Провал на преговорите в НС, всички чакат оставката

ГЕРБ не отидоха на разговори с БСП и ДПС при Миков
Обновена: 22 юли 2014 14:25 | 22 юли 2014 14:22,
92
Провал на преговорите в НС, всички чакат оставката
Мая Манолова Снимка: архив, Булфото

Преговорите за работата на парламента през тази седмица се провалиха. Те бяха насрочени от председателя на Народното събрание Михаил Миков, но в кабинета му се отзоваха само управляващите от БСП и ДПС. Въпреки очакванията ГЕРБ да се включат в обсъждането на дневния ред на депутатите това не стана.

След половинчасово чакане БСП и ДПС си тръгнаха. Шефът на групата на Коалиция за България Атанас Мерджанов обяви, че депутатите му утре ще бъдат в залата и ще са готови за работа. Управляващите са включили в дневния ред всички важни закони, по които има консенсус. „Дали ще има кворум зависи от ГЕРБ“, каза Мерджанов.

Още по темата
Зам.-шефката на парламента Мая Манолова уточни, че в дневния ред са включени актуализацията на бюджета на Здравната каса; промените в Наказателния кодекс; в Закона за управление на отпадъците, заради който имаше протести миналата седмица; промени в Закона за собствеността и ползването на земеделски земи и други. „Това са закони, за които има разбирателство с ГЕРБ и ако те са последователни, би трябвало да са в пленарната зала“, каза Манолова. Мерджанов пък уточни, че в деловодството на парламента няма внесени предложения за специални закони.

Миналата седмица ДПС настоя да се продължат разговорите за приемането на отделен закон за ситуацията около КТБ.

БСП и ДПС бяха категорични, че премиерът Пламен Орешарски ще подаде оставката на правителството до края на седмицата. „Очакваме това да стане всеки момент, най-вероятно утре след заседанието на Министерския съвет тя ще бъде депозирана, но кога точно не мога да ви кажа“, обясни Мерджанов.

Колежката му Мая Манолова също изрази убеденост, че оставката ще е факт до дни. „Не е необходимо да питам премиера, сигурна съм, че той ще подаде оставка до края на тази седмица. Вероятно утре или в четвъртък, за да може да бъде гласувана до края на тази седмица“, каза тя.

Манолова беше категорична, че нито правителството, нито парламентът имат интерес от създаване от допълнително напрежение в обществото. „Оставката е окончателна и тя ще стане факт всеки момент“, каза тя.

Зам.-председателят на парламента от ДПС Алиосман Имамов предположи, че Народното събрание ще работи само за оставката на кабинета. „Всеки ден ще идваме, ще констатираме липса на кворум до указа за разпускане на Народното събрание“, каза той. Имамов призна, че не е оптимист в сегашната ситуация. Той припомни, че ГЕРБ, от които зависи кворумът, вече са обявили условията си, при които биха влезли в пленарната зала. През изминалата седмица Борисов поиска отмяна на законите за МВР и Сметната палата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
31
 
! Отговори
Анти БКП преди 9 години
Абе, а къде са Атака със златния пръст на Боленчо? Да не го препича на плажа - ще стане много черен този пръст или ще хване патина от морската вода.
65
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За 3.5 години, в най - тежката част от СВЕТОВНАТА криза, ГЕРБ не фалираха нито една банка. Построиха магистрали, дето БСП и ДПС не могат за 50 години да ги направят. Започнаха първите съдебни дела срещу корумпирани и крадливи политици. Построиха детски площадки, паркове, пречиствателни станции, разкриха жестоки престъпни групи, покривани от БСП и ДПС. Единствените им грешки бяха, че не разстреляха нито един магистрат или бесепар и не пратиха ДПС да си организира партия в Турция. НЕ Е КЪСНО...
64
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ИвановAMI ZASHTO NE OTIDESH DA SLUSHASH STANISHEV, MAZNIATE KRADLIVI MESTAN I DOGAN ILI VOLENTCHO OGLY. ZA TCHERESHKA NA TORTATA MOJE DA OTIDESH I PRI BAREKOV. JALKI NISHTOJESTVA. ZARADI TAKIVA KATO TEB DARJAVATA E NATOVA DEREDJE.
63
1
 
32
 
! Отговори
Иванов преди 9 години
В МОМЕНТА СЛУШАМ ОТГОВОРИТЕ НА ГЛАВНИЯ БЕЗХАБЕРНИК И ДЕМАГОГ НА РЕПУБЛИКАТА , ПО НОВА ТЕЛЕВИЗИЯ . СЛУШАМ И НЕ ВЯРВАМ НА УШИТЕ СИ . ТОЗИ ИЗФАБРИКУВАН ОТ ЗАЛИТЕ НА СИМЕОНОВО БЕЗХАБЕРНИК КАЗВА ,ЧЕ ПРИ НЕГОВОТО УПРАВЛЕНИЕ БЪЛГАРИЯ Е ЦЪФТЯЛА И ПРОЦЪФТЯВАЛА ВЪВ ВСЯКО ЕДНО ОТНОШЕНИЕ ! САМО ЕДНО НЕЩО КАЗА ,КОЕТО Е ВЯРНО -ТОВА Е ,ЧЕ ГЕРБ НЯМА ДА СПЕЧЕЛИ ИЗБОРИТЕ И БЕЗХАБЕРНИКА НЯМА ДА МОЖЕ ДА НИ "УПРАВЛЯВА " ОТНОВО / слава богу / !
62
2
 
38
 
! Отговори
Историка преди 9 години
ПЪЛЕН ПРОВАЛ БЕШЕ И ТОЗИ ПЪТ ТАЗИ КОАЛИЦИЯ БСП и ДПС , този път с Атака , предния път с НДСВ и все катастрофа за страната след такова "управление"!
61
2
 
38
 
! Отговори
Чакаме вече година преди 9 години
Народа още от миналата година Май месец им чакаше оставките , ама наглостта на комунделите е НЕВИЖДАНА! Никога повече такъв срамен парламент , още веднъж се доказа на практика , че коалиция не може да управлява страната ни! НЕ МОЖЕ! Камо ли тройна !!!
60
3
 
36
 
! Отговори
Юрист преди 9 години
Хайде че вече ще дам банкет за това разпускане на най краткия парламент и най не запомнящия се ! Приеха един изборен кодекс , който беше най малкото излишен , да не говорим че и неразбираем за електората та комунистите ! Изгубиха времето на държавата и сега се сетиха от мнозинството че имало важни закони за приемане ... , в 12 без 5! С радост чакам миг по скоро да се разпуснат и правителството им! ГОЛЯМ СРАМ БЯХА!
59
1
 
47
 
! Отговори
БГ преди 9 години
Хайдеее, новата Опорна точка Добре , че било това провителство , за да се справи с тежката ситуация с КТБ.Троловете съвсем полудяха! Най доминираното правителство от ДПС се справило със ситуацията създадена от Д Пеевски и неговата сянка ...Доган
58
1
 
46
 
! Отговори
az преди 9 години
Велко,Любо,Иван, Крас,Мариян, уважаеми ***, защо си мислиш, че няма начин да се разбере, че си един същ ***, който дращи общо взето едни и същи глупости. Орешарски най-добре го оцениха Европа и европейските политици. Дори папата, за първи път досега не се срещна с българския, а с македонския премиер. От това по-голям позор, трудно ще има.
57
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тези са маниакални лъжци! ..." Важни закони , по които има консенсус " На всички които следят нещата е ясно , че консесус няма , и пак искат да си пробутат номерата, само да им пуснеш кворум.Всъщност , къде е Белоглавия Лешояд?
56
16
 
36
 
! Отговори
FMC преди 9 години
До КрасПравилно. Орешарски на фона на Борисов си е направо за Нобелова награда :)
55
17
 
36
 
! Отговори
Иван преди 9 години
По времето на Бойко никога не можехме да чуем толкова интелигентно изказване , а слушахме само истории за "Конграчулейшънс "
54
19
 
35
 
! Отговори
Боби преди 9 години
Добре, че на власт беше това правителство, за да се справи с тежката ситуация с КТБ. Ако на тяхно място бяха Борисов и ГЕРБ просто Боко щеше да си подаде оставката и да каже, че трябва някой друг да му решава проблемите
53
21
 
40
 
! Отговори
Крас преди 9 години
Орешарски е един от най-компетентните премиери които сме имали. Жалко, че политическата обстановка е толкова тежка и той не можа да разгърне пълния си потенциал
52
16
 
37
 
! Отговори
Мариян преди 9 години
Дано служебното правителство, което ще назначи президента Плевнелиев да си върши работата за разлика от хората на ГЕРБ, но не ми се вярва все пак марионетката президент ще ги назначи по съвети на Тиквата
51
7
 
35
 
! Отговори
FMC преди 9 години
До АнонименЯ пак анонимнико, че не схванах. Москва или Вашингтон заповядаха на правителството да подаде оставка? Защото аз се сещам за едно американско посещение, след което и правителството и БСП дадоха заден ход. Отнасяше се за "Южен поток". Много ясно се видя кой дърпа конците и това в никакъв случай не е Путин. правителството си заминава, защото Вашингтон така реши. Ще има да чакате за Путиновите заповеди.
50
15
 
36
 
! Отговори
Здравко преди 9 години
Няма да има бъдеще за страната ако тези некадърници от ГЕРБ вземат властта
49
16
 
33
 
! Отговори
Любо преди 9 години
Винаги се радвам да чуя ителигентно и адекватно изказване от политик, добре ще е на хората на БСП да се дава повече думата
48
14
 
34
 
! Отговори
Велко преди 9 години
Съгласен съм с твърдението на Манолова, че с отсъствието си от парламента ГЕРБ наказва народа и пречи важни за съществуването му промени да се състоят
47
3
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Оставката ще стане факт, когато Путин заповяда от Москва на петатат си колона В България правителството да подаде оставка. Русия има интерес да отлага тази оставка за да досъсипе България, защото смята че едногодишното управление на БСП не успя в пълен обем да свърши тази работа. Както става ясно днес, веднага след избухването на протестите на 14.06.2013, лично Путин изпраща стотина руски *** да спасяват проруското правитлство в България, затова беше и този магарешки инат от страна на БСП.