ДПС ще върне мандата, друг вариант не са обсъждали

Имамов: Нека минат изборите, след тях ще говорим за коалиции
Обновена: 25 юли 2014 14:03 | 25 юли 2014 13:25,
14
ДПС ще върне мандата, друг вариант не са обсъждали
Алиосман Имамов Снимка: архив, Булфото

ДПС ще върне на президента мандата за съставяне на правителство в рамките на този парламент. Това заяви пред журналисти в кулоарите на Народното събрание зам.-председателят на парламентарната група на движението Алиосман Имамов.

"ДПС ще върне мандата. Не сме обсъждали изобщо друг вариант", заяви той, след като от ГЕРБ и БСП вече върнаха връчения им мандат за съставяне на кабинет в рамките на този парламент.

Още по темата
Попитан за казаното от "Коалиция за България" за евентуална коалиция с ГЕРБ, Имамов заяви, че е твърде рано да се говори за каквито и да било коалиции. "Нека да минат изборите. След тях ще водим разговори, в зависимост от това кой колко гласове ще получи", посочи той.

Алиосман Имамов каза още, че по принцип не трябва да се разширяват пълномощията на служебния кабинет, но когато ситуацията е извънредна и несигурна, би могло да се помисли за това. Иначе основната функция и задача на служебното правителство е да проведе изборите, допълни той.

На въпрос дали сегашната ситуация налага разширяване на правомощията на служебния кабинет, Имамов каза, че тя може да се определи като извънредна, особено по отношение на стабилността на банките.

"Би могло да се обсъжда някакъв вариант, свързан с осигуряване на необходимите финанси", каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
3
 
4
 
! Отговори
атака преди 9 години
локум баклавата явно е втасала за аи сиктир за стамбул бе ченгенета
10
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако българите искат страната да тръгне във вярна посока макар бавно и мъчително, трябва ДПС да се елиминира от властта. Това не се ли случи нищо добро не очаквайте.
9
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
DPS nay vajnata v BG.partiq.bez neq ne se sastavq pravitelstvo.na koy mu ne haresva ey tam e Rusiq..
8
5
 
9
 
! Отговори
ИСТ преди 9 години
За голямо съжаление ДПС се оказа по българска от проруската БСП. Една етническа партия на българските турци ,ръководена от агенти на ДС, застана на страната на българският народ за разлика от БСП, която след падението си реши да обрече народа на мизерия и без медицинска помощ.
7
6
 
11
 
! Отговори
социолог преди 9 години
Новата опорна точка на комуносоциалистите , е че ГЕРБ и ДПС са ново мнозинство. Да ама не. Цяла година Станишев и Местан-Доган се целуват и сега вече се мразят. Другари избирателите на ГЕРБ са образовани и умни, а не като вашите пенсионери и *** неграмотни.
6
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Герб никога не са управлявали сами. Може би смятате, че е морално да си купуват депутати от различни политически партии за да си осигуряват мнозинство. Виждам из нашия град един бивш дупедат от Атака, който се продаде на Герб и сега си върти сериозен бизнес. А такива не са малко и то не само депутати. Бойко раздава пари срещу гласуване, осигуряване на гласове и послушание.
5
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
То и за първолаците беше ясно, че избереш ли Борисов, получаваш Костов, ама се доказа през годините, че ГЕРБ винаги управляват сами и не лъжат избирателите си, макар преди избори винаги платени *** да ни внушават противното.
4
3
 
7
 
! Отговори
до 1 преди 9 години
А къде беше ти и метежът ти след като поече от 10г БСП и ДПС управляват заедно в открита коалиция? Или май и ти като червените си господари сте готови на целувки с всекиго, само и само БСП да са на власт, а не някой друг. Вече народът ви разбра играта и много взехте да лаете.
3
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И за първолак е ясно - следваща коалиция - ГЕРБ и ДПС!Нали така Имам ага?!
2
4
 
12
 
! Отговори
Рали1 преди 9 години
За да няма повече такива тройни коалиции,мислете на изборите за кого гласувате. И гласувайте.Колкото и да е срамно да си го признаем-но в последните дни най-последователна и отговорна беше позицията на ДПС.За разлика от "партията на народа",която се оказа на олигарсите.Бламираха и собственото си правителство.
1
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ще има МЕТЕЖ, ако ГЕРБ се коалира с вас турчета...