Оставям едно добре функциониращо министерство!

Найденов доволен: Няма как да сме свършили всичко
5
Оставям едно добре функциониращо министерство!
Ангел Найденов наблюдава учението. Снимка: БТА

Военният министър в оставка Ангел Найденов е удовлетворен от свършеното за 14-те месеца мандат на кабинета.

Заварих министерството в едно критично състояние и с един демотивиран състав, заяви Найденов, който наблюдава в Авиобаза Крумово демонстрации на задачи, които се изпълняват по време на българо-американската подготовка "Тракийско лято - 2014".

Още по темата
Той добави, че екипът му е успял на първо място да приключи с тази тенденция и да спре "ерозията" на отбранителните способности, и на второ място - да работи за развитието и повишаването способностите и капацитета на Българската армия.

Оставям едно добре функциониращо министерство, при което имаме равнопоставеност на цивилната и военна експертиза, каза още той, цитиран от БТА.

Найденов подчерта, че е удовлетворен и от това, че е "възстановена летателната техника от всички типове, с които разполагаме, заделени са средства за ремонт и някаква модернизация на системите на военните кораби, на бронираните машини и ракетни установки, осигурено е и ново въоръжение на спецчастите, както и нови системи за обезопасяване на боеприпаси".

В графата за несвършеното на първо място министърът в оставка посочи проекта за закупуване на нов тип боен самолет. Найденов добави, че проектният екип си е свършил работата, готови са и информационните доклади, предстои етапът на разглеждане в структури, които са овластени да вземат решение – правителството и Народното събрание.

Според него няма логика което и да е правителство в края на своя мандат да взема толкова важно
решение.

Няма как обаче да сме свършили всичко, сигурно имаме и много пропуски, но като цяло имаме резултати, които ми дават повод да съм доволен, обобщи Ангел Найденов.

На следващия министър той препоръча спешно да бъде завършен прегледът на структурите на въоръжените сили, като целта не е ново съкращаване на личния състав, а оценка за това какво е
направено в рамките на плана за развитие на въоръжените сили до 2014 година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
7
 
! Отговори
?!? преди 9 години
Единия оставял функционираща икономика, тоя функциониращо министерство, то опорни точки на изпроводяк, то чудо! Пък то да мислиш с какво да го запомниш тоя военен министър и се сещаш: с най-скъпата телена ограда в света. И изниква въпроса тоя военен министър ли е? падар ли бе?
2
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Само не можах да Ви купя изтребители. А какви комисионни имаше.......
1
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хубавото е, че сме в НАТО, лошото е, че сме след БСП