Станишев се срещна с някои от кандидатите за лидер на БСП

Окончателният брой на претендентите достигна 29
26 юли 2014 19:51,
30
Станишев се срещна с някои от кандидатите за лидер на БСП
Снимка: архив, Булфото

Председателят на БСП в оставка Сергей Станишев е провел среща с някои от претендентите за лидерския пост на партията, съобщава агенция "Фокус".

Сред присъстващите на срещата са поканени министър Драгомир Стойнев, председателят на парламента Михаил Миков, председателят на Пловдивската организация Георги Гергов и лидерът на лявото крило на БСП Янаки Стоилов.

БСП избира утре нов председател на заседание на 48-ия Конгрес на партията в зала 1 на НДК в София, съобщиха от пресцентъра на левицата.

Окончателният брой на номинираните от партийните структури за поста е 29. Това каза за БТА Милко Багдасаров, председател на комисията по предложенията. Шестима вече са си направили отвод -Борислав Гуцанов, Георги Пирински, Николай Малинов, Александър Симов, Георги Петърнейчев и Милко Багдасаров. Сред номинираните са още настоящият лидер Сергей Станишев и актьорът Стефан Данаилов.

Очаква се реалните кандидати, които ще се включат в надпреварата за лидерския пост, да са 7-8. Всеки ще разполага със 7 минути да развие вижданията си за бъдещето на партията.

Гласуването ще бъде тайно в тъмни стаички.

Досега готовност да се включат в състезанието за председателския пост са заявили Драгомир Стойнев, Михаил Миков, Мая Манолова, Корнелия Нинова, Янаки Стоилов, Георги Кадиев, Красимир Янков и Георги Гергов. Очаква се новият лидер да бъде избран след балотаж.

За промяна в ръководството на партията се заговори след незадоволителните резултати на левицата на европейските избори.

До свикването на конгрес за избор на нов председател се стигна по предложение на настоящия лидер на БСП Сергей Станишев. Той първо избра да отиде в Брюксел като евродепутат, а десетина дни по-късно обяви, че се оттегля от председателския пост в БСП и ще застане до новия лидер.

На конгреса социалистите ще приемат резолюция за предстоящите предсрочни парламентарни избори, както изисквания и организационен механизъм за издигане на кандидатите за народни представители.

Форумът ще започне от 11.00 часа с реч на председателя на БСП Сергей Станишев. След това ще бъдат представени проектите на политическите документи за участието на партията в предсрочните парламентарни избори. Откритата част на заседанието ще продължи до 13.00 часа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
0
 
! Отговори
МАШАЛА преди 9 години
ОКОНЧАТЕЛНИЯ БРОЙ 29,ВСИЧКИ ОТБОР ЮНАЦИ-КАТО ГЛЕДАМ И СЕ ЧУДЯ НОВ БЪРДАК ОТ СТАРИ *И-МУКОВ,МАЯ ВЕТИНА,СПИНОЗНИ,СВИНАРИ,МУРЯГИ САМО ДАНАИЛОВ,БОГ ДА МУ ПОМАГА,ЧЕ Е БОЛЕН НЕГОВИЯ СИН И ИРЕН БИВША ГО "ЩАДЯТ"НО ЩЕ ИЗКОПИТЕЛНА ЖЕРТВА,МНОГО ГОЛЯМА ПАЛИТРА ДА ГРАБЯТ НАРОДА.
21
0
 
0
 
! Отговори
рендето преди 9 години
БСП -БКП -партия на барбарони.........
20
0
 
1
 
! Отговори
ИСТ преди 9 години
До крокодилски сълзиСоциалистите-комунисти вече не леят крокодилски сълзи а КОСТИНБРОДСКИ СЪЛЗИ.Костинбродската афера вече ги затрива като партия.
19
0
 
6
 
! Отговори
Другаря СтаниМишев преди 9 години
Другари дайте да измислим нещо, като предния път костинбродската афера, че се очертава голям да го ядемдавайте идеи какво да измислим този пътдали да кажем, че Бойко е свалил Малайзийския самолет с ракета от вилата си в Банкяили че е изнесъл милиарди от КТБ в чували /туй с чувалите май вече се изтърка.../или да пуснем запис от тоалетната му как говори по водомера с Обамадавайте идеи другари, изборите наближават, трябва спешно компромат да измислим
18
2
 
0
 
! Отговори
Бончо преди 9 години
Обърканяците от дясно ,дето храчат тук ,да се приготвят за още по голям шут в *** след изборите ! Тогава пак ще се чудят какво ново име да си измислят , освен ДЕСЕБЕТА,РЕФОРМАТОРИ ,ГЕРБАДЖИИ И АЛА БАЛА -просто не останаха имена ,с които за омотават и заблуждават народа преди избори! Само едно име им пасва ,дето Българина им го определи - ЛИКВИДАТОРИ НА БЪЛГАРИЯ !
17
1
 
6
 
! Отговори
партиен член преди 9 години
Относно колите на снимката.Всичко е наред S се превежда на С.От там идва и Социална.Демек социалната партия вози своите Социални избранници в Социални автомобили.Какво толкова купени са със социалните пари на избирателите.Който и да изберът да им е честит, като гледам всички са еднакво охранени.Там в БКП промяна е невъзможна.
16
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ей, тоя продължава да се меси, няма да ни остави да направим честен избор. Ама тя Моника го кара.
15
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименKoй е тиквуня бе, да не е вашия коалиционен партнъор, дето се целувахте на ,,Орлов мост,,
14
0
 
8
 
! Отговори
Денислав преди 9 години
Снимката е много добра. Избирателите на тая партия са пенсионери с промити мозъщи, но колко ли техни пенсии са нуждни, за да се купи едни Мерцедес или джип (на който се возят въпросните избранници).Стойността на колите, на който се возят депутатите, трябва да е обвързана с минималната заплата. Примерно стойността на автомобила не трябва да надвишава 20 пъти минималната заплата.Не може дрешките на баба Манолава да се сменят всеки ден и това да струва по няколко пенсии - какво социално има?
13
0
 
8
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 9 години
Пишете и мен,пишете и...мен;поне един...мъж да има в списъка.
12
1
 
14
 
! Отговори
РЕВИЗОРО преди 9 години
БКП В ***
11
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
към 11:не бе,Пеевски не може не е член,но Тиквуня става!той е член/пази си билето/,харизматичен е /всичкилелки в менопауза го обожават/и най-вече няма да има срещу когода се бори!и винаги ще е е номер 1!
10
2
 
10
 
! Отговори
Данек преди 9 години
Мишката ще си избира мишлета,колко са ЖАЛКИ тези че си и вярват
9
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Другари, да изберем Пеевски за наш лидер
8
3
 
14
 
! Отговори
Т. Дончева преди 9 години
Тази партия наречена БСП никога няма да се реформира. Тя е загиваща с който и да е шеф.
7
3
 
9
 
! Отговори
иван преди 9 години
"Гласуването ще бъде в тъмни стаички"Защо?Нали при вас всичко е прозрачно!Ааа,,,забравих,вашите сбирки завършват по тъмни доби,и всичко е по тъмно!
6
1
 
12
 
! Отговори
FMC преди 9 години
А каква е тая S-класа отпред и X5 ако не греша? Тия ли трябва да избират? Хубаво е, че имат нови колички, но на избирателя и члена на партията по-евтино би му излязло някое Мондео или Инсиния. По груби сметки до 5 пъти. После се чудят, що пенсионерите вече не гласуват за тях. Първанов поне беше с една огрухана S-класа от деветдесетте години. Чак му се чудя - държавен глава, а с такъв дарак.
5
5
 
26
 
! Отговори
USSR преди 9 години
Пелтека, Алкохолика, Кюстендилската слива, Ятаки и Кадиев...
4
2
 
27
 
! Отговори
СПРАВЕДЛИВ преди 9 години
Най-бедната страна в Европа с най-мизерстващият народ, но пък храни 240 ла*новоза в народното събрание, които се возят в последен модел мерцедес S-class. С тоя манталитет никога няма да се оправим и ще потъваме все пове4е!
3
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А Станишев нали избяга?Да не се е върнал пак за някоя поръчка от кукловодите си?