Борисов готви управленска програма: Няма кой да чака

Той се отказа от избор на нов шеф на БНБ сега
Обновена: 29 юли 2014 18:00 | 29 юли 2014 17:46, Камелия Цветанова
168
Борисов готви управленска програма: Няма кой да чака
Снимка: БТА

Въпреки че настояваше за незабавна оставка на шефа на БНБ Иван Искров, днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов изкара различно мнение и посочи, че е редно новите управляващи след изборите да вземат решение кой да го наследи.

Според Борисов би било огромен политически риск, ако се гласува нов управител и подуправител с гласовете на ГЕРБ и ДПС.

„Би се приело много тежко от обществото, партията не би си го позволила. Затова след изборите новото мнозинство да си избере управител и подуправител“, заяви той.

Борисов поиска повече права за служебното правителство, както това направи и президентът Росен Плевнелиев.

В края на миналата седмица държавният глава призова парламентът да приеме решение, с което да даде възможност на служебното правителство да води преговори и да сключва договори по споразумение с други държави, международни организации и финансови институции за външни заеми за финансова стабилизация.

Борисов днес поиска да се даде право на служебния кабинет да може да подписва договори с международни институции.

„Не да взима пари, а да вкарва експерти, за да оздравят БНБ“, обясни той и добави, че служебното правителството трябва да има право и "да вдигне дълга, ако се наложи".

Още по темата
Според него ДПС  в момента се държи по-отговорно от БСП, защото движението подкрепя актуализацията на бюджета, която е наложителна.

„Финансовото състояние е катастрофално в момента. Фискалният резерв е 8 милиарда лева, от тях трябва да се извадят 5 милиарда. Рисковете пред държавата са огромни“, коментира лидерът на опозицията.

 Борисов увери, че ако бъде приета на първо четене актуализацията на бюджета, депутатите от ГЕРБ ще направят предложения, преди да бъде одобрена окончателно, за да се прецизират текстовете.
 
„Затова ние казваме - да подкрепят тази актуализация и ще направим предложения между първо и второ четене, да изчистим нещата. Трябва да се запишат парите за еврофондовете, за общините, ако е заложен заем, да се махне“, посочи той.

Според него не е сериозно и не им отива като партия на БСП „глупостите, които изговориха“, че Петър Чобанов е министър на ГЕРБ.

Лидерът на ГЕРБ съобщи, че партията му води разговори с представители на различни сектори, за да изработи управленски политики, а и че готви цялостна управленска програма.

„Ако направим следващото правителство, вероятността е 50 на 50 в зависимост от резултатите от изборите, трябва да имаме програма, която да се изпълнява от първия ден, няма кой да чака, държавата е в много тежко състояние“, обясни той.

Бойко Борисов отказа да коментира твърденията на лидера на ББЦ Николай Бареков, че името му фигурира в документ на МВР сред свързаните с накроканали.

„Има съд, всички въпроси по тази тема са заведени от моите адвокати, няма да коментирам някакви измислици. Щом от 1999 година търсят какво са си говорили по кафенетата, значи не са могли да открият нищо, с което да ме компрометират. Само да напомня, че няма полицейска служба в света, която да не ме е награждавала с най-високите си ордени по операциите, които съм водил срещу наркотрафика“, отсече той.

Лидерът на опозицията днес лично поздрави председателя на парламента Михаил Миков, който в неделя беше избран за лидер на БСП.

По думите му е стоял в кабинета на Миков 20 секунди, а той не го е почерпил с нищо.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


168
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
135
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Здравейте, Трябва пари, за да се справят с финансовите трудности, които трябва най-накрая да прекъсне застоя, причинена от банките, от отхвърлянето на молбата му за подаване на заявления за финансиране. Ние предлагаме заеми с много изгодни условия, които ще Така че, ако имате нужда от пари в брой заем, не се колебайте да се свържете с нас за повече информация за този адрес: (argylefoxfinanceltd1***gmail) За повече информация, ние сме на ваше разположение. Г-н, Ailton Jones.
134
0
 
1
 
! Отговори
грешни сметки преди 9 години
Рибата в морето, той приготвил тигана, явно се е подвел по социолозите
133
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Nebarzai dase radvash ne barzaiiiiiiiiiiii M drugario Metodiev ne barazaiiiiiiiiiiiii
132
1
 
1
 
! Отговори
бай Вълчо от Хисаря преди 9 години
Тиквата и управленческа програма.Той я готвил.Бре, манка му.Готвач ли е станал?Той 2 страници не може да прочете /така твърди Иван Костов/, а говори за банки.Ако и на английски пропише , то аз ще го целуна по бузката.
131
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Рано е либе за китка
130
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
GERb i DPS - GORCHIVO
129
1
 
3
 
! Отговори
CC преди 9 години
БОЙКО ОБЕЩА ПО ЕДНО BMW АКО ГЛАСУВАМЕ
128
1
 
1
 
! Отговори
BLAI преди 9 години
БОКО ИЗКУПИЛ всички продукти на apple И ОТ ТЯХ УПРАВЛЯВА ДЪРЖАВАТА!ЩОТО ГО МЪРЗИ
127
2
 
2
 
! Отговори
BOKOTIKVATA преди 9 години
НЕЩАСТНИКО!ЗА НИЩО НЕ СТАВАШ БОКО!
126
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ози ще ви закопае но ............ проблема си е ваш.Аз до два месеца ликвидирам всички инвестиции в България.А ви му мислете.За мен света е голям и възможности има навсякъде.
125
1
 
2
 
! Отговори
Край преди 9 години
Не може да се купят всички мажоритарни депутати защото това би означавало че повече от половината гласоподаватели в България си продават гласовете. Това не е така. Пак казвам преди да пишете против мажоритарните избори четете. Първо четете много, после пишете малко, а не обратно. Мечтата на олигархията е сбъднат и това е сегашната политическа система. Промяната става със смяна на избирателната система.
124
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Край Глупости. Може да се купят и 200 депутати на по 5-6. И тогава ще има 30 партии в Парламента и ще се занимават само да крадат.
123
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Край Ти пък къде виждаш някъде демокрация? Тове е клише ,мантра за глупаците! Нали демокрацията ,,произлиза от мнозинството,принадлежи на мнозинството и служи на мнозинството,, Дрън ,дрън.Някъде да става така? Демокрация-клише.
122
2
 
1
 
! Отговори
Край преди 9 години
Преди някой да пише срещу МАЖОРИТАРНА ИЗБИРАТЕЛНА СИСТЕАМА в два тура първо да я гугалне и да изчете статиите за нея. и тогава да пише каквото е дочул от прлатени социолози и експерти политолози които взимат пари от партиите.
121
1
 
3
 
! Отговори
Край преди 9 години
до ШОП - ако мажоритарните избори отърваха на богатите - отдавна да са ти ги въвели. При мажоритарни избори -можеш да си купиш един - двама -десет депутата - не можеш да купиш 100. При сегашната партизанска система богатия си купува само шефа на партията и надолу всички козируват. Мажоритарния избор е изначалния демокротичен избор - това дето сега го играем не е избор а менте.
120
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ФЕВРУАРЕЦ Мисля, че трябва да почерпим този път Дебелогъзия, заради ,това че миналата година ни подведе да протестираме , а сега по негово настояване, - изборите се провеждат в най-удобното за ДПС време-Курбан-Байрям. че лъсна истината за продажбата на ,,булгартабак,, на в. т руд ,24 часа ,168часа, печатницата,,Д. Благоев,, на Пеевски Затова че всички кметове на Герб активно съдействаха и приеха с отворени обятия в техните общини ,,ЛАФКА,, собствен, на така твърдящите Герб- Пеевски
119
0
 
0
 
! Отговори
[[ преди 9 години
ПАК СМЕ В ИГРАТА
118
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Защо 400 000х. безработни изкарани на улицата от ГЕРБ- 18 болници закрити,Девин ,Лом, Елена ,Дряново..... над 200 училища закрити ,най -ниска раждаемост от 60 г. насам, най висока смъртност ,40 000х. фирми фалирали, задкулисие чудовищтно - управници с фалшиви дипломи,събрани от коли въже-Дянков,Д.Добрев ,бакалавъра по АРТ,с фалшивата диплома. Магистралите се стоят от години и въпреки клетвите че 2012 г ще пътуваме до моретоза 3 ч. мина цяля година и кусур дорде я открият.Един *** нямаше.
117
0
 
5
 
! Отговори
ФЕВРУАРЕЦ преди 9 години
Ние ще дойдем пак на жълтите павета,но този път с коктейли *** ще почерпим ! Крадци многоцветни ще дойде и вашия край!
116
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До доган паша Това за дебелината е от правилегиите в който е живяла като малка. Нали дядо и беше АБПФК, член на ЦК НА БКП и министър. а може и да се е наклала като живяла в Москва .Майка и нали е рускиня и татко е работил там , по линия на СИВ ,е е е по скоро заради дядо. Нещо се промъкна ,че допреди 4-5 години е имала руски паспорт. А в Русия няма двойно гражданство.