Попова защити президента: Не си е превишил правомощията

"Служебният премиер трябва да е почтен и умерен човек"
Обновена: 26 юли 2014 11:34 | 26 юли 2014 11:34,
46
Попова защити президента: Не си е превишил правомощията
Вицепрезидентът Маргарита Попова Снимка: архив, Impact Press Group

Вицепрезидентът Маргарита Попова защити държавния глава Росен Плевнелиев от критиките, че е превишил правомощията си с призива към депутатите да приемат актуализацията на държавния бюджет, отправен по време на вчерашното му обръщение от парламентарната трибуна.

Още по темата
„Чувам подмятания, че президентът е превишил правомощията си с препоръката към парламента да се занимае с актуализацията на бюджета – не е, той няма такъв ресурс”, подчерта Попова пред bTV.

„Не мога да кажа, че президентът сбърка – той има право да се притеснява, защото предстои да управлява служебно правителство, а то няма възможност да прави такива промени заради конституционно краткото си време”, аргументира се още вицепрезидентът.

По думите й премиерът в оставка Пламен Орешарски е трябвало да говори много повече. "Въпросът за бюджета се третира от премиера в парламента с всички парламентарно представени партии – не е работа на президента”, подчерта тя.

Маргарита Попова заяви, че не е участвала при формирането на предишния служебен кабинет и няма да участва и при формирането на бъдещия. „Аз лично не участвам в такива договорки, това си е работа на президента”, подчерта тя и допълни, че си представя бъдещия временен премиер като „почтен човек, умерен в емоциите си”, но отказа да посочи име.

Вицепрезидентът бе скептична, че предстоящите на 5 октомври предсрочни избори ще променят България в положителна посока. „Обществените нрави се развалят продължително и упорито, няма да се оправим след 5 октомври”, категорична бе тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
1
 
2
 
! Отговори
обективен преди 9 години
Президента на България е стабилен и стойностен държавник!Президента на България Г-н Росен Плевнелиев достойно изпълнява поетия си ангажимент и е справедлив Президент на всички граждани на държаватаКазах!!!
34
4
 
4
 
! Отговори
Иво преди 9 години
Този президент е подлизурко и слуга на Бойко - не виждам как може да му се има доверие да съставя правителство
33
2
 
2
 
! Отговори
Мима преди 9 години
От както ГЕРБ се появиха на политическата сцена започнаха проблемите в политиката - следователно ако искаме обстановката да се стабилизира трябва да прогоним Борисов и шайката му
32
2
 
1
 
! Отговори
Гери преди 9 години
Като така и така е тръгнало на оставки защо и президента не зарадва народа, като хвърли и своята и без това е само фиктивно на този пост
31
2
 
1
 
! Отговори
Боби преди 9 години
В очакване съм да бъде излъчено поредното марионетно служебно правителсвто, което ще се кланя на ГЕРБ и ще се старае да задоволи всяка тяхна прищевка
30
2
 
4
 
! Отговори
Деси преди 9 години
Никой човек на ГЕРБ не трябва да докосва важен пост или да взима политически решения ако искаме страната да се стабилизира
29
1
 
2
 
! Отговори
Илия преди 9 години
Сигурно Попова няма да е служебен премиер, защото президента се притеснява, че за пореден път премиера ще изглежда по-мъжествен от него
28
1
 
1
 
! Отговори
Лора преди 9 години
Трудно е да се говори, че президента е превишил правата си, като той реално няма собствено мнение и воля, а пита Борисов за всичко. Но да иначе от Борисов не може да очакваме друго освен да злоупотреби с власт
27
1
 
1
 
! Отговори
Росен преди 9 години
Поне една добра новина. Оставаше заместника на марионетката да ни стане служебен премиер и бяхме свършени
26
1
 
2
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Я, Попова си е спомнила каква е.
25
1
 
5
 
! Отговори
Суека преди 9 години
Героите умряха , бандитите оцеляха ... = БЪЛГАРИЯ В НАШЕ ВРЕМЕ ! П.С.: Еничарите са на мода промиха ви мозъка (чипа) и сега всеки е *** за някоя държавна службица или някой спечелен конкурс жал ми е за вас сънародници !
24
3
 
8
 
! Отговори
жорката преди 9 години
И тази е една мушморочка отвсякъде. Нищоправка, тунеядка, търтей безполезен.
23
9
 
2
 
! Отговори
ГЕРБ преди 9 години
"Служебният премиер трябва да е почтен и умерен човек" - Да аз съм съгласен, единствените достойни за премиери са г-н Ц. Цветанов или г-н Б. Борисов, те са най достойните политици от 100 години насам. Само ГЕРБ.
22
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не че ни си е превишил правата а беше задължително да каже и направи необходимото за нормалното функциониране на държавата.Който казва обратното значи е ***!
21
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Moje li po konstitucia vice-prezidenta da bade otstranen? Ako ima pone malko chest shte napusne , kakto napravi Blaga Dimitrova pri Jelyo Jelev. I vaobshte spored tazi darjavna dlajnost e tvarde skapo platena, a e napalno izlishna.
20
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Превишил си ги е Марго,не го защитавай.Този *** колкото по-рядко се изказва,толкова по-добре за него.
19
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А аз пък прочетох ДРУГО в една ПО-ОБЕКТИВНА медия!!"Попова: Президентът да внимава какво говори"
18
2
 
10
 
! Отговори
Путев преди 9 години
Контрапрезидента нещо омекна. Защо така бе марги?
17
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Моля, моля,,г-н Президента не управлява, а назначава, служебното правителство...Така пише в Конституцията!!!
16
4
 
8
 
! Отговори
ИМПИЙЧМЪНТ преди 9 години
ЖЕНАТА НЕКОЛКОКРАТНО КАЗА ЧЕ ПРЕЗИДЕНТСКАТА ИНСТИТУЦИЯ НЕ Е ИКОНОМИЧЕСКИ КРЪГ НИТО ПАРТИЙНА ЦЕНТРАЛАА ПЛЕВНЕЛИЕВ СЕ ОБЯСНЯВАШЕ В БИБИСИ ЧЕ БИЛ ПРЕЗИДЕНТ ОТ ГЕРБНИКОГА НЕ Е ИМАЛО ПО-ГОЛЯМА ОИДА ЗА ПРЕЗИДЕТСКАТА ИНСТИТУЦИЯ ОТ ПЛЕВНЕЛИЕВТОЙ СЕ СРЕЩАШЕ С ШЕФА НА EVN ОБЛСУЖВАЙКИ КРЪГА НА СЕМЕЙНИЯ СИ ПРИЯТЕЛ ПРОКОПИЕВПЛЕВНЕЛИЕВА Е РАБОТИЛА ДЪЛГИ ГОДИНИ ЗА ИКОНОМЕДИЯ