Бареков обвини Борисов, че е свързан с Държавна сигурност

Лидерът на ГЕРБ пък го даде на главния прокурор
Обновена: 27 юли 2014 12:00 | 27 юли 2014 11:54, Камелия Цветанова
332
Бареков обвини Борисов, че е свързан с Държавна сигурност
Николай Бареков. Снимка: Булфото, архив

Тежки обвинения отправи днес лидерът на ББЦ Николай Бареков към председателя на ГЕРБ Бойко Борисов, който пък от своя страна нарече „клеветнически” всички твърдения и поиска главният прокурор да направи пълна проверка.

Според Николай Бареков Бойко Борисов е свързан с Държавна сигурност и други служби.

„Готвен е повече от 30 години да заеме важни постове в държавата и да изпълни определена мисия. Имам документи за това, ще ги дам на съда, но в цялата работа са замесени и други ключови фигури на прехода, затова ще ги дам и на прокуратурата", заяви той по Нова телевизия.

"През 2002 г. се получава писмо в Националната разузнавателна служба (НРС), в което писмо се уведомява, че г-н Борисов, като нелегален сътрудник на тази служба, отказва да работи с нея поради заемането на висш държавен пост - главен секретар на МВР. Когато са го потърсили водещите офицери, той е заявил, че разговорът с него трябва да бъде воден само на ниво шеф на НРС и да се обърна към президента Георги Първанов и премиера по това време Симеон Сакскобургготски. В сигнала се описва, че господин Борисов, в качеството му на главен секретар, замита в архивите на МВР следите от своето престъпно поведение в миналото. Също така прочиства архивите на Държавна сигурност от досиета на политически дейци", каза Бареков.

Отговорът на Борисов не закъсня. От пресцентъра на ГЕРБ съобщиха, че лидерът на партията е изпратил писмо до главния прокурор Сотир Цацаров, в което настоява във връзка с петте дела за клевети и обиди, които води срещу Николай Бареков, незабавно и в съответствие със законовите си правомощия, главният прокурор на страната да провери и всички направени клеветнически твърдения от дне.

Председателят на ГЕРБ настоява също така проверката на твърденията на Бареков да обхване и архивите на МВР, НРС и бившите архиви на Държавна сигурност.

Освен това, във връзка с обосновани съмнения за подготовката на умишлено фалшифицирани компромати с цел публично дискредитиране, Бойко Борисов призовава главния прокурор да бъде извършена проверка и в тази посока.

Председателят на ГЕРБ приканва главния прокурор и да изпрати представител на прокуратурата, който да се включи по образуваните и насрочени пет дела от частен характер срещу Николай Бареков, с оглед на засягането на важни обществено-политически и икономически отношения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


332
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
249
8
 
32
 
! Отговори
Верс преди 9 години
Не ме интересува Борисов. Само си зададох въпрос не е ли възможно г-н Пеевски да е подготвил цялата фалшификация, докато беше за кратко шеф на ДАНС? Все си мисля, че затова искаше да е тамошен шеф - да подмени всички документи, които не му отърват.
248
8
 
33
 
! Отговори
neeee преди 9 години
Да искара доказателства за твърденията си Барека,тогава ще го подкрепя.Колкото до герб,каквото видях от тях,направо съм разочарован,такива далавери,такова чудо но бог ще ги съди,и да не си мислят че има нещо вечно!
247
10
 
34
 
! Отговори
Георги преди 9 години
НАЙ- ДОБРОТО КОЕТО НАМЕРИХ В НЕТА ПО ТОЗИ СЛУЧАЙХа-хаНе на мен тия. Този път няма да ти се вържат вси те булгари.Новата агенция на Бареков ПИК която от сутрин до вечер му прави интервюта и ги публикува всеки ден играе ролята на ТВ 7."Човекът е болен. Има медицински термин за тази болест и се нарича : маниакална шизофрения. Барека трябва да влезе като пример в учебниците по психиатрия. Защото всички симптоми са на лице: болните от тази болест- халюцинират- живеят извън реалността- страхуват се че някой ги преследва и иска да ги убие- лъжат безобразно- вживяват се в роли ко
246
9
 
42
 
! Отговори
Попчето преди 9 години
Г,син Бюреков отново реши да се изкаже,пардон,тоя освен да иска и да обвинява друго не може Абе,няма какво да му намираме махана - толкова знае-толкова бае! Хе-хе-хе! Други и толкова не могат:))) И той си лае като много други,ама не толкова за хляба,колкото от любов към ...лаене то!
245
11
 
48
 
! Отговори
някой на 60 преди 9 години
Дай му на българина дудук и клюки и чакай,какво ще стане.А че, Бареков, е умиращ лебед това е факт.На тоя *** простотиите няма да му свършат докато е на политическата сцена.Жалко,но,това е истинското положение в държавата Ни.Обиди,курупция и подлост.
244
13
 
54
 
! Отговори
др.Колев преди 9 години
УПОТРЕБЕН ПРЕДПАЗИТЕЛ.
243
19
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Колко простотия и коварство от страна на Бареков .Долен мръсен гад .Змията наи -е злобна когато умира .
242
9
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
MALE-E-E, BACE SUBIRAI ADVOKATITE I VADI OT OTKRADNATITE PARI DA PLASHTASH SHTOTO TI E MNOGO TUMNO MINALOTO. SHTOTO KUDETO I DA BARNE OKOLO TEBE BACE SE DALAVERI AMA IMA I DANNI ZA UBIISTVA. SHTE TREBE DA SE SUBIRATE U BURLOGATA V BANKQ I DA UMUVATE KAKVO KAK DA SE KRIE. AMA MNOGO BE BACE, KOE PO PURVO. MISLIM CHE TVA SHTO KAZVA BARECHETO E VETNO KAT TI GLEDAM OHRANATA TO ZNACHI CHE TI TREPERI GUZENCETO OT STRAH. A I SRETAN IDVA..MALE-E-E...
241
9
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Abe Barecheto e prav, BUDS e bil vurl komuniz, ama nali e lakom zaigral sus SIC za parichki kato krsl koli, proizvegdal nezakonno cigsri, stanal priqtel s Madgo,Marginite I uchastval v poboi na dlujnici za 50% ot dulgimoto, stanal agent na DS-TO, posle na BOP shtoto hem purjish averite hem si vzimash parichkite hem si pazish zadnika. A kato kmet I premier stoticisa dalaverite ot koito zadeli 4milqrda za sebe si. Neka mu izvurshat proverkite za da mu lusne banditskiq zadnik kakto I na supartiicit
240
15
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Без ББ и ЦЦ - партията ГЕРБ ще е много по-нормална и привлекателна....
239
9
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ne razbiram komunisti, atakisti, barekovzi i t.n. - velichaqt Putin i ne kazvat Duma, che E chista proba KGB, a BB obvinqvat che BIL DS
238
13
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Божеееее,Борисов и Бареков ще се избият кой пръв да цунка по....Пеевски.
237
12
 
41
 
! Отговори
До 272 преди 9 години
Ама ти от Горубляне ли си бил.Личеше си,че си *** от предишни постове,а сега стана ясно точно от къде си.Да не сте били с Бойко в един наказателен отряд,а?
236
10
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В тази страна вече всичко стана прекалено.Сега прокуратурата ще се заема с приказките на кукундела бареков-нашите пари и време отиват за глупости и на вятъра. /пари за прокуратурата./Предлагам когато някой твърди нещо,което се докаже,че не е вярно-да плаща официално на прокуратурата разходите по загубеното време и да спре това махленско сплетничене вече.
235
9
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Цирка продължава.Този път на арената са Борисов и Бареков.Част 1-ва-мерят си пи.ките.Идват избори и трябва да се печелят гласове.Част 2-ра-да извадят кой каквото има срещу другия,прокуратурата да каже вярно ли е и то преди изборите и да се свърши.След изборите народа няма да търпи повече подобни циркове.Зрелищата да си ги правят на 4 очи,а в народното събрание да вършат работата,за която са избрани.Няма да търпим повече да ни отклняват вниманието с личните си отношения.Има много работа за вършен
234
17
 
50
 
! Отговори
Българин преди 9 години
До художника 284Приятелю ,едва ли голяма част от пишещите тук "Гербери" са чели Сервантес.Тяхната "настолна книга " навярно е като на лидера им " Винету"
233
9
 
41
 
! Отговори
художника преди 9 години
До санчоСанчо, свободата не е в салама... ако ме разбираш .
232
11
 
44
 
! Отговори
FMC преди 9 години
До американецоКакво общо имат победите на Боко със СССР, Кореком и приемните изпити? Ами те и комунистите биха през 44-та, а след това имаха доста повече поредни победи :) Това реши ли ти проблема? За мен проблемът на България се наричаше СДС. СДС така и не успяха да свалят тотално БКП от власт, а мисля доста хора им вярваха. А тия с Корекомите навремето, сега са при Боко, Чоко, Кунева, Доган...Това са хора-ветропоказатели. Сърди се на тях, а не на Путин, щото виждам той те човърка отзад.
231
29
 
52
 
! Отговори
американецо преди 9 години
Комунисти, КАК не ви е срам с разпраните си *** от 9-те поредни победи на Бойко над вашата долна мантра пак да пишете за избори?!? Не ви срам защото не сте нормални мислещи хора а зомбита на СССР и кремълския лилипут или пък сте техни отрочета хранени с корекомски стоки и влезли в университетите без приемни изпити. Пфу, боклуч долна, плюя на вас!!!
230
17
 
49
 
! Отговори
Българин преди 9 години
"Вземи единия -удари другия". "От един дол дренки са". Жалко за България ,че я оставихме в ръцете на такива като Б.Б. и Бареков. Ще я унищожат.