С управляващите ще говорим само за оставката им, отсякоха ГЕРБ

Опозицията: За година 11 министерства са раздали бонуси за над 13 млн. лв.
Обновена: 22 юли 2014 17:37 | 22 юли 2014 16:02,
59
С управляващите ще говорим само за оставката им, отсякоха ГЕРБ
Десислава Атанасова Снимка: архив, Булфото

ГЕРБ потвърдиха намерението си да влязат в пленарната зала само за оставката на правителството. Това стана малко след като партията на Бойко Борисов бойкотира преговорите за дневния ред на Народното събрание тази седмица. Вместо да пратят свой представител на разговорите с БСП и ДПС в кабинета на Михаил Миков, ГЕРБ дадоха пресконференция в централата си.

Още по темата
„С тези несериозни хора няма смисъл да влизаме в дебат по никакъв начин освен за оставката им“, каза депутатът Десислава Атанасова. Тя припомни вчерашната позиция на премиера Пламен Орешарски, че няма нужда от актуализация на бюджета, както и решението на кабинета от миналата седмица да има актуализация. Атанасова обясни, че ГЕРБ продължават да искат ремонт на парите на Здравната каса и промяна в републиканския бюджет, но в реални размери.

По време на пресконференцията си ГЕРБ изнесоха информация за раздадени бонуси и сключени консултантски договори за големи суми от сегашното правителство. Данните са подадени от министерствата в отговор на въпроси на депутати от ГЕРБ.

За една година 11 министерства са раздали бонуси и други награди и стимули за над 13 млн. лева, каза депутатът Лиляна Павлова. По данните й някои от ведомствата вече са изхарчили парите за режийни и затова се налага да пренасочват от други разходи, за да могат да покрият ежедневните си разходи.

На базата на получените данни ГЕРБ направиха и извода, че сегашната власт масово е сключвала договори за консултантски и експертни услуги, като по този начин е делегирала своите стандартни дейности на експерти срещу заплащане.

Един от скандалните примери е сключен договор от министъра на инвестиционното проектиране за осъществяване на функции за изпълнение на държавната политика за инвестиционно планиране. „Излиза, че министърът е сключил договор сам със себе си или с някого, който да изпълнява функциите на министър“, възмути се Павлова. Тя обясни, че договорът за първите три месеца е бил на стойност 2800 лева, а за следващите два е имало нов на стойност 2600 лева.

Павлова даде пример и от регионалното министерство, където са делегирани дейности чрез договор за подготовка на материали за участие на хора от министерството в международни конференции, при положение че има цял отдел с 13 души, които се занимават с това.

Десислава Атанасова съобщи, че здравният министър Таня Андреева е искала становища на стойност 11 000 лева, устни консултации на стойност 15 000 лева, както и е изплатила 465 400 лева за постигнати резултати в министерството.

Депутатът Ивелина Николова информира, че в МОСВ раздадените бонуси за една година са 1,9 млн. лв., а парите за външни услуги близо 16 млн. лв. Министерствата са генерирали и огромни разходи за реклама в медиите на стойност 6,2 млн. лв., съобщи тя.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Боко Мутрата е озверял за власт! Представям си какво ще направи,ако се докопа до нея! А на Десито клюна ще порастне до толкова,че да може спокойно да се почесва под опашката,даже и без да се обръща! Кака цеца този път ще пее : Качил се бръмбар на трънка и го извадил от вънка,Веждю ще набие поне още един полицай,Цецо ще си купи поне още един-два апартамента и тн. до година,до амина!
34
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе тези казаха ли нещо за профуканите 9 милиарда по тЕхно време. Ама и аз ? То никой за нищо не ги е питал . Ами как да ги питат ? Нали са от едно котило -БКП.
33
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Позитанска поговорка Помня и как Тиквата Борисов ,милият той, как дойде като аслан и избяга като ..... Добре ,че сега другарите ат америханското посолство са впрегнали всички сили ...........да помогнат на ненапусналият БКП ,другар Т.Борисов.Пак и ДПС -респективна ,,моят брат Ердоган и Турция,, ще удари едно рамо в знак на благодарност за провеждане на изборите на 5 ти октомври. На БАЙРЯМА !Еми *** си да съдерем-истината е една . Борисов -избори - Байрям. Честито на протестиращите
32
0
 
7
 
! Отговори
55 500 преди 9 години
БКП= БСП= СДС=ГЕРБ=РЕФОРМАТОРИ =*УТА .Това е ! Трябва смяна на тази Партиина пасмина, а не да ми връщат на кон ,па макар и крантав провалилият се най-млад син на БСП др. Буда. Народа го изгони през вратата ,те ще ми го връщат през прозореца . Просто БСП го обгрижват и поднасят ,нежно и внимателно към власта. Ами като служат на един губернатор-американският.
31
2
 
5
 
! Отговори
Баннг преди 9 години
До психолог Я ми изпсихологствай, как след толкова протести ,истерии, тръшкания на Ентилигентните стана така ,че др. Борисов уреди изборите да бъдат точно на Байряма? Нали истирясваше(ха) с/у ДПС.Защо точно ГЕРБ и др. *** нагласиха изборите на Курбан-Байрама? ЗАЩО?А за 10 те млрд.вземай хапчетата ,защото става същото кокто го правеше за Белене. 8-12 млрд. евро,долари ,20 млр. евро ,25 млр. лева ,долара и накряа се оплете в лъжите си,долара ли, лева ли ,евро ли??
30
5
 
5
 
! Отговори
дим преди 9 години
абе другари що се дръвчите ,лидер си нямате, правителтвото ви рухна, партията ви се цепи като басма,скоро и вас ще ви няма,збогом комунисти.това е истината.
29
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Л. Павлова е толкова проста, че се учудвам как е била министър. Ми тя горката не може да прави разлика между бонуси и разходи за услуги. Явно Герб така са си раздавали парите на свои хора чрез консултантски услуги. За 1 г. 13 мил. лв. за 3,5 г. 120 мил. лв. Вие направете разликата. А нямам думи по времето на Герб как някои институции си раздаваха бонуси. Защо БСП мълчи, а Герб вдига шум за всичко дори то да не е проверено. Да проверят само колко взе триумвирата на Сметната палата.
28
5
 
8
 
! Отговори
психолог преди 9 години
И какво като Орешарски ще подаде оставка. Той вече си свърши работата , всички около него станаха мултимилионери , а Държавата има вече близо 10 милиарда дълг. Това управление на БСП-ДПС-Атака ще се изучава в учебниците по история като феномен. Как само за една година може да фалираш цяла Държава.
27
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Писанията на червените тролчета показват само едно, нормалните хора са на море и си почиват, а платените червени и барекови драскачи гледат да заработят някоя стотинка с кански усилия. БСП, ДПС, Атака са крадци и некадърници, колкото и да драскате по форумите фактите са си факти.
26
8
 
8
 
! Отговори
ХА ХА ХА! преди 9 години
ТОВА Е ПОРЕДНАТА ИЗМИСЛИЦА НА ГЕРБ - ТЕ ПОНЕЖЕ СИ РАЗДАВАХА ТОЛКОВА МНОГО И СИ МИСЛЯТ ЧЕ ВСИЧКИ СА КАТО ТЯХ - ПИСНА НИ ОТ ЛЪЖИТЕ НА ТЕЗИ ОТ ГЕРБ
25
0
 
10
 
! Отговори
Рояка преди 9 години
Не виждам смисъл да се конфронтирате толкова българи.Та върнете мислено всеки политик преди ПРЕВРАТА НА 10.Ноември и..................................че то всички сегашни политици по един или друг начин все БКП са били!!!Партията ПРАВИЛНО и ПРЕДВИДЛИВО е очертала пътя на развитие. Особено за ПРАВОИМАЩИТЕ. / сега им викаме БИЗНЕСМЕНИ /А ти българино що врещиш като не заклано прасе? И да се джавкате и да се хапете другарите бизнесмени яко са ви го ............................................
24
0
 
8
 
! Отговори
простаци преди 9 години
Тъпия и *** български народ пак иска да плаща скъпо и пре скъпо - ток, вода.... бе всичко.Ще се хапете за *** вие, но ще е къснооооооо.
23
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бойко Методиевия Борисов е ПРЕСТЪПНИК.И колкото и да са неграмотни *** няма рационално обяснениезащо гласуват за този ЧОБАНИН.
22
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
GERB I BSP SA KOMUNQGI E POVECHE OT QSNO I NE SA IZXOD ZA BYLGARIQ NO GERB SA PO DOLNITE I GADNI MUTRENSKO MILICIONERSKI KOMUNQGI TYPI
21
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
TYPITE GERBADJII POSLEDOVATELI NA BOKO TIKVATA KOMUNISTA ZA EDNA GODINA UBIXA PARLAMENTARIZMA V BYLGARIQ DO POSLEDNO SAMO NE ZNAM KAK SI Q PREDSTAVQT SLED IZBORITE TYI KATO NQMA DA SA MNOZINSTVO I AKO? IM SE OTGOVORI PO SYSHTIQ NACIN KAK SHTE RABOTITE BRE GOVEDA GERBADJIISKI EDIN PYT NA DVE SEDMICI LI BRE SVINI KOMUNISTICHESKI
20
15
 
15
 
! Отговори
ттт преди 9 години
Бой по крадливата социалистическа ***!
19
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Първо на Орешарски, а след това и на Борисов. Всички които омърсиха думата политик да ходят на политическото бунище.
18
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз разбирам ГЕРБ, че много искат да управляват, както всяка друга политическа сила, но не разбирам с това бламиране на работните процеси на парламента какво постигат? Та нали утре тяхната опозиция може да прави същото и така да си превим избори през половин година. Значи като трябва да приберът 20-те милиона, които им се падат от броя гласове, не бламират прибирането на средствата а си ги вземат а когато трябва да работят не работят. Паднаха ми в очите.
17
4
 
6
 
! Отговори
Да преди 9 години
Правилно!
16
17
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дойде ли БСП на власти държавата се срива Едва изкараха година и половина ама устите им големи