Бизнесът спря да работи заради предсрочния вот, обяви Чобанов

Бизнес климатът в страната се е влошил, отчете министърът в оставка
Обновена: 29 юли 2014 20:38 | 29 юли 2014 20:38,
40
Бизнесът спря да работи заради предсрочния вот, обяви Чобанов
Петър Чобанов. Снимка: архив, Булфото

Финансовият министър в оставка Петър Чобанов обяви, че заради предсрочните парламентарни избори през октомври бизнесът е спрял да работи и бизнес климатът у нас се е влошил. Според него това е една от причините да се иска актуализация на бюджета.

„След като стана ясно, че ще има предсрочни избори, бизнесът спря да работи. Той сне доверието си и индикаторът за бизнесклимата падна“, каза министърът по време на дебатите по исканата от кабинета актуализация.

Още по темата

Чобанов обясни и че сегашният бюджет не е правен с презумпцията, че ще има предсрочни избори.

Въпреки исканата актуализация финансовият министър обяви, че има увеличен фискален резерв и доверие на международните пазари. „8 милиарда лева, както и да ги броим, са 8 милиарда и те са повече от 4 милиарда“, каза Чобанов.

Той отчете, че икономическото развитие се движи според прогнозите. „Наистина през първото тримесечие имахме 1,4% растеж, вътрешните инвестиции нараснаха с 4,6 процента. Бизнесклиматът се покачваше 7 последователни месеци, но това продължи до края на май“, каза министърът.

С промените в бюджета кабинетът предлага увеличение на дефицита до 2,7 процента и ръст на държавния дълг до 3,4 милиарда лева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
3
 
! Отговори
1chovek преди 9 години
Абе тоя само допреди седмица не обясняваше ли колко резерви, буфери и налични пари имало и че няма никаква нужда от актуализация? Сега говори обратното?Това означава, че до вчера буквално е лъгал здравата! За такива тояги на публично място!!!
31
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
не е заради предсрочния вот,на бизнеса му писна да хрантути държавата, да бъде спъван с данъци,такси и все повече " законови " изисквания и корупционни схеми.
30
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До анонимен 12Беше от АТАКА а сега си мюсюлманин?Аз моята карабина няма да я режа и свинско ВИНАГИ ще ям.АТАКА
29
13
 
8
 
! Отговори
vanko84 преди 9 години
цяла година тиквата говори какво ли не е постигна целта си ,де стабилизира Българияи какво сега ще зяпам тъпите гейбераси,как от фондове от наши пари дето ги даваме за членство в ес,ще казват вижте магистрали и т.н. и ще ми казват че ес е добре *** гейбераски и депесеебавци
28
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Имаме семеен бизнес - легнахме си в 12 и сега ставаме всички към 4 сутринта. Нито знам кой е министър нито ме интересува, защото никой от тези не върши работа. Смешно ми е когато *** като този излиза с дълбокомисленни заключения от този тип, че видиш ли света след него свършва. Пича не осъзнава, че той е поредната уползотворена еднодневка и утре никой няма да го помни, а ние ако не се погрижим за себе си и бизнеса спре, няма да има заплати за пиявици като това същество
27
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Как няма да спре бизнеса като Тиквата идва?!Кой е луд да прави бизнес когато ГЕРБ е на власт?!
26
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
4 милиарда и без задължения, обаче е повече от 8 милиарда + 10 милиарда нови заеми....Както и да го погледнеш......Чобанов, ти да ни си завършил икономика там, дето Орешарски преподава ?
25
6
 
12
 
! Отговори
Пакостница преди 9 години
Прав си Чобанов.Бизнес климатът за червените фирми се е влошил драстично.Що се отнася за останалия бизнес той оцеля въпреки опитите ви да го смачкате.
24
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** !!!!
23
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бизнеса банките са го наврели на кучето в г$#а. Няма бизнес отдавна. Има развилнели се като пирани банки. Ама оня ухиления арменец не знае, че основна грижа на банката е да се грижи да се развива икономиката и в момента източват колкото кръв е останала в бизнеса. Скубят с лихви, такси, отчитат печалби, прибират бонуси, а фирмите - зле, ще умират...
22
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
АБЕ ЧОБАНОВ КАКВО ОБЯСНЯВАШ НА ТЕЗИ *** ТО ИМ СЕ Е ЗА ГЛАВАТА
21
6
 
29
 
! Отговори
nas преди 9 години
еййй , от както бсп бе на власт бизнеса цъфтеше и бе толкова плодороден.. ама видиш ли ти минаха 12 часа от както не сме на власт и всичко за минути замря бре хора, моля ви върнете комунистите пак на власт че видите ли за часове какво се случва с бизнеса , представете си какво ще стане ако с месеци или недай си боже с години не се доберат до властта...
20
9
 
18
 
! Отговори
политолог преди 9 години
Злобните комуно-социалисти много ги боли, че бюджета ще се актуализира. По стар навик БСП-ДС искаха да оставят на следващото правителство обран бостан, ама този път не стана. Б.Борисов е печен и няма да допусне втори път да го прекарат. А виковете , че има нова коалиция е тъпизъм казан от безсилие и злоба. Айде чао другари и не се косете, че изчезвате от политическата карта на България.
19
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
то пък един бизнес ...
18
6
 
15
 
! Отговори
Пъпчивецо преди 9 години
кое е спряло дa рaботи, мaлоумнико? Тa нaли ти ни упрaвлявaше кво говириш глупости. Пък и моя бизнес си рaботи.
17
6
 
21
 
! Отговори
Никога БСП !!! преди 9 години
Кога се е влошил - последния час ли??? Явно е като времето - динамично, за няколко часа и хоп се променя!! Дънери такива! Тикви в захлас сте , начело с теб Злобил Чобанов!
16
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Левски да ни обедини преди 1 секундаДПС са изключителни подлеци - случайно или не с всеки техен ход те е....т мамата на българските партии. Защо всеки техен резил води до това ние българите да се мразим едни с други.Единственото спасение е коалиция ГЕРБ-БСП ако щете и РБ. сПОРЕД ГЛАСОВЕТЕ И МИНИСТРИТЕ, ПО СПРАВЕДЛИВОСТ. А Барековото ДПС и Местановото ДПС в опозицияяяяя! 10000000000 ГОДИНИ В ОПОЗИЦИЯ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Прочети още на: dnes.bg/politika/2014/07/29/celta-na-akt
15
5
 
24
 
! Отговори
Социаглист преди 9 години
Ами така си е, бизнеса на червените другари даже съвсем секва когато не са на власт. Мерси от такъв бизнес - само точат пари от бюджета!
14
6
 
23
 
! Отговори
?!? преди 9 години
Не мога да повярвам, че тоя е толкова *** за да говори тия глупости - тоя е безобразен ***,
13
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 12Абе боли като ти режат ***,защото си голям! Питай патило аз бях от Атака....