Реалистично е НС да гласува оставката утре, смята Миков

"В четвъртък сутринта очаквам всички политически сили"
Обновена: 23 юли 2014 21:48 | 23 юли 2014 21:31,
14
Реалистично е НС да гласува оставката утре, смята Миков
Снимка: архив Булфото

Според председателя на Народното събрание Михаил Миков реалистичен вариант е оставката на правителството да бъде разгледана утре. Това обяви той на излизане от парламента тази вечер. Според Миков обаче съществува и вариант оставката да бъде разгледана и на заседанието в петък.

Още по темата
В четвъртък сутринта очаквам всички политически сили да дойдат в парламента и да бъде гледан проектът за решение за оставката на кабинета, каза шефът на парламента, цитиран от Дарик.

Премиерът Пламен Орешарски подаде оставка минута преди 18 часа тази вечер. Очаква се утре Миков да внесе разглеждането й като точка в дневния ред. За да стане факт това обаче, трябва да има кворум за старт на заседанието.

От ГЕРБ неколкократно вече декларираха, че ще влязат в пленарна зала само за да гласуват оставката на кабинета. От „Атака” също съобщиха, че депутати от партията ще има в пленарна зала и те ще гласуват за оттеглянето на правителството.

По-рано лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира, че оставката на кабинета е толкова закъсняла, че не може да й се зарадва. Един от шефовете в Реформаторския блок, Радан Кънев, честити на симпатизантите си оставката, но ги предупреди, че предстои много работа. Антон Кутев от БСП похвали Орешарски за свършената работа и обясни, че според него отиващият си кабинет е управлявал в най-тежкото време.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
2
 
3
 
! Отговори
Стефан д-р Чолаков преди 9 години
До FMCколко ти плащат на постната опорна точка ?
9
1
 
3
 
! Отговори
Голям смях преди 9 години
До 12.Жалко,че 70% от българите са заблудени оФце точно като теб.ГЕРБ,ББЦ,РБ,НДСВ не са,само бащите,майките,бабите и дядовците им са комунисти.Властта с кръв е взета и само с кръв се дава другото са празни приказки за необразовани *** като теб, на които се обещава светло бъдеще.Чакай си,чакай.
8
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Надявам се тоя алкохолик и бандата от некадърници и крадци никога повече да не ни управляват..Долу *** и ***!!
7
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Tozi kabinet na partqta za ppreden put dokaza 4e e nekompetenten i ne moje da upravlqva!
6
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
за да се запази класиката, герб трябва да гласуват против оставката на орешарски
5
3
 
3
 
! Отговори
Понеделник преди 9 години
Дните от седмицата се пишат с Главна Буква като Вторник, Сряда и т.н.
4
6
 
5
 
! Отговори
FMC преди 9 години
Не се и съмнявам в глупостта на българския избирател, който ще върне на власт тия, срещу които скочи заради увеличението на тока. Тая зима ще бъде по-зле. Борисов ще вдигне тока поне с 20%, обвинявайки за това Орешарски. Естествено, това ще бъде първата работа която ще направи след изборите, за да няма големи протести както преди година и половина. Наесен ще излязат и едни бели книги и едни пици...не е истина. Само си вадете моливчетата и записвайте.
3
7
 
5
 
! Отговори
FMC преди 9 години
А дано никой не се яви в парламента, само ГЕРБ. Да ги видим тогава как ще приемат оставката. Не за друго, а за да се даде малък урок на ГЕРБ какво става, когато се саботира законно избран парламент с мандат 4 години. Аз ако съботирам работата си, още след първата самоотлъчка ще ме оставят на основна заплата, а след втората ще ме изгонят. Къде го има това, човек да не ходи на работното си място и да му пляскат за това?*** кратуни. Дано наесен вече наистина да им е за последно и за малко.
2
1
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
Ади бе...
1
2
 
5
 
! Отговори
мастика мастика ааа преди 9 години
утре сме там,тая вечер никакво пиене,чак след гласуването на оставката дупетати тъй рече другаря мишо-мастиката,само чалга може...