Орешарски не си постави оценка: Не очаквах, че ще е лесно!

"Към днешна дата имам подкрепата на БСП и ДПС"
Обновена: 24 юли 2014 14:19 | 24 юли 2014 13:44, Камелия Цветанова
46
Орешарски не си постави оценка: Не очаквах, че ще е лесно!
Пламен Орешарски Снимка: Reuters

Премиерът в оставка Пламен Орешарски отказа да постави оценка за работата по време на едногодишния му мандат, но определи управлението като преходно и се надява следващото да е по-устойчиво.

„Не очаквах, че ще е лесен мандатът, но съм благодарен, че имахме възможността да работим в интерес на хората“,  каза той.

Още по темата
От обясненията на Орешарски след приемането на оставката му от депутатите стана ясно, че всички законопроекти на Министерския съвет са били предварително съгласувани с депутатите от БСП и ДПС.

„Към днешна дата имам подкрепа на парламентарните групи на БСП и ДПС“, увери Орешарски, но припомни, че взаимоотношенията между тях след евроизборите не са позволили по-голяма устойчивост.

„Канен съм на конгреса на БСП, има време дотогава“, посочи още той. „В последните години съм заемал експертни позиции”, отбеляза премиерът в оставка, който вече обяви, че ще излиза от политиката.

„Напускал съм в моя професионален живот няколко пъти високи постове с огромно напрежение, винаги ми е падало напрежението, след като приключи съответният мандат, и сега няма изключение“, обясни още премиерът в оставка.

Относно кандидатурата ни за еврокомисар той заяви, че все още няма постигнато политическо съгласие за нея.

„Това е политическа длъжност, така че добре е да има политическо съгласие за българския еврокомисар”, допълни Орешарски и настоя, че ще подкрепи Кристалина Георгиева, ако има шанс да стане върховен представител по външната политика на ЕС.

„Ако имаме тези шансове, струва ми се, че е национално отговорно тя да бъде номинирана, за да може страната да има една висока позиция в Европа“, смята Орешарски.

Относно упреците на ГЕРБ, че оставя страната в разруха, той коментира, че това й е работата на опозицията особено в предизборна ситуация. „Аз не виждам нито един ключов фискален показател, който да е влошен в сравнение с май миналата година“, коментира той.

„БНБ е независима институция, щеше да е голямо нахалство, ако проявяваме каквото и да е отношение към ръководството на БНБ“, коментира Орешарски във връзка с искането на опозицията шефът на БНБ Иван Искров да подаде оставка заради казауса с КТБ.

Орешарски припомни, че правителството е съдействало на БНБ за решаване на кризата с банката.

Запитан дали след оставката все пак ще отговори на въпроса "Кой предложи Делян Пеевски?", Орешарски с усмивка каза: „Рано е още“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ДЕН ЗА ДАВАНЕ НА ОСТАВКИ! Днес Яйценюк също подаде оставка в Украйна! Където се намесят Американците, всичко се разпада! От всички тези протести и размирици, няко и хора натрупаха пари, които им бяха платени щедро от задграничните спонсора. За повечето хора остава мизерията!
34
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Dano krajbite na avtomobili sprat otnovo!
33
4
 
7
 
! Отговори
ЧЕСТИТО! преди 9 години
Орешарски подаде оставка! Следва УВЕЛИЧЕНИЕ НА ЦЕНИТЕ НА ТОКА, А НА ПРАКТИКА НА ВСИЧКО. ПЛЮС ЗАМРАЗЯВАНЕ НА ЗАПЛАТИТЕ ЗА 4 ГОДИНИ. ДА ВИ Е ЧЕСТИТО!
32
1
 
6
 
! Отговори
Митко преди 9 години
до #10 е то не остана за кого да гласува човек.
31
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
sega da ste dovolni she mrut bednite ot glad a bogatite gerbadjii she machkat
30
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма по-срамно правителство в историята на България!
29
3
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
мен пък ми си видя,че Орешарски през целия си мандат беше неспокоен,усмивката му се държеше не на спокойствие а на нервност.Погледа му постоянно блуждаеше и не можеше да осъзнае,като че ли какво му се случва ,а и трябваше да мълчи за престъпленията ,които вижда.Пази Боже,да попаднеш при тия вълци.
28
3
 
6
 
! Отговори
Aха преди 9 години
Нагушиха се и сега бягат по терлици,кой знае колко фирми са си вкарали в държавни институции!
27
6
 
9
 
! Отговори
Meg преди 9 години
А кой досега е доказал, че е по-добър от него? И ако е така, защо не го избраха отново, ами избраха Орешарски преди година?Българина угодия няма и никога няма да има...
26
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Орешарски 2ка! Седни си !
25
6
 
12
 
! Отговори
burt преди 9 години
С бездействието си, Орешарски даде глътка въздух за малките фирми и бедните хора, сега ако спечели ГЕРБ ще видите какъв глад ще настъпи, хората ще останат без работа пак, и по улиците пак ще се движат само наркодилърите и бизнесмените на Бойко. И все пак вие гласувате - УСПЕХ!
24
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Орешарски има подкрепата не само на БСП и ДПС.Всички го подкрепиха за оставката.
23
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
БСП..БСП..БСП..БСП..УРААА...БСП..БСП..БСП..УРАА..
22
2
 
10
 
! Отговори
До 11 преди 9 години
"Който и да дойде всичките са еднакви.Дават обещания,а после не ги спазват,и ето за това държавата ни е на това положение."Точно това е задължението на гражданското обещство - да следи управляващите какво правят и да ги държат под контрол. А ние тук си мислим, че след като отишли да гласуваме, вече сме направили всичко, което зависи от нас (а някой даже и да гласуват ги мързи да отидат). Не, затова сме гражданите - да надигаме вой, когато управляващите вършат нещо неверно
21
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма толкова ниска оценка! Предложение: до копира опита на една преподавателка, която при резултати далеч по-ниски от критериите за двойка пишеше "КОШМАР" или "УЖАС" !
20
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Управлението на ГЕРБ беше изключително калпаво и некомпетентно. И бях сигурен, че която и друга партия да дойда на власт, ще се справи много-много по-добре от Бойковото управление. Но за съжаление не се оказах прав - БСП и ДПС успяха да надминат всякакви граници. Арогантност, безскупулност, неспазвания на предизборни обещание, игрички на дребно - с това ще ги запомня БСП-то.
19
2
 
10
 
! Отговори
Цеко преди 9 години
Тоз ХАХО пак разтури седянката!
18
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
То па оставаше и оценка да си постави! И сега какво обратно в БИИ карл маркс и ще учи студентите на гьонсуратлък? Или цацаров се изпокри?
17
1
 
7
 
! Отговори
макето преди 9 години
аре ся подал си оставката подал си нема цел ден да ни занимавате с тва ке пийнем по едно по тоя случай я лично 3 питиета
16
1
 
8
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Къде съм си оставил оценителя,тежък ,масивен ,добре пасва на дясната ръка,подходящ за завършване и оформане на оценката за годината.