При 121 депутати каня всички на преговори, обеща Борисов

Лидерът на ГЕРБ не е сигурен дали след изборите ще може да се състави кабинет
Обновена: 24 юли 2014 14:18 | 24 юли 2014 13:29,
309
При 121 депутати каня всички на преговори, обеща Борисов
Снимка: БТА

Ако имаме 121 депутати, публично ще поканя всички партии в парламента, една по една, и ще разговаряме по кои политики ще търсим съгласие. Това обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на парламента минути след като парламентът прие оставката на кабинета на Пламен Орешарски.

Той изрази съмнение, че заради силната конфронтация между партиите може да няма правителство след предсрочните избори.

„Ние не сме сигурни дали ще се направи следващо правителство. Нашите избиратели искат по никакъв начин да не се коалираме с БСП и ДПС. Чувам колегите от БСП  – никога с ГЕРБ, никога повече с ДПС. В един момент може да се окаже, че след парламентарните избори няма правителство“, каза Борисов и допълни: „Затова е необходимо да се даде по-голям хоризонт, защото не е сигурно при тази конфронтация“.

Лидерът на ГЕРБ се обяви за по-голяма коалиционна култура и съжали, че БСП не са я проявили преди година. „Първата политическа сила можеше да оглави парламента и нямаше да има нужда от златния пръст на г-н Сидеров“, каза Борисов. Той си пожела урокът да е научен и след изборите правителството да се направи около първата политическа сила.

Още по темата
Борисов обяви, че на днешните консултации при президента ще се откаже от мандата за съставяне на кабинет в рамките на този парламент. По Конституция, когато правителството подаде оставка, президентът връчва мандат за съставянето на ново на останалите партии в Народното събрание. Освен ГЕРБ и ДПС казаха, че са против кабинет в този парламент.

Борисов обяви Сергей Станишев за големия отсъстващ в парламента днес. „Ако днес има голям отсъстващ в този парламент, той се казва лидерът на БСП, мандатоносителят, евродепутатът Станишев“, каза Борисов и допълни: „Представяте ли си какво падение на тази партия - мандатоносителят, този, който направи правителството, който хвърляше всички хули и упреци от парламента, днес, когато неговото творение си дава оставка, той просто отсъства“.

Лидерът на ГЕРБ пожела на всичките 17 кандидати за председател на БСП успех. „Надявам се лидерът, който си изберат в неделя, да идва не само когато правят правителство, но и когато пада правителство. Надявам се това да е човек, с когото да можем да седнем и да изпием кафе, чай или каквото искат и по важните въпроси да се разберем“, каза още Борисов.

Той призова шефът на парламента Михаил Миков още днес да премахне загражденията около парламента. „Защото това е толкова грозно за една европейска столица с толкова естакади и цветя, толкова хубаво метро, толкова паркове и градини, толкова нови булеварди“, аргументира се Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


309
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
220
0
 
0
 
! Отговори
Stoian79 преди 9 години
BORISOV ZABRAVIASH CHE ZAGRAJDENIATA PRED PARLAMENTA BIAHA POSTAVENI OT TVOIA VATRESHEN MINISTAR ZA DA SE PREDPAZISH OT NARODNATA LUBOV PO VREME NA PROTESTITE SRESHTU TVOIA KABINET.AKO TVOIATA I NA TVOITE POKLONNICI PAMETTA E KASA TO MOIATA NE E!.
219
1
 
0
 
! Отговори
Lidia преди 9 години
До TOTO 263 Ti si mutra. 4e si i nepo4ten na vsikoto otgore . Samo mijiturka6 mejdu redovete , i ne smee6 imeto si da napi6e6. Dosta mrasni4ko , ne smiata6 li ?
218
1
 
3
 
! Отговори
ПРОСТ НАРОД преди 9 години
*** народ-слаба държава!Докато търпите този *** необразован дебеловрат *** да се надува, вместо да го наврем в *** ***, той няма да спре да смазва лагерните топчета в главите на българите! Не почнем ли да мислим малко с тия глави, не само ще ни управляват калинки, пеперуди и рапони ама направо ще ни *** ***! Съвземи се народе имай достойнство и не позволявай такива гаври!
217
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонименkoi epobeditelq che nemoga sa cakna
216
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
един е написал просто, че не иска диктатор и са му наблъскали минуси какво ви става бе хора? искате диктатор ли?
215
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ББ *** да видиш естакдата към летището, на която ряза лентата преди има няма две години, то не бяха хвалби, кашпи с цветя, лентички и усмихната кметица.А сега вече трасето е покрито с иивици битум за запълване на пукнатините от некачественото стрителство.Който не вярва да отиде сам да види. А за всичко са давани наши пари и фирми като ГБС се нагушиха и те и политиците пойрай тях.Това е герб политиката.За съжаление това ни очаква от есента още четири години.
214
2
 
7
 
! Отговори
TOTO преди 9 години
MYTPA
213
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен И ще го изрита !!!!
212
12
 
8
 
! Отговори
хаха преди 9 години
Не искам диктатор...
211
18
 
4
 
! Отговори
FMC преди 9 години
Ако има 121 депутата, още от сега заявявам - излизам на протест, ако не се върне Мони. МОНЬО, ЧАКАМЕ ТЕ!Мончо, къде си бе?
210
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако сте нормални колкото вожда си,тежко и горко на този народ.Но този път не трябва да се самозапалва,а да го изрита както подобава.
209
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гласуваш за Бойко, получаваш Местан!
208
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Като спечеля 1 млрд, ще раздам на всеки в моя град по 100 лв.... Обаче няма как спечеля 1 млрд. Също както *** няма как да спечели 121 места, той дори и 2009 не успя.
207
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До HetfieldКомунисти не знам да са управлявали България от 20 години поне, но явно ти си в друг филм. И не съм фен на БСП, но веднага ще ти кажа:Онова недоразумение Добрев и Трайчо преди него НАРОЧНО дъжаха таксите за износ на електроенергия, като блокираха почти всякакъв износ, което работеше срещу малките търговци и САМО В ПОЛЗА НА ЧЕЗ, И ВИ ЕН И ЕНЕРГОПРО. Стойнев свали почти веднага такса износ и сега има в пъти повече сделки отреди 2 години примерно, което създава ликвидност и конкуренция
206
6
 
25
 
! Отговори
Зоо преди 9 години
Не проумявам каква държава сме с мутанти като този.
205
5
 
12
 
! Отговори
Човеченце преди 9 години
Лидерът на ГЕРБ се обяви за по-голяма коалиционна култура и съжали, че БСП не са я проявили преди година. Проявиха я по принуда, за наше добро. А ти нямаш никаква култура! Жалко, че още има хора, които не го разбират.
204
3
 
18
 
! Отговори
Отсъствие преди 9 години
Големият отсъстващ от парламента си ти! Само Доган те бие!
203
4
 
15
 
! Отговори
Ууу преди 9 години
И 21 са ти много!
202
2
 
19
 
! Отговори
nie преди 9 години
ГЕРБЕРАСТИТЕ И КАТО УПРАВЛЯВАЩИ СЕ ДЪРЖАТ И ЩЕ СЕ ДЪРЖАТ КАТО ОПОЗИЦИЯ. ЩЕ ВИДИТЕ КАКВО ШОУ ЩЕ ПАДНЕ СЛЕД ИЗБОРИТЕ. КАЗВА СЕ "КОМУНИСТ А ГЕРБЕРАСТ". В РОЛЯТА НА ГЛАВЕН ГЕРБЕРАСТ- ХРИСТО МУТАФЧИЕВ, СЦЕНАРИСТ - ЛЮБА КУЛЕЗИЧ, ГРИМ - ПРОФ. ГЕОРГИ БЛИЗНАШКИ, МУЗИКА - ВЕСЕЛИН МАРИНОВ, ОПЕРАТОР - САШО ДИКОВ, ПРОДУЦЕНТ - НОВА ТЕЛЕВИЗИЯ. ПРИЯТНО ГЛЕДАНЕ!
201
1
 
11
 
! Отговори
Венелин преди 9 години
А при 242 на всяка партия ще подари по 1 министерство...