АБВ с готовност за преговори с БСП, но чака промяна

Калфин: Миков има шанс да разчете проблемите
Обновена: 28 юли 2014 10:10 | 28 юли 2014 10:10,
14
АБВ с готовност за преговори с БСП, но чака промяна
Ивайло Калфин, Снимка: Булфото, архив

АБВ има готовност за преговори с БСП, но преди да говорим за партньорство между двете партии, трябва да стане ясно какви промени ще настъпят в столетницата. Това заяви зам.-председателят на АБВ Ивайло Калфин в ефира на Нова телевизия.

Той допълни, че за да има отворени врати за диалог, първо трябва да се затвори страницата на миналото.

Всичко започва с разговори и не мисля, че имаме нужда от подканяне за това нещо. Ние нееднократно заявявахме, че имаме готовност да говорим по конкретни политики, но преди да говорим за партньорство, трябва да се променят няколко неща, посочи Калфин. 

Още по темата
Той добави, че от АБВ отдавна са подали ръка за съвместна работа с БСП. Калфин припомни обаче, че именно те са отправили предупреждение, че зависимостта от корпоративни интереси, неясното управление и липсата на ангажимент за изпълнение на предизборните обещания ще свали БСП от власт.

Според Ивайло Калфин със слизането на Сергей Станишев от председателството на БСП той остава човекът, който ще решава каква ще е програмата, какви ще са листите и кои ще са депутатите в следващия парламент в „Коалиция за България”.

„АБВ се появи точно заради ръководството, в което активно участваше и Михаил Миков”, уточни Ивайло Калфин.

Станишев сам се доведе до ситуация, в която стана абсолютно неприемлив. Той се провали в управлението на БСП. За нас партньорът е председателят на БСП, а не Станишев, категоричен бе бившият евродепутат.

Според Калфин новият лидер Миков трябва да докаже, че наистина е избран .

Върховната форма на конгреса изглежда много демократично, смята той, но допълни, че „това е избор от хора, които са на заплата в партията, нещо което е изключително порочно".

Той е категоричен, че истинските причини за проблемите в партията са останали скрити. „Както един колега каза – вчера изборът беше между широчината на третия и четвъртия етаж на „Позитано”, добави Калфин и допълни, че Миков има шанс да разчете проблемите в левицата.  „Ако продължи със същата политика, нищо няма да се промени в социалистическата партия", смята обаче Калфин. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още по темата: БСПКалфинАБВ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
избирател преди 9 години
ОБЕДИНИ СЕ, народе български! Не се дели особено червени на червени. Нали всички горе са за благото на народа защо се цепим на 222 и .... партии. До кога всеки пожелал лидерско мясо ще прави партия. Кой печели? Нека са 5 - 6 партии, народът да е по-единен, а и неграмотните хора да могат да се оправят, когато останат сами със себе си в "тъмната стаичка". Защо има една турска партия?
7
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Най-доброто решение е АБВ да се присъедини към Коалиция за България!
6
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
***
5
2
 
4
 
! Отговори
Shark преди 9 години
До 6. Хм ще видим дали и колко е достоен. Нещо ми намирисва на коалиция с БСП, готовност за преговори, за кво точно ще преговарят ако не за депутатски места, а!!! Достойни били, като са достойно да се явят сми на изборите, не да търсят сега крило. *** ми дойди ми.
4
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Един от малкото достойни хора в лявото политическо пространство.
3
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бих гласувал за АБВ, но само ако не влизат в коалиция с БСП, защо иначе се разделиха от тях?
2
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нещо много се е затъжил Калфин за БСП.Явно очаква отново да го поканят за партньорство с цел да го включат в депутатските листи.Иначе на всички е ясно,че АБВ сами ще гледат парламента през крив макарон.А на БСП продажници и интересчии за лапане не им трябват.Калфин се изака на метеното и нега сега си яде аките в АБВ.
1
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Промени не чакай карай на татък