Миков описа парламента на сбогом - отворен, обграден и празен

"За да се гласува оставка, трябва да има кворум за заседание"
23 юли 2014 10:03,
21
Миков описа парламента на сбогом - отворен, обграден и празен
Михаил Миков Снимка: архив, БТА

Председателят на Народното събрание Михаил Миков направи опит да опише отиващия си парламент. Малко след като обяви, че днес отново няма да има заседание заради липса на кворум, Миков откри изложба от фотоси на парламентарни фоторепортери, запечатали живота на депутатите.

Още по темата
„42-ият парламент беше особен. На първо място беше отворен парламент. Но той беше обграден парламент и обграждането също личи“, каза Миков при откриването. Той го нарече и „понякога празен“ парламент, но и такъв, който е приел много важни закони, поискани от хората при протестите преди година.

„Той беше парламент, в който всички политически сили използваха по-често кулоарите за представяне на политическите си идеи, отколкото в пленарната зала, както е прието обикновено“, каза още шефът му. Миков го определи и като усмихнат парламент, защото и управляващите, и опозицията са имали своите мигове на усмивки.

Шефът на Народното събрание отчете, че за краткия си живот то е провело 150 заседания, около 130 от които редовни, а останалите извънредни.

Пред репортерите Миков отново повтори, че за да се гласува оставката на премиера, трябва да има заседание, а за него е нужен кворум. Въпреки че депутатите днес не успяха да приемат седмичната програма, той се ангажира да вкара извънредна точка с оставката.

„Ще направя предложение за включване, но за да го направя, трябва да има заседание, а за да има заседание, трябва кворум“, каза той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ДОВДЖЕНЯ РУЖО СТАРО!!!....
10
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 2Не "довиждане" а "сбогом" бе ***!
9
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До политологДано не ни се случи ББ да ни управлява еднолично. А дано, ама надали...
8
2
 
13
 
! Отговори
мама преди 9 години
последен валс сбогом любима дано да не се видим повече че фалирахте дьржавата
7
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
АМИ НАЛИ СТЕ УПРАВЛЯВАЩА ПАРТИЯ БЕ МИКОВ - СПЕЧЕЛИЛА ИЗБОРИТЕ ЗА НС, ЗА ЕП И ВСЯКАКВИ ДРУГИ ИЗБОРИ!!!! ИНТЕРЕСНО МИ Е ЗАЩО НЯМАТЕ КВОРУМ? ОЩЕ ПО ИНТЕРЕСНО ЩЕ Е НА ЕСЕН! ОСОБЕНО АКО МАЯ ПЧЕЛИЧКАТА ИЗМИСЛИ НЯКАКЪВ ОЩЕ ПО СМИСЛЕН ИЗБОРЕН ЗАКОН! ДА ОБЯСНИ НА "ВИСОКО ИНТЕЛИГЕНТНИЯТ" СИ ЕЛЕКТОРАТ КАКВО ЗНАЧИ ПРЕФЕРЕНЦИАЛЕН ВОТ, ТА ДА НЕ ПРАТЯТ НЯКОЙ ПО ПОГРЕШКА ПАК В ЕВРОПАРЛАМЕНТА!:)
6
8
 
2
 
! Отговори
До Политолога преди 9 години
Въх ,недей.Ако не е човека -Слънце край светът ще изезне.По-полека бе политолозе.Ами ако утре други ден Бойко Борисов го тресне някой инфаркт или инсулт и няма да е учудващо защата е с високо кръвно и с поне 50 кг наднормено тегло вече какво ще правим.Ще закриваме държавата ли
5
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Наздраве Мише!
4
4
 
23
 
! Отговори
catenaccio преди 9 години
Zбогом!
3
8
 
30
 
! Отговори
политолог преди 9 години
Драги ми червени тролчета, каквото и да говорите само Б. Борисов може да измъкне Държавата от калта в , която е навряха БСП-ДПС-Атака. Помислете си ако ГЕРБ няма пълно мнозинство и откаже да управлява в коалиция какво ще стане в Държавата. Отново вихрушка на кражби и престъпност и край на България. А така както върви може и да стане.
2
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Микуфф - СБОГООООООООООМ !
1
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ДО-ВИЖ-ДА-НЕЕЕЕЕЕ!