Георги Близнашки призна, че ще бъде част от служебния кабинет

Той намекна, че е говорил с президента да оглави правителството
Обновена: 28 юли 2014 20:22 | 28 юли 2014 19:05, Красимир Ангелов
105
Георги Близнашки призна, че ще бъде част от служебния кабинет
Снимка: Булфото, архив

Преподавателят по конституционно право проф. Георги Близнашки на практика призна, че има сериозна вероятност да оглави служебния кабинет. Това намекна самият той в предаването "Лице в лице" по bTV този следобед.

"Води се този разговор, но нека се извърти колелото. Нямаме отказ от ДПС все още, мисля че след това ще мога да дам еднозначен отговор“, посочи той.

Още по темата
Юристът все пак не отговори директно дали президентът Росен Плевнелиев му е предложил поста на премиер, или на министър в новия служебен кабинет. "Различни са вариантите, президентът ще оглежда нещата до последния момент и това е негово суверенно право“, посочи професорът и допълни:

"Да, аз съм дал принципно съгласие, но нека президентът има свобода на действията през тези няколко дни, за да намери най-точното решение“.

Професор Георги Близнашки бе един от организаторите на подписката за провеждане на референдум за изборните правила, който президентът Росен Плевнелиев предложи в началото на годината.

Самият той сподели, че няма да се върне в БСП, въпреки че партията има нов лидер в лицето на Михаил Миков. "Мисля, че не може да се случи. Колелото се върти напред, а не назад", категоричен бе той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Естествено, всички ренегати на БСП са добре дошли при герб и тяхната марионетка Плевнелиев.
85
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Образец на типичен комунистически функционер от времето на Вълко Червенков.
84
0
 
4
 
! Отговори
до 84 преди 9 години
Да, този вече не е мръсен комунист. Той е чист комунист.
83
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В България борбата с комунизма се води от комунистите и то много яростно като този шебек от снимката. Май наистина в тази страна не е комунист само Георги Жеков.
82
0
 
3
 
! Отговори
демократ преди 9 години
ГНУСЕН КОМУНИСТИЧЕСКИ РЕНЕГАТ, КОЙТО СЕ "БОРИ" С КОМУНИЗМА. ГНУУСЕН!!!
81
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
***!
80
2
 
8
 
! Отговори
Ужас! преди 9 години
Дано не е истина!Като го знам какъв преподавател беше, не ми се иска и да си помислям какъв политик ще стане от него.
79
9
 
15
 
! Отговори
333 преди 9 години
Жалко професорче , заради власт готово да лиже мутренски ***, но никой не обича такива ренегати дори и временните им господари. Господ ще го накаже и рано или късно ще си плати.
78
6
 
14
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 9 години
От дълбока древност, та чак до наши дни предателите винаги са били щедро възнаграждавани за предателството си от новите си господари.После са били убивани или прогонвани от народа.Същата нерадостна участ очаква и мършата Близнашки !
77
5
 
20
 
! Отговори
ха ха преди 9 години
Безплатен обяд няма, бе, мили сънародници! Този ненапразно се плюнчеше по Нова в защита бате Бойко и беше от свирчовците на площада, и ето..... назначеното от ГЕРБ за президент и работодателите му ще му се отплатят! Е....и и гнусната зависимост и то в най-високите етажи на властта! Какъв президент - пълен ***
76
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този вече мина през чистилището на уличните оргии и вече не е ,,мръсен комунист''. Той вече е моралния стожер и гарант на българското светло бъдеще!
75
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Логичното развитие на един гербераст.Само, че този се разви пред очите ни, за разлика от Цецки - Мецки, въргаляли се дълги години в низините на човешкото битие и смрад.А как желаят, как искат тези претенциозни *** да са най - отпред и да мачкат, да мачкат и се доказват над по свестни от тях хора.Та с какво ей тоя пухъл е по достоен, по морален и свестен от явилите се онзи ден кандидати за лидер на БСП?
74
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Днес по БТВ беше грозна гледка - събеседници проф. Др.Драганов и проф.Близнашки!Близнашки плююпо БСП и Станишев та пяна му излизаше от устата.Май е забравил 30 г.си членство м БКП/БСП?!!!Когато стана въпрос за предложението да стане служебен премиер спиртосано пиянде проф.Драганов го подръчна - Стани би, стани!Ей заради такива професори веси повече българи викат - *** професорите! Тия за себе си акъл и морал нямат, пък на другите искат да го натрапват!
73
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
2009 г. - избори за европарламент!Под 6 в листата на БСП е проф.Г.Близнашки!Но влизат само първите 5 в листата. Професорът отпада. Това е моментът, в който той люто намрази С.Станишев. Защо ли? - Защото кариерист като Близнашки не можеше да понесе повече чакане.Толкова години бе верен червен войник, но бе дошло време да вземе и той дял от баницата.Сега други комунисти, комунистите от ГЕРБ - Боко и Плевнята ще му я дадат, макар и за 3 месеца!Проф. Близнашки, не е нищо друго освен ***!
72
2
 
21
 
! Отговори
ШибиРиби преди 9 години
И снимката много актуална ...със ситен снежец. Сигурно тогава за последен път е видян да стои изправен без чужда помощ и трезвен. Обаче онзи отзаде мУ яко го чака и си мисли: Ай стига локуми дай да влизаме в механата да дръпнем 2-3
71
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До анонимен 65За всички си прав, но защо изключваш Костов, кандидат-член на БКП и съпруг на партийна секретарка, намразил комунистите, че не го приели в Партията. Разпродаде активите на България на безценица и затвори 1 ви и 2 ри блок на АЕЦ - а уж не могъл да ги спани. А сега се вижда как лаеше срещу Белене. А в Козлодуй не смее да припари от местното население, че много го обичат!
70
2
 
26
 
! Отговори
Демократко преди 9 години
Ей, сбъдна му се мечтата на тоя кариерист и ренегат, най-после! Ще си получи и той своите 15 минути слава, пък после и потоп. Но таквиз хора са любими на Роси Магистралката и на патрона Боко - Шопландския Борец!
69
2
 
20
 
! Отговори
Усмивката преди 9 години
Служебният премиер трябва да е почтен човек и да не бъде от никоя партия. С този "професор" гербаджия, активен участник в студентските протести къде отива България? Служебният премиер трябва да бъде подкрепян от всички българи. Боже, пази България!
68
2
 
8
 
! Отговори
пътя към ада преди 9 години
Богдан Филов също беше професор и премиер, но заради подписването на договора с Хитлер, беше екзекутиран от БКП.
67
0
 
11
 
! Отговори
До 66 преди 9 години
Хи из факед!