Корнелия Нинова иска левите интелектуалци в БСП

Тя обеща, че няма да хвърля кал по колеги
Обновена: 22 юли 2014 10:15 | 22 юли 2014 10:15, Камелия Цветанова
43
Корнелия Нинова иска левите интелектуалци в БСП
Корнелия Нинова. Снимка: Булфото, архив

Корнелия Нинова, която ще се бори за лидер на БСП на конгреса в неделя, смята, че партията има нужда от привличането на своя страна на повече хора, които са представители на лявата интелигенция.

Още по темата
„БСП е в криза - и идейна, и организационна. Форматът "Коалиция за България" е изчерпан”, заяви тя по bTV.

Въпреки че се обяви за бъдещо развитие на политическа сила чрез привличането на все повече ляво мислещи хора, Нинова уточни, че на предстоящите избори БСП няма да влиза в сътрудничество с АБВ на Георги Първанов.

Тя посочи, че по-скоро иска да привлече към левицата „лявата интелигенция, кооперации, съюзи на офицери от запаса, синдикати”.

Според нея досегашния лидер на партията Сергей Станишев и цялото ръководство са имали и силни, и слаби моменти.

„Но желанието ми за председател на БСП няма да мине през хвърляне на кал по колеги, това отслабва партията, аз искам да дам сила на БСП”, коментира Нинова.

Тя отчете като грешка в сегашното управление на страната липсата на ясно коалиционно споразумение между левицата и ДПС.

Корнелия Нинова уточни още, че към момента кандидатите за лидер на БСП са седем. Това, че Станишев посочил за свой фаворит настоящия икономически министър Драгомир Стойнев, не било предрешаване на избора, убедена е тя.
„Това е обида към делегатите на конгреса. Те имат мнение, те ще решат. Не вярвам, че битката е предрешена”, заяви социалистката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
0
 
! Отговори
Коста преди 9 години
Всички представители на социалистите дават добри интервюта, говорят добре и имат идея за бъдещето. Дано планираните промени да настъпят и да са полезни
37
0
 
0
 
! Отговори
Мишо преди 9 години
Пожелавам успех на всички кандидати за лидер на червената партия. Който и да бъде избран ще е много добър избор и се надявам, че останалите ще продължат да работят за благото на страната както и досега, въпреки леките вътрешнопартийни спречквания
36
0
 
0
 
! Отговори
Сашо преди 9 години
Трябва да се намери добрия тон в партията и след тези избори добрата работа на ръководството ( което и да е то ) да продължи
35
0
 
0
 
! Отговори
Катя преди 9 години
Социалистите си остават единствените които могат да извадят страната от кризата и да попречат ГЕРБ да унищожи икономиката
34
0
 
0
 
! Отговори
Жоро преди 9 години
БСП трябва да се стегне и да излъчи нов лидер в най-скоро време и всички да се обединят около него. Не трябва да позволяват на ГЕРБ да вземат властта, това може да означава и края на България ако Борисов отново се върне
33
0
 
0
 
! Отговори
Симона преди 9 години
Нинова е малко крайна в това си изказване, но пък и ако ще трабва да се бори с Бойко трябва да е готова на крайности, за да го победи
32
0
 
0
 
! Отговори
Радо преди 9 години
Сигурен съм, че когото и да изберат БСП ще бъде много по-добър избор от лидерите на останалите партии
31
0
 
2
 
! Отговори
П.Петров преди 9 години
До циникаЦелия СИВ разчиташе на руския нефт да го храни, Горбачов като врътна кранчето и социализмът в СИВ умря.
30
0
 
0
 
! Отговори
П.Петров преди 9 години
До циникаТова за 99-те% никак не е вярно. Аз съм учил през социализма, живях в работнически квартал на голям град. От съучениците ми до 7-ми клас 30 човека 4-*** си останаха с основно, а от останалите само 3-*** завършихме висше(10%). Средното ми образование беше в елитен за времето техникум, в елитна паралелка, от съучениците ми в техникума от 31, 24-ри завършихме висше 77%. Във висшето от поток 100 човека завършихме 90 (90%). От тези 90 само 6-*** имахме успех над 5,50. 13% са ***, 76% са средно интелигентни, 8% са интелигентни, 2% са много интелигентни, 1 на милиони е гениален.
29
0
 
1
 
! Отговори
циника преди 9 години
Само Норвегия разчита на износа на нефт.
28
0
 
1
 
! Отговори
циника преди 9 години
99 % от хората имат горе долу равни способности - останалите са или хора с умствени изоставания или гении. Каква част от тези 99% ще реализира възможностите си, зависи от условията, които системата е създала. Под девиза,че само силният има право да оцелява,либералната държава бетонира доминиращого положение на едни класи и маргинализира завинаги други. И така за да спести пари,сама си копае гроба,тъй като доброволно се лишава от техния възможен принос за обществото,превръщайки ги във врагове.
27
0
 
0
 
! Отговори
циника преди 9 години
задачката ти е с произволно измислени величини и е приложима единствено за либералната държава,където 7 от 10 човека остават с ниско образование и после гледа на тези 7 като на воденичен камък, в какъвто ги е превърнала самата тя. В истинската ком. или соц. държава хората ще се извадят от гетата, ще се осъществи достъп на всичките 10 до образованието, всеки от тях ще акумулира производствен и интелектуален ресурс и после държавата ще използва този ресурс-соц. държавата знае че 10 е повече от едн
26
0
 
1
 
! Отговори
4и4ко преди 9 години
Левите кои???
25
1
 
5
 
! Отговори
П.Петров преди 9 години
а)Идеален социализъм: Всички получават по кило желязо;б)Реален социализъм: Инженера проектира, стругарите произвеждат и после всички 7-те ***,стругарите, инженера. сядат на една маса и изяждат резултата.в)Пазарен принцип: Всяко нещо си има цена и всеки получава според квалификацията и положените усилия.Социалният момент трябва да свършва до равните възможности да се получи образование и квалификация, социалното подпомагане при нетрудоспособност и базово здравеопазване!Другото е пилеене на ограничен ресурс!
24
0
 
0
 
! Отговори
П.Петров преди 9 години
До циника, Така наречения "скандинавски социализъм" се подхранва от изобилие на високо ценен природен ресурс, който се продава на пазарен принцип навън - нефт. Точно това е условието за функциониране на социализма(сравнете Куба с Венесуела). Природните ресурси имат един "недостатък" - изчерпаеми са. Задачка закачка. Имаме ресурс 10 кг. желязо, 7 *** с основно образование и 0-ва квалификация, 2-*** стругари и един инженер, всички са безплатно образовани. Как ще се произведе максимум стойност?
23
0
 
4
 
! Отговори
циника преди 9 години
Неслмучайно най-успешния кап. модел дотук е този,който заимства с широки шепи от социализма и идеята за равномерно разпределение - скандинавския. Друг е въпросът,че този модел,построен на компромиса между две системи е временен и има два варианта - или ще отиде по-наляво, за да се доразвие или ще последва имплозия от натиска на хаотичните пазарни сили.Англосаксонският модел на капитализъм не е за пример-той работи единствено защото разчита на експлоатацията на евтини ресурси от третия свят
22
0
 
3
 
! Отговори
циника преди 9 години
Основната идея на социализма е равномерното разпределение на ресурсите, за да имат максимален кръг хора достъп до благата, а оттук и възможност да учат,работят и създават нови блага.Това е рационалният подход на едно общество-на колкото повече хора бъде осигурен достъп до благата,толкова повече това ще се трансформира в икономически възход.Колкото повече хора бъдат изолирани от благата с либералната тояга, толкова повече обществото се мартинализира.
21
1
 
0
 
! Отговори
П.Петров преди 9 години
Основната идея на социализма "равенството " е утопия. Не се раждаме еднакви, не влагаме равни усилия в развитието си, не е справедливо да се поличава и равно възнаграждение, защото това води до мързел и упадък на обществото, както в технологично, така и в морално и интелектуално отношение и болшевишкия социализъм и последвалия режисиран от ДС и КГБ така наречен "преход" го доказаха!
20
0
 
2
 
! Отговори
циника преди 9 години
до 17, и не само Годар е социалист. Всички представители на "новата вълна" - най-мощното движение във френската кинематография са комунисти и социалисти. Също и испанските сюрреалисти - Арагон, Бунюел и др.
19
0
 
1
 
! Отговори
циника преди 9 години
Да, Чърчил е доказан нагаждач - безпринципен в действията си и арогантен към противниците си. Да се цитира точно този човек е най-сигурния начин човек да неутрализира собствената си позиция.