АБВ отива сама на избори, след тях може и да говори с БСП

Калфин: Съвместната работа зависи от промяната в Столетницата
Обновена: 29 юли 2014 14:25 | 29 юли 2014 11:22, Камелия Цветанова
24
АБВ отива сама на избори, след тях може и да говори с БСП
Ивайло Калфин. Снимка: Булфото, архив

АБВ отива сама на изборите, но след тях не изключва разговори по общи теми и с други партии, в това число и БСП, обяви зам.-председателят на партията Ивайло Калфин по БНТ.

Още по темата
Според него, за да се стигне до диалог и до евентуална съвместна работа на АБВ и БСП в бъдеще, първо трябва да има видима промяна в Столетницата.

Той смята, че трябва да се даде известен срок на новия лидер на БСП Михаил Миков.

Калфин се надява на тази позиция Миков да преосмисли посоката и пътя на БСП и коментира грешките в левицата под управлението на досегашния й председател.

По думите му АБВ в голяма степен се е създала и заради водената от Сергей Станишев политика.

Според него именно бившият лидер на БСП носи отговорност за разделението вляво.

„Той затвори партията, спря диалога, включително и вътре с хората, които мислят по различен начин, да не говорим за гражданското общество. Спря да изразява интересите на тези хора, които гласуват за БСП, отклонявайки се от предизборните ангажименти, и започна да сключва едни споразумения, къде явни, къде неявни, със съмнителни кръгове. Това нещо няма как да се прости”, обвини Ивайло Калфин.

Според него Станишев полага усилия да запази влиянието си в БСП и за това свидетелства все още председателската му позиция в Коалиция за България.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още по темата: бспкалфинАБВ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
2
 
! Отговори
Стефан преди 9 години
Добре ще бъде лявото да се обедини и да попречи на ГЕРБ да унищожат страната, но АБВ са представители на олигархията, а не на лявото....
14
0
 
2
 
! Отговори
Иван преди 9 години
Това, че бившите членове на БСП, които сега са се обединили в движението на обречените безработни политици АБВ, си мислят, че ще им бъде простено абсолютно нарочното дестабилизиране на партията жестоко се лъжат. Време е тези стари муцуни да изчезнат от политиката, а ако трябва да сме честни с решението си да създадат АБВ те сами си подсигуриха политическата смърт
13
0
 
2
 
! Отговори
Ренета преди 9 години
На Жорката Първанов хората май скоро ще започнат да напускат редиците на фалшивата му партия и да се опитват да се връщат в БСП. Не виждам обаче каква полза има от тези доказали се като слабаци стари муцуни
12
0
 
1
 
! Отговори
Мая преди 9 години
Миков ще направи това което е най-добро за България и партията, но не съм сигурна, че от съюз с АБВ би излезло нещо добро, затова предателите на Първанов да не разчитат много
11
0
 
2
 
! Отговори
Емил преди 9 години
АБВ вече започнаха да усещат, че е време да се сдобрят с БСП, за да имат поне малък шанс да влезнат в парламента
10
0
 
5
 
! Отговори
qAS преди 9 години
ПРЕДАТЕЛИТЕ НИКОИ НЕ ГИ ОБИЧА. ТЕ СИ ОСТАВАТ ПРЕДАТЕЛИ ЗАВИНАГИ.
9
0
 
4
 
! Отговори
кретенчо преди 9 години
до 13--пичага--ако фюрера ти спечели изборите БЪЛГАРИЯ оставаа без газ...болници ,училища,фирмаджии и вашите избиратели....ток---ще се продава скъпата и прескъпата ел,енергия от братската страна и любовницата му---хляба е на полето--компира изгни,маста ще е кът--гудките няма какво да папат..честито да ви е управлението......
8
12
 
3
 
! Отговори
социолог преди 9 години
Голяма мъка налегна другарите от БСП. Тяхната партия загина, а патерицата им ББЦ тотално се провали. При това положение единствената утеха на червените *** е да псуват Б.Борисов. Да ама не. На тези избори ГЕРБ ще има пълно мнозинство. Този номер от миналите избори с компромата за Костинбродската печатница няма да се повтори. Ще се гласува масово за Б.Борисов.
7
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ех Първанка защо избърза като пуле пред майка си? Виде ли сега как се прецака? Ако беше си кротувал в БСП то нямаше да имаш конкуренция след Станишката. Да ама не както викаше един дрът седесар. Прекара се сам от припряност а търпението е добродетел. Беше и си оставаш гола вода.
6
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Отвратен съм от сатанишевата Бсп, но докато Калфин не си каже, кви ги дробеше за икономически район Тракия, няма да гласувам за Абв!!! Признай си бе, ду*едавец, как ни продаваше на Турция!
5
1
 
7
 
! Отговори
помиярчетата ми те преди 9 години
Еми сами ще отидете, като няма към кого да се присламчите, какво друго ви остава. А "съвместната ви работа" с БСП зависи от едно-единствено нещо - дали ще склонят да ви пуснат край трапезата или не.
4
2
 
5
 
! Отговори
96666 преди 9 години
Ще изгубят няколко избори подред и след това или ще се откажат или ще намерят друг път към политиката, може и с марионетки.
3
8
 
12
 
! Отговори
Все тая преди 9 години
АБВ, БСП, БКП - все едни и същи ***! Не разбрахте ли, че са от едно котило! Трябва да гласуваме за дясното, лявото вече си отива!
2
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво! Пожелавам им успех!!
1
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Харесвам ги, но ако заиграят по свирката на наглеците от БСП, ще е предателство спрямо избирателите им, които са гласували за тях именно защото са разочаровани от БСП или просто искат повече гледани точки в Парламента.