Кунева: Няма решение на Реформаторския блок за ГЕРБ

"Въпросът за коалиционни партньори ще се решава с референдум"
Обновена: 27 юли 2014 12:11 | 27 юли 2014 12:11, Камелия Цветанова
60
Кунева: Няма решение на Реформаторския блок за ГЕРБ
Меглена Кунева. Снимка: Булфото, архив

Лидерът на „Движение България на гражданите“ Меглена Кунева обяви по БНР, че няма решение дали Реформаторският блок ще си сътрудничи с ГЕРБ.

Още по темата
Въпросът за коалиционни партньори ще се решава през вътрешно-партиен референдум, както стана в Германия, но подчертавам, че това ще бъде след изборите при едно добро представяне на РБ, коментира тя.
 
Според нея е изключително важно взаимоотношенията между партиите да са открити.

Не е въпросът да се сглоби едно мнозинство, а какво ще постигне то за България, подчерта още Кунева.

Тя каза, че за РБ търсене на мнозинство и разговори с политически партии са възможни само в името на две решаващи за България реформи – съдебна и независимост на регулаторите.

Първо държим на съдебна реформа, защото не може без здрава съдебна система да има каквато и да е основа на справедливост, сигурност за бизнеса, наказания за икономическите играчи, които имат сериозен политически гръб. Втората важна за РБ реформа е независимостта на регулаторните органи – комисиите за конкуренция  и потребители, ДКЕВР, БНБ. Те трябва да спрат да бъдат превръщани в политически органи. Не може правителствата да командват цените на тока и на мобилните оператори, коментира Кунева.

На въпрос за предложението на Борисов за предизборно споразумение на реформаторите с ГЕРБ, Кунева каза, че и ГЕРБ, и РБ са обявили, че ще се явяват самостоятелно на избори, което изключва предизборна коалиция.

Вероятно е имал предвид друго, че  е възможно сътрудничество под някаква форма. Но за целта пък трябва висок резултат на Реформаторския блок на изборите, след което - ясни приоритети и кръга на действия, които могат да се предприемат в посока на съдебна реформа, промени в регулаторите и т.н., добави Кунева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още по темата: КуневаГЕРБРБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
1
 
4
 
! Отговори
доколенков преди 9 години
До Анонимен...ГЛУПОСТИ, МОЖЕ И ЗА НЕЙНА СМЕТКА!
47
3
 
5
 
! Отговори
доколенков преди 9 години
кривоустата пръцова пак иска да е ВЪШКА НА ЧЕЛО
46
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кунева,ти си виновна реформаторския блок да има толкова малко последователи.Ако излезеш от него,само ще им направиш услуга.Ти си нито риба,нито рак т.е.комунистка,която се прави на демократ.Е,нема такова животно.Само объкваш хората.Я по-добре се откажи от политиката,така или иначе от теб полза няма.Каквото взела-взела,каквото дала-дала.Баста.
45
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако РБ влязат в някакъв съюз с ГЕРБ преди изборите или някакъв твърд ангажимент за коалиция след това,то Борисов за да си гарантира максимум мандати ще поиска от десните избиратели да гласуват за него а не за реформаторите за да не се рзпиляват гласове и РБ няма да влезе в парламента.Второ-между вижданията на РБ и ГЕРБ за развитието на страната,необходимите реформи и тяхното реализиране има повече различия отколкото сходства.И трето-Борисов никога няма да дели с когото и да било властта или да се съобразчва с чужди намерения.Първо неговото а понатам...пак неговото.
44
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
хаха още не знаят накъде е духнал точно вятърът.
43
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тия смешници как си вярват?! РБ въобще няма да влязат в следващия Парламент! В дясно вече няма нормални хора. В дясно е само балонът ГЕРБ! Мноо ме кефи, като им гледам напъните! Ха-ха-ха!
42
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
заколете я тая и я погребете в 1-ви блок на аец козлодуй на държавни разноски
41
2
 
12
 
! Отговори
pipi преди 9 години
Кунева толкава е обсебена от власта,че отново ще ходи да се моли на ББ,както направи и предишния път,само и само да не изпусне баницата.Тя какво може да направи,освен да търси лична изгода,това е нейната цел,чудя се какво търси в т.н Реформаторски блок,нали до сега все беше във властта,а сега ни лук яла ,ни лук мирисала...не иска Маца риба,хяйде де....
40
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Недей да шикалкавиш,а изрази ясната позиция на цялата група преди изборите,ако не искаш хората съвсем да ви зачеркнат.Ти,която се изживяваше като ментор последните месеци,а и не само,сега се опитваш да ни баламосваш,че нямате решение ,т.е.не знаете какво искате.Е тогава защо да гласуваме за вас?Мисля обаче,че одавна сте взели решение ако не за коалиция,то за подкрепа на ГЕРБ.Моля,бъдете по-чистоплътни и кажете на хората,които все още ви вярват,каква е действителната ви позиция.
39
5
 
8
 
! Отговори
Anon преди 9 години
Бойко Борисов наистина е разрботка, но не на американските служби. Това колко обича запада е само и единствено с цел да привлече десни гласове. Бойко е просто другата страна на статуквото, червениет и руската жажда за намеса в България.Иначе не съм сигурен доколко Кунева привлича и отблъсква гласоподаватели. Гарантирам на червените ***, че много българки я имат за пример за успяла жена. Лично не я харесвам.
38
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Само не мен ли ми се струва ,че бабата е навирила изкуствения си нос?
37
5
 
10
 
! Отговори
Дферматорски блок преди 9 години
Това е Деформаторски блок, така му викам аз. Събрали са се вътре турци, сини крадци и новосформирани партийки като тази на Кунева, които се числят към останалите ***. Ще е голяма глупост, ако вкарате РБ в народното събрание и с това влезе и Касим Дал заедно с Корман Исмаилов, които ще убеждават турския си електорат да гласува за тяхната партийка вместо ДПС.
36
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Взечете се с тиквата най-накрая знаем че се харесвате и тайно се обичате не случайно Боко е предложил да сте в коалиция
35
4
 
13
 
! Отговори
Тъпанари преди 9 години
Направиха коалиция с Другарката Пръмова и очакват някой да гласува за тях...ха,ха ....
34
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Изчезни краво
33
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** пратили баща и и дядо и в Белене, тя "послушала сърцето си" и станала партийна снаха. Що за влечуго трябва да си?
32
3
 
18
 
! Отговори
miro преди 9 години
само да ти свирнат и ще си вдигнеш ***
31
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гледах я в Стани богат заедно със Соломон Паси. *** и алчна ***. Добре че беше Соломон , да вземат някой лев
30
5
 
23
 
! Отговори
хо хо преди 9 години
Тая има 5-10 симпатизанти и щяла да прави референдум за да решава дали да се коалира с Боко?! Ама че нелепо
29
2
 
23
 
! Отговори
naco преди 9 години
Тази жена не разбра ли,че тя е причината, Реформаторския блок да не се взема на сериозно от много хора?! Какво е това самочувствие? Или такъв е ПЛАНА?