Местан чака бързи консултации при президента след оставката

"Партиите да не правят опит за реализиране на друг мандат в 42-то НС"
Обновена: 24 юли 2014 09:42 | 24 юли 2014 09:41, Камелия Цветанова
12
Местан чака бързи консултации при президента след оставката
Лютви Местан. Снимка: архив, БулФото

Лидерите на парламентарно представените политически сили да заявяват, че няма да правят опит за реализиране на какъвто и да е друг мандат в рамките на 42-то Народното събрание, очаква лидерът на ДПС Лютви Местан.

Той призова и за бързи консултации с държавния глава, след като днес парламентът гласува оставката на правителството на Пламен Орешарски.

Още по темата
Според Местан решението на премиера да не номинира сега еврокомисар е правилно.

„Имаме някакви шансове, подсказани и от важни външни фактори, че България може да реализира позиция на върховен представител по външната политика на ЕС. Предвид на заявената позиция на министър-председателя Пламен Орешарски, че България подкрепя кaндидатурата на Кристалина Георгиева за тази позиция, аз смятам, че не беше редно този кабинет да вземе каквото и да е друго решение, докато нямаме отговор на въпроса кой ще е върховният представител на ЕС по външна политика", каза той.

По думите на Местан, докато български представител има шанс да заеме тази висока позиция, въпрос на национална отговорност е всички да направим необходимото това да се случи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бързаш ,куче ! Бързаш за да направите изборите баш на Байряма ,нали ? За да дойдат автобусите от Турция......Да ,ама сега ГЕРБ имат 20 дена проучвателен мандат в рамките на ТОВА народно събрание.....
8
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
следващия председател на партията Октай Енимехмедов
7
1
 
22
 
! Отговори
един Българин преди 9 години
"България може да реализира позиция на върховен представител"И дали България може да реализира нито е твоя работа нито е в твоята компетенция, Местан Ага. Защо лъжеш хората по медиите?
6
0
 
24
 
! Отговори
нищо не направи преди 9 години
Местане нищо не направи , Папка Възродителен Процес не стигна в Хага , това означава че ДПС не съществува
5
1
 
23
 
! Отговори
един Българин преди 9 години
"Местан чака бързи консултации при президента след оставката"Не иска ли една бърза консултация в психодиспансера това фанатизирано да разширява турция мюсли. Както е тръгнало скоро ще ходи по джамии и минарета да бие камбаната. Да не говорим, че и на всяка снимка изглежда така сякаш използва наркотици."Имаме някакви шансове, подсказани и от важни външни фактори"Не се и съмнявам, че външните фактори като турция доста ви влияят, Местан Ага.
4
8
 
19
 
! Отговори
атакист преди 9 години
Ами Местан ви го каза бе, Българчета!Гледата ли контролата?В светлината на евро-интеграцията и съблюдаването на евро-аталнтически ценности без значение партийната принадлежност, ДПС е единствената която отхвърли проетка за мораториума за продажбата на земя на чужднци от АТАКА!Много ясно излиза, че ДПС е вашия надежден евро-партньор, вашия навигатор към светлия ЕС!Кво стана, лошата АТАКА и доброто ДПС!!!Колко от вас се замислят върху това ??
3
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
100%
2
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дали е успял да се споразумее с Борисов?
1
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
а кой беше тоя местан