Какво след оставката? Партиите решават при президента

На поканата на държавния глава се отзоваха всички партии без "Атака"
Обновена: 24 юли 2014 15:43 | 24 юли 2014 15:35,
21
Какво след оставката? Партиите решават при президента
Снимка: БТА

Президентът Росен Плевнелиев събра парламентарно представените партии на консултации, за да обсъдят политическата ситуация след приетата от парламента оставка на кабинета.

Още по темата
На поканата на държавния глава се отзоваха всички партии без „Атака“. От срещата при президента отсъства и лидерът в оставка на БСП Сергей Станишев.

Консултациите започнаха два часа след като парламентът прие почти единодушно оставката на правителството.

В тях участват лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, председателят на групата на БСП в парламента Атанас Мерджанов и заместничката му Корнелия Нинова. От ДПС са лидерът Лютви Местан и депутатите Йордан Цонев и Камен Костадинов.

Очаква се след края на консултациите президентът да направи изявление.

След това той ще връчи мандата за съставяне на правителство в рамките на този парламент на най-голямата партия, ГЕРБ, каквото е изискването по Конституция.

По-рано лидерът на партията Бойко Борисов обяви, че за една минута ще върне мандата.

Процедурата с връчването на мандат на останалите партии вероятно ще бъде утре.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Крайно време е всички партии да започнат да си сътрудничат за доброто на страната, а не да разделят нацията, преследвайки собствени цели
13
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
еми пак в л*ната
12
1
 
8
 
! Отговори
Край преди 9 години
Е тези хора ни управляват. ББорисов като връща мандата след три секунди допитал ли се е до парламентарната група. Гласували ли са в групата - НЕ. Той от тези неща не се интересува. Те "неговите" го слушкат. КЪДЕ СА ВАШИТЕ НАРОДНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ. При тази система хората нямат представители. НАРОДНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ СЕ ИЗБИРАТ МАЖОРИТАРНО
11
13
 
9
 
! Отговори
ПРЕЗИДЕНТА!!! преди 9 години
БЪЛГАРСКИЯТ ПРЕЗИДЕНТ Е МАРИОНЕТКА МУТРАФОНА БОЙКО Б., С ФИЗИОНОМИЯ НА ТРЕТОРАЗРЯДЕН НЕКАДЪРНО СЪЧИНЕН КОМИЧЕН ПЕРСОНАЖ, С ОСАНКА НА ПАСИВЕН ГЕЙ. ПРЕЗИДЕНТА, ПРЕЗИДЕНТА Е Е Е ПЕЕ*РАСТ.
10
9
 
9
 
! Отговори
Ясен преди 9 години
Да очакваме президента пак да се издъни, все пак е виден представител на ГЕРБ ( сам го е казвал ), а на хората на ГЕРБ им е в кръвта да се провалят
9
8
 
10
 
! Отговори
Галя преди 9 години
Като така и така е тръгнало на оставки днес, защо и президента не зарадва народа, като хвърли и своята и без това е само фиктивно на този пост
8
9
 
8
 
! Отговори
Ники преди 9 години
В очакване съм да бъде излъчено поредното марионетно служебно правителсвто, което ще се кланя на ГЕРБ и ще се старае да задоволи всяка тяхна прищевка
7
8
 
5
 
! Отговори
Камен преди 9 години
Не е редно да се казва, че президента вика партите, защото той е само инструмент в действителност Бойко ги вика, което даже може да се окаже и по-трагично
6
12
 
9
 
! Отговори
ЧЕСТИТО! преди 9 години
Орешарски подаде оставка! Следва УВЕЛИЧЕНИЕ НА ЦЕНИТЕ НА ТОКА, А НА ПРАКТИКА НА ВСИЧКО. ПЛЮС ЗАМРАЗЯВАНЕ НА ЗАПЛАТИТЕ ЗА 4 ГОДИНИ. ДА ВИ Е ЧЕСТИТО!
5
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ДаолаОсведоми се малко. Дори и да искат да направят правителство, парламентът трябва да го гласува, а те нямат мнозинство.
4
1
 
12
 
! Отговори
Алекс преди 9 години
До Даола:Това са си чисти формалности. Ако някой е толкова *** да приеме мандат и да продължи правителсвтово, ще го разпънат на кръст. Нещата са служебен кабинет и избори октомври. Нощо по-различно няма да стане.
3
9
 
4
 
! Отговори
Даола преди 9 години
Аман от тези процедури-игри. Би трябвало законът да позволява на президента да назначи служебно правителство. Защото сега ГЕРБ-ерите ще търсят реванш макар и за няколко седмици. А може би, ако те сега направят правителство, то така ще се провали, че после ще последва и изборен крах. Къде са социолозите, защо мълчат?
2
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ама тЕх некой канил ли ги е ? :))))))))))))))))))))))))))))))))
1
5
 
13
 
! Отговори
Габриела преди 9 години
Честито на Герб :)