Борисов не фигурира в документ на МВР за наркоканали, отсече Лазаров

Пасажите с името му са добавени допълнително
Обновена: 29 юли 2014 09:53 | 29 юли 2014 09:31, Камелия Цветанова
38
Борисов не фигурира в документ на МВР за наркоканали, отсече Лазаров
Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров. Снимка: Булфото, архив

Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров отрече твърденията на лидера на ББЦ Николай Бареков, че името на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов фигурира в документ, в който са посочени някои от лицата, които контролират наркоканалите.

Бареков разпространи вчера копие на документ, за който твърди, че е изваден от архивите на МВР и че уличава Борисов в трафик на наркотици.
 
„Има документ с такъв номер, има такава проведена среща с информатор на тази дата, но наличието на информацията, която е в документа в съответното дело, не отговаря на информацията, която е публикувана. Името на Борисов не фигурира в този документ”, заяви Светлозар Лазаров по Нова телевизия.
 
Самият главен комисар заяви, че това, което се разпространява, трудно би нарекъл документ.
 
„Пасажите за Борисов не фигурират. Те са добавени. Самото дело е вадено един-единствен път и то през 2003 г., но не от тогавашния министър Георги Петканов, нито от Борисов, който беше главен секретар на МВР, а от човек на по-ниско ниво, заяви Лазаров.
 
Още вчера министърът на вътрешните работи в оставка Цветлин Йовчев е разпоредил проверка за изтичане на класифицирана информация заради появилия се документ.

Лазаров поясни, че съобщената от него информация е получена на базата на тази проверка.

На фона на цялата ситуация мисля, че политиците имат други механизми и лостове да си казват посланията, нека да не използват министерството и службите в някакви компромати и пасквили, защото обществото има нужда от силни служби и структури, призова накрая Лазаров и се оплака, че вместо служителите на МВР да си вършат работата, цяла нощ се занимават с това кой какво казал.

Отговорът на Николай Бареков не закъсня.

„Обект на разработката в документа е Бойко Борисов и няма как в рапорта да е бил ваден или добавян пасаж само с неговото име. Името на Борисов се съдържа в документа пет пъти в различни пасажи. Нормалната логика показва, че документът, за който г-н Лазаров говори, е бил подменен в полза на Бойко Борисов, а не в негова вреда, защото през 2003 г. Борисов е бил главен секретар на МВР и може би се е старал да прикрие документи, свързани с миналото му“, коментира той, цитиран от пресцентъра на ББЦ.

Според него трябва да се обяви защо този документ е бил ваден през 2003 г, кой е дал нареждането за работа с рапорта и защо му е бил нужен.

„Иначе остават абсолютно основателни съмнения за още едно престъпление, което е извършено през 2003 г., а именно прикриване и фалшификация на архивни документи в МВР. Нека прокуратурата се самосезира извърши проверка на архивите на МВР, тъй като обществените очаквания за истината за връзките между политиците и организираната престъпност с огромни“, призова той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Неразумни юруди и люде. Прочетете добре коментар 35. Ще го цитирам!"Пак същото! не се търси дали документа посочва факти, а, цитат от текста: ,,...Цветлин Йовчев е разпоредил проверка за изтичане на класифицирана информация заради появилия се документ.''. Толкоз! Не е важна Пена, а какво се говори за нея."Ако не го разбирате, прочетете го 2 пъти или докато го разберете.
25
7
 
2
 
! Отговори
lady gaga преди 9 години
това не е единствения документ за тъмното минало на ББ , КАК МОЖЕ ДА СЕ ПРАВИТЕ НА ЛУДИ БЕ? Кой е агент БУДА ? Кой е имал цех за нелегални цигари? Кой е имал връзка със Сретан Йосич? КОЙ ?
24
3
 
5
 
! Отговори
Balakov преди 9 години
Ako Boyko Borisov beshe mutra ,mislite li,che s nego shtiaha da se sredhtat prezidenti,kancleri i primieri na nai velikite darzavi po sveta i Europa.A,nali Bulgaria e tolkova malka,i ako e istina tova,do sega desetki shteshe da se nadprevarvat da razkazvat spomeni za savmestnite im deistvija.Zavidiaha mu mnogo bivshi chengeta i velichija,che uspia da sazdade silna partija.Taka e.Koito go moze ,go moze.
23
0
 
7
 
! Отговори
педро преди 9 години
Троловете на Бареков пак са налазили коментарите
22
0
 
5
 
! Отговори
приказка за децa преди 9 години
Една нова приказка за деца специално от предаването Господари на Ефира но непременно излъчена по Нова тв само по Нова тв
21
0
 
4
 
! Отговори
До 11 преди 9 години
А на тебе кои ти е кръстник ?ХахахаНестихващите български Шерлок Холмс истории. В Бг не е позволено да си нормален. И явно болния Бареков не се спира пред нищо специално пред избори на каквато и да е цена. Защо не излезе с план как да се оправим вместо с компромати ?!?!
20
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бареков,....Ти си ***!
19
0
 
10
 
! Отговори
Наум преди 9 години
Бареката влезе в ролята на лъжливото ОВЧАРче и никой не му вярва.... и истина да каже, едва ли?.....
18
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Киро Няма нужда, Кире - Бокачо беше 4 години главсек, после още 3,5 премиер, а начело на МВР беше негов верен главоч.... каквото е имало - вече е почистено. Същата работа като досиетата - на който трябваше - ги скриха, на п*тьовците маринкини ги оставиха - за да могат да им дърпат конците...
17
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Докъде я докарахме - ДПСар да бърше дупето на Тиквата.... А уж няма коалиция ДПС-ГЕРБ :)
16
4
 
8
 
! Отговори
До 11 преди 9 години
Еееее,полека бе човек ,ти задмина и това недоразумение Лазаров.Той потвърди ,че има такъв документ ,но нещо било дописвано.Кога толкова бързо му направиха експертизата е загадка ,защото го изнесоха вчера.И целия документ е за Борисов ,а не е един пасаж.Всъщност едва ли и *** нормален българин който да не е сигурен в мутренското минало на Бойко Борисов.Освен гербаджиите но те не са от категорията "нормални българи".Кръстник на дъщерята на Бойко е Бай Миле, Бойко пък е кръстник на Маргините
15
3
 
15
 
! Отговори
бай благой преди 9 години
това аватарче на пеевски и цветан василев, просто ни мисли за глупци. Има ли хора които му вярват..Кои са тези 6% които гласуват за него..то тази държава затова е на този хал..
14
13
 
6
 
! Отговори
Киро преди 9 години
Как се впряга цялата машина на МВР и започват да се мислят какви ли не глупости, за да оправдаят Борисов?
13
11
 
4
 
! Отговори
Калин преди 9 години
В няколко пасажа се споменава името на Борисов. Не в един! Лъжец.
12
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А бе хора как може да подкрепяте мутра(сикаджия) да управлява държавата. Ставаме за смях в цяла Европа
11
4
 
24
 
! Отговори
съвет преди 9 години
Туморът Бареков да бъде отстранен веднага! Това би било животоспасяваща операция за България!
10
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ама хора , прочетете така наречения документ на Бареков . Има го в нета. И на баба ви е ясно че това е хартия, която изглежда че е писана не 1998 а 1958 година. Тотален фалшификат . А и самата му същност е ДОНОС - агента пиер докладва как се срещнал с бай Иван който пък му казал че чул бай Драган да разправя как негов познат разговарял с бай пешо който споменал между другото за някой си Бойко Борисов. Смях. Бареков с Сидеров на 4ти км за преглед!
9
6
 
19
 
! Отговори
bg преди 9 години
Ама още ли има простаци като тоя Бареков,да мислят че Бойко има връзки с мафията ,като БСП ако имаше до сега колко пъти беше на власт да ги беше извадила 100пъти......кви ли не компромати ,доноси ,платени лакеи не можаха да им помогнат а вече ще станат 10 пъти е Н-1
8
5
 
27
 
! Отговори
до психото Барека преди 9 години
Абе след доказано неверния компромат Костинброд, кой пак ще ти повярва бе? А??? Няма ли някой да го ликвидира това недоразумение Бареков. Баси противняка!!
7
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Верваме ти, спокойно.