Михаил Миков - удобният избор

Очакванията са първоначално новият председател да влезе в костюма на стария
29 юли 2014 07:11,
36
Михаил Миков - удобният избор
Михаил Миков и Сергей Станишев, Снимка: БТА

Удобният избор. Това бе първото определение, което дадоха делегати на червения конгрес за новия си лидер Михаил Миков. Да се сдобие с такъв председател, за партията е като да облечеш сако по мярка от кадифе - меко, удобно и много класическо. Хем чисто ново, хем изпробвана работа, коментира "24 часа".

Михаил Миков знае как да говори с всички. Правейки профил на новия лидер на БСП, ежедневникът изброява девет разлики между Миков и Станишев: ръст, възраст, характер, семейство, произход, родословие, образование, кариера, хоби. Очакванията са първоначално новият председател да влезе в костюма на стария. На страниците на изданието политолози и социолози очертават "накъде" ще върви БСП след конгреса си от неделя.

Още по темата
Политологът Първан Симеонов е убеден, че: "Сега за столетницата е важно здравето, а не красотата." Колегата му Димитър Аврамов твърди, че: "Няма нужда от червен боксьор, а от нови червени и розови идеи. За последното столетие БСП за първи път си избира председател, досегашните ги посочваха."

Тезата на социоложката Мира Радева е: "За мен Михаил Миков е един симпатичен, добър човек, с чувство за хумор, който обаче е прехвърлил 50-те. А това означава, че амбициите му вече не са толкова големи. Истинският проблем е, че младите социалисти не виждат да се изповядват леви ценности в БСП. И как да ги видят, след като в нейното ръководство до един са свръхбогати хора. Де факто едни буржоа представляват социалнослабите слоеве на страната. В този смисъл новият лидер Михаил Миков не е нищо друго освен една маскировка на старото ръководство на партията."

Социалистите не очакват радикални, а само козметични промени на първо време в БСП. Това е основната нагласа в столетницата след избора на Миков на лидерския пост, пише "Труд".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
2
 
! Отговори
Десен преди 9 години
От 21 до 27 коментар са платени соц. опорни точки. Все едно слушаш цитати от комсомолско събрание. Не разбирате ли,че след това управление БСП е в нокаут?Ако-не,ще го разберете на изборите!
26
1
 
1
 
! Отговори
Мима преди 9 години
Надявам се Борисов и разбойниците от ГЕРБ да бъдат победени на предстоящите избори от новия лидер на БСП
25
1
 
1
 
! Отговори
Костадин преди 9 години
Беше ненужно Станишев да напуска поста, но съм сигурен, че новия лидер ще е достоен заместник
24
1
 
1
 
! Отговори
Гери преди 9 години
Всички представители на социалистите дават добри интервюта, говорят добре и имат идея за бъдещето. Дано планираните промени да настъпят и да са полезни
23
1
 
1
 
! Отговори
Боби преди 9 години
Трябва да се намери добрия тон в партията и след тези избори добрата работа на ръководството ( което и да е то ) да продължи
22
1
 
1
 
! Отговори
Деси преди 9 години
Сигурна съм, че Миков ще вземе възможно най-добрите решения относно партията и ще върне симпатията и одобрението на народа
21
1
 
1
 
! Отговори
Илия преди 9 години
Миков беше възможно най-добрия избор за БСП. Той има и нужната политическа мъдрост и прозорливост, както и смелостта и характера да постигне нужните, както на партията така и на България промени
20
1
 
1
 
! Отговори
Лора преди 9 години
Няма друга партия освен БСП, която може да се справи с тежката ситуация пред страната, дано народа да не се подъже по фалшивите популистки изказвания на Бойко и да позволи на червените да овладеят кризата
19
1
 
1
 
! Отговори
Росен преди 9 години
Време е всички социалисти да се обединят около новия лидер и да му позволят да ги поведе към желания добър резултат на изборите.
18
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ама той не пие ракия бе - пие уиски и е икономичен - с едни бадеми две шишета удря
17
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
По-добре да пие ракия, отколкото да трепе хора.А колкото до патериците на БСП-то, най-дебелата е ГЕРБ.Който не го е разбрал, значи нищо не разбира и е овца за заколение.Лошото е че не са малко и всички теглим от това.
16
2
 
2
 
! Отговори
Казасов преди 9 години
Миков е перфектен юрист,тук са се хванали с ракийката.Ами който пие,зло не мисли.Мен ме е страх от трезвениците-не смеят да се напият,защото има какво да крият.Иначе,ако бяха избрали Стойнев,Радева щеше да каже-ами да,Станишев го посочи.Няма угода.
15
1
 
5
 
! Отговори
П П преди 9 години
е,с тоа че си паснеме-само дето кърка повече от мен,ама си има пари за мезе-щото аз немането съм си го постигнал с честен труд!
14
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
edni isashti ,edna i sashta banda ot prestapnici .
13
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Миков вече разбира че за да върви напред БСП, ще трябва да се стои далеч от безкрайните интриги които ни предлагаше на нас зрителите Сергей Станишев - крайслери с антенки, костинбродски аномалии, катарзиси, флашки, записи и какви ли не гнусотии. Ако изрита и Кутев с безмозъчните си, но нагли и злъчни ***, даже може и нови членове да привлече.
12
1
 
6
 
! Отговори
сали преди 9 години
Щом Миков е Председател , нищо няма да се промени в политиката и начина на действие на тази партия.Тези хора са си добре и не искат никаква промяна. И защо им е? парите са в тях, хората им са настанени на работа , опорни точки са в действие , троловете също.Рахат!
11
4
 
14
 
! Отговори
социолог преди 9 години
Голяма мъка налегна другарите от БСП. Тяхната партия загина, а патерицата им ББЦ тотално се провали. При това положение единствената утеха на червените *** е да псуват Б.Борисов. Да ама не. На тези избори ГЕРБ ще има пълно мнозинство. Този номер от миналите избори с компромата за Костинбродската печатница няма да се повтори. Ще се гласува масово за Б.Борисов.
10
2
 
8
 
! Отговори
Другари преди 9 години
"Очакванията са първоначално новият председател да влезе в костюма на стария"Без стария председател да си излиза от костюма. Ще се гушнат и мушнат и двамата там в костюма на БСП. По партииски.
9
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Откакто Миков бе избран за лидер , членската маса на БСП рязко се увеличи......винарките станаха партийни членове......
8
1
 
7
 
! Отговори
партиен член преди 9 години
Егати промяната?На изборите БКП ще вземе малко повече гласове от евроизборите но не достатачно за да са първи.Това обаче няма да им попречи да се изкарат пак победители.Ще кажат: партията е във възход.вървим наоред.няма драма...Тоя филм вече е гледан.Ново, промяна не се връзва с БКП, невъзможно е.