Два варианта за балотаж в БСП

До финала се очаква да стигнат Миков, Стойнев, Манолова и Стоилов
25 юли 2014 07:09, Анисия Иванова
17
Два варианта за балотаж в БСП
Снимка, архив Булфото

Новият лидер на БСП вероятно ще бъде избран след балотаж. Това стана ясно по време на вчерашното заседание на НС на БСП, пише в днешния си брой вестник "Стандарт". Финална лидерска битка може да се състои между министъра на икономиката в оставка Драгомир Стойнев и шефа на парламента Михаил Миков.

Червени функционери прогнозираха и балотаж между Миков и Мая Манолова. Има очаквания и Янаки Стоилов да се окаже в първата двойка. Социалисти преброиха и евентуалните гласове на Корнелия Нинова, която е събрала подкрепа от цялата страна.

Общо 18 червени са номинираните за лидерския пост в БСП. Сред тях е и Ламбо. Напрежението сред претендентите за поста на Сергей Станишев през последните дни даде основание на соцлидера вчера да се обърне към членовете на пленума и да ги призове към "по-спокоен тон и без кампания на гърба на партията".

"Другари, и в понеделник ще се гледаме в очите, с вътрешни боричкания ГЕРБ не се побеждава", казал Станишев на своите. По време на заседанието на "Позитано" 20 имало и обвинения, че кандидати правят опити за "въздействие на делегатите".

Точно по 5 минути ще имат всички кандидати за лидер на БСП да представят своите платформи пред делегатите на 48-мия конгрес. До 12.00 часа в самия конгресен ден в НДК ще може всеки да си прави отвод. Трети може да се оттеглят по време на закритата част на форума.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още по темата: БСПконгреспредседател
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
1
 
! Отговори
Къцко преди 9 години
Единственият, който мисли като социалист, е Кадиев! Всичко друго е ***, имитация на дейност, функционерщина и партийно чиновничество! За голяма част от еита на БСП партията с е една фирма, в която те добре се прехранват и издържат семействата си. Все им е едно каква политика ще се провежда, къде ще членува България и как ще се управлява државата.
11
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
от тия изброените Нинова, Стойнев и Янаки Стоилов са сравнително свестни,. Обачи ММ (мамя Манолова) както и ММ (Михаил Миков) са си убедени комунисти и с тях БСп ще стане по-зле.
10
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До СоциалистПравилно, но не само това! Всичко, до което се е добрал Георги Гергов, се проваля. Затова изборът му ще означава сигурно изчезване на БСП от политическата сцена.
9
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какво ще говорят които ще гласуват за Буда "великолепний",когато след изборите Герб се съюзат с най-"омразните" на герберасите ДПС?!Просто много ми е интересно!Дали ще си признаят "великата" заблуда!Защото на времето тиквата дойде на власт вследствие телевизионното шоу на Доган бей-неговото "култово" изречение-"кой дърпа конците у нас"!Много интересно,много!
8
4
 
7
 
! Отговори
Коста преди 9 години
Не виздам изобщо да се споменават Корнелия Нинова и Георги Кадиев-едни от малко достойните в редиците ,европейско мислещи социалисти.Корнелия си подаде оставката веднага след разгрома на евроизборите,което е достойно и мъзко поведение,за разлика от това на Станишката.Кадиев е един зрял и трезво мислещ БГ политик.И двамата са шанс на БСП да излезе от черната дупка,но явно сценария е друг...
7
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всички,които наивносмятате че единствената целна БСП е победа над ГЕРБ,безумно много се заблуждавате!Герб не е партия!Герб е сборище от хора,зомбирани от една мутра,отидиотски лъжи ипопулизъм!При липсата на измамника-съдбата на ОПГ ще е същатакаквато бе на НДСВ!Е,каква партия е Герб-никаква!А,за БСП не се тревожете-тя си епартия,била е,в момента е и щебъде!Независимо кой е председател!Тук не е имало,няма и никоганяма да има лидер,а председател!Защото е партияДругото е бля-бля
6
6
 
5
 
! Отговори
Социалист преди 9 години
Ако БСП иска да излезе бързо от кризата в която се намира,би рябвало да избере Гергов за председател.Човека е хем богат,хем социалист-разбира нещата и от икономическа гледна точка и от политическа!Всички останали за производни на Станишев и ако изберат един от тях БСП няма да види власт близките 20 години!
5
8
 
6
 
! Отговори
desen преди 9 години
Склерозиралата/също като електората си/, социал-преразпределителна, комунистическа сбирщина нямат друга опция за оцеляване освен Кадиев.
4
5
 
16
 
! Отговори
партиен член преди 9 години
Къде е Съсела СерГей?Спасителя на България? Човека който имаше мисия?Всяка партия декларира някакви цели за по добър живот( поне така говорят предизборно) а БКП говорят само за Герб.В тази партия промяна не може да има докато слагат партията пред държавата.и единствената им цел е победа над Герб.
3
3
 
19
 
! Отговори
Божо преди 9 години
Най-добре е цветелин кънчев да оглави бсп - и електоратът ще бъде доволен, и добре лъже момчето :(((
2
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не мога да разбера защоотписвате Станишев?!
1
5
 
23
 
! Отговори
Някой си преди 9 години
На тези трябва да им стане ясно, че ако не изберат Кадиев са заникъде.Но в крайна сметка май наистина ще се спрат на бившите *** на СерГея...