Кандидатите за лидер на БСП вече са 17

Членове на Изпълнителното бюро искат тайно гласуване
24 юли 2014 07:12,
21
Кандидатите за лидер на БСП вече са 17
Снимка: Архив, Булфото

Дни преди конгреса на БСП на 27 юли кандидатите за поста са вече 17, пише в.”Дума”.

Номинираните засега са Атанас Мерджанов, Борислав Гуцанов, Бриго Аспарухов, Георги Гергов, Георги Кадиев, Дора Янкова, Драгомир Стойнев, Корнелия Нинова, Костадин Паскалев, Красимир Премянов, Красимир Янков, Мая Манолова, Милко Багдасаров, Михаил Миков, Сергей Станишев, Стефан Данаилов, Янаки Стоилов.

Още по темата

Столични социалисти са номинирали и заместник-председателя на БСП в София Николай Малинов, който обаче отказа номинацията. По думите му е несериозно и неуместно да има толкова много кандидати, защото това ще заприлича на спорт-тото, а не на избор.

Членове на Изпълнителното бюро на БСП са поискали делегатите на конгреса да гласуват тайно – в тъмна стаичка и в урни пред комисия, пише „24 часа”. Аргументът бил, че големият брой кандидати да наследят поста на сегашния лидер Сергей Станишев щял да обърка хората и да се окаже, че няма да се стигне до избор. Опасенията са свързани и с предположението, че е вероятно да се отиде на избори през октомври с нелегитимен председател.

Срещу идеята се е обявил зам.-председателят Димитър Дъбов. Засега не е ясна позицията на Сергей Станишев по предложението.

Вчера на дискусия за бъдещето на левицата Румен Овчаров заявил, че Мая Манолова е лицето на промяната. Самата Манолова се е обявила за връщане на демокрацията в левицата.

Манолова ще участва в борбата за лидерската позиция с мотото "Да върнем БСП на социалистите". Тя обеща, че стане ли председател, областните структури ще редят листите по начин, който да мотивира хората.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тези поне се кандидатират и се избират.... В ГЕРБ това не може да се случи! А някой посмее да надигне глава и веднага ще му я резнат! С мафиоти шега не бива! Вождът е най- умния, най- кадърния, най- красивия, най- успешния, най- великия...... И за да се мисли за такъв, си виновен ти, българино....
15
3
 
7
 
! Отговори
даскалото преди 9 години
Кандидатите, които се борят да закопаят червената скоросмрътница са: Мая ***, Янаки Стоилов-любовница на Лилов, Драго Пелтека, *** и Мишо Трезвия. Да ви е честито другари.
14
2
 
6
 
! Отговори
!?!?! преди 9 години
Личните ми наблюдения и социалният ми опит показват, че колкото повече са кандидат-лидерите на една партия, толкова по-трагично е състоянието й.
13
2
 
4
 
! Отговори
неза преди 9 години
Аз предлагам "щастливец"15 да изберат
12
2
 
7
 
! Отговори
skitnik32 преди 9 години
алооо БСП-етооо, какви избори бе, какъв лидер бе???? времето ви свърши... аиде беш на Бузлуджа качваите се на летящата си чиния и към червената планета. тук нямате място
11
2
 
6
 
! Отговори
БРАННИК преди 9 години
17 и нито един свестен, до един лицемери, домогващи се до облаги. Ще дойде ден, когато националните предатели ще отговарят за делата си, вместо да стават премиери.
10
2
 
3
 
! Отговори
кандидати много преди 9 години
ама избора кой е лидера не се прави в БГ !
9
3
 
5
 
! Отговори
Божо преди 9 години
Скоро кандидатите за вожд на племето ще станат повече от самото племе :(((
8
3
 
8
 
! Отговори
ХАНКО преди 9 години
МАЛКО СААААААА
7
2
 
13
 
! Отговори
CVETA преди 9 години
Много ми е интересно къде остана оня,"незаменимия" Станишко ?Усети,че кораба потъва и като плъховете,изчезна пръв/към Брюксел,да ни кепази и там/.
6
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Айдуциииииии.......!
5
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
То толко е сигурно целата партия...
4
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кой ги бръсне па тия. Бита карта са вече. За 70 години ни доведоха до последно място в Европа. Ако се доберат пак чрез някоя патерица до власт ще ни докарат до последно в света и пак друг ще им е виновен. Я Костов, я Борисов, я Реф.блок.
3
2
 
8
 
! Отговори
Миков преди 9 години
Аз печеля,наздраве !
2
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много мераклии за вожд бре. А има ли достатъчно индианец?
1
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много вожд, малко индианец.