Коалиция ГЕРБ-ДПС? Политическо самоубийство!

Дончев: Заради колебливата позиция за комисар изпуснахме възможности
Обновена: 28 юли 2014 14:06 | 28 юли 2014 11:30, Веселина Йорданова
92
Коалиция ГЕРБ-ДПС? Политическо самоубийство!
Томислав Дончев. Снимка: архив, БулФото

Eвродепутатът Томислав Дончев нарече "политическо самоубийство" варианта за коалиция между ГЕРБ и ДПС.

По думите му партньорство е възможно след изборите с Реформаторския блок, но не е задължително. Евродепутатът определи всички останали формати като невъзможни.

„Партньорството трябва да е на база споделяне на общи принципи, политическа култура“, заяви той пред БНР.

Още по темата
Дончев обясни, че има ангажименти във връзка с предсрочните избори на 5 октомври.

„В момента пишем програма. Миналите два дни с повече от 20 експерти се опитвахме да финишираме нещата със сектор „Здравеопазване“. Не мога да изпусна изслушването на комисарите, но през септември ще се опитам да бъда тук и да помагам в кампанията. По-скоро няма да участвам като кандидат в нея“, обясни той.

Според него с колебливата си позиция за еврокомисар България е изпуснала много възможности.

„Напълно нормално е всяка страна-членка да се бори да получи максимално добър ресор, мобилизирайки всякакъв потенциал. В случая това не се случи и името на комисар Кристалина Георгиева беше коментирано по-скоро вследствие на високите й персонални и професионални качества“, коментира евродепутатът.

По думите му напълно е възможно да се търси политическа сделка между леви и десни, което не ерозира категорично шансовете на Кристалина Георгиева за върховен представител по външната политика, защото при всички случаи личните качества имат огромно значение.

„Постът на върховен представител не е единственият възможен. Напълно възможно е да се коментира ролята на заместник-председател и най-малкото отново комисар, но с много солиден портфейл“, каза още Дончев.

По думите му не по-малко от 1.8 млн. до 2 млрд. лева са разплатени през последните 7 - 8 месеца, които не са възстановени от Европейската комисия заради спрените оперативни програми и оттук могат да се очакват проблеми с бюджета.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още по темата: Томислав ДончевГЕРБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
1
 
! Отговори
jj преди 9 години
bqgaite ot bg o6te li stoite tuka qvno samo utaikata e ostanala v bg to
61
0
 
5
 
! Отговори
до 98 преди 9 години
Истината е ,че не е луд който яде зелника , а този който му го дава!!!Какво са виновни българските турци ,че са сплотени и гласуват ан блок?!?Истината е ,че ако българите се вдигнат конфигурацията може изцяло да се промени!
60
1
 
8
 
! Отговори
ИСТИНА преди 9 години
Който се коалирира с ДПС е обречен н апровал.ВСЯКА ПАРТИЯ
59
1
 
4
 
! Отговори
98 преди 9 години
докатж ДПС Е НА ВЛАСТ ,БЪЛГАРИЯ НЕ ЩЕ СЕ ОПРАВИ,ТЕ ВЕНАГИ КОРПОРАТИВНО ПРЕЯЖДАТ, ОТ ТЯХ ДА ТИ ЗАБИЯТ НОЖ В ГЪРБА ВИНАГИ МОЖЕ ДА ОЧАКВАШ
58
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Te vsichkite vlastimashti se kylnat da sydqt do dupka kradcite ot prexoda 25 godishen ama a doidat na vlas se dobivat da kradat vsichki zaedno vyn taq pasmina ot parlamenta
57
5
 
7
 
! Отговори
aferabg, bnews преди 9 години
БОМБА! ГЕОРГИ ИЛИЕВ /ВИС -2/: НОВИЯТ БОС НА КОКАИНА СЕ КАЗВА БОЙКО БОРИСОВ. ИМАЛ СТРАШНИ ХОРА НА РАЗПОЛОЖЕНИЕ!
56
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
хайде, хайде преди изборите едно пеете, а после ще се коалирате с толкова партии, колкото ви трябват за мнозинство. ББ си го каза в прав текст - както ви нареди избирателят. А и защо с ДПС, когато има две ДПСта - ще пристанете на Барековото ДПС. То е ясно. Първанов също е готов, Янакиева неслучайно честити победата на ББ :-) А и неслучайно иска ББ актуализация със 7 милиарда, зер коалиция се задава. :-)
55
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонименna vas da vi e za posledno vashta mama i urodi ot GERBALъъ,pomaci mrasni napravete si orgiq s pomacite ot dps trepaneto vi e malko
54
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
boiko- i ti li brute
53
5
 
28
 
! Отговори
фют преди 9 години
Самоубийството отдавна е факт. Тиквата отколе се е нагъзил на Доган, и все го хвали. Мазника добре знае кой му позволи да е генерал, кмет и премиер. .
52
6
 
21
 
! Отговори
Фотев преди 9 години
Какво ми говори за ДПС, отклонява вниманието от себе си. Това момче ОЛАФ го разследва за кражби от европейски фондове.
51
5
 
26
 
! Отговори
Sven преди 9 години
Не ви хареса премиера да е финансист? Ами хубаво, сега ще видите футболиста и турците какво са ви приготвили, умници! А Томи не може да излъже никого.
50
7
 
28
 
! Отговори
наган преди 9 години
Гласуваш за Боко, получаваш Доган, Местан и Дебелян Гарантирано от ГРОБ.
49
3
 
22
 
! Отговори
ak47 преди 9 години
Тakа ли, мамин сладък, цялото управление на Боко беше подкрепено от Доган и той много добре го знае. И ръка му целува... Ренегат.
48
5
 
21
 
! Отговори
Йоши преди 9 години
Тиквите се сгодиха за турците. Това се видя още при гласуването на закона за слуховете по адрес на банките, направо като една група действаха. Срам за Тиквата, еничарин долен.
47
22
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ревете червени демони. ревете. за последно ще ви е.
46
8
 
18
 
! Отговори
топала преди 9 години
нямате друг избор *** гербери местан и вас ще сложи на място за да угодите на тъпия боко да стане премиер успехи но българия си отива
45
11
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И каква ви е "политическата култура", другарю Дончев? Идиотизмите на Боко и Цеко ли? Естествено, че нямате равни по простотия и цинизъм!
44
1
 
10
 
! Отговори
желко преди 9 години
Това са 240 хрантутника,а бе на някой изобщо правили му впечатление,че тая *** с ръководител Доган ще ставаме за срам ,и все по зян.Тая пасмина е там да *** ама много.И то все народна пара,народа нека се гърчи,дори повечето им е хубаво и си го заслужават!
43
5
 
18
 
! Отговори
иванов преди 9 години
срам и позор сте за българия.Тъй ли все още се намират *** да гласуват за вас,и да няма вие ще си купите,пълно е с *** по душа в България за това сме на този хал.