Няма вероятност ДПС да приеме мандата за нов кабинет!

Имамов определи подозренията за управление ДПС-ГЕРБ като немотивирани
Обновена: 29 юли 2014 14:15 | 29 юли 2014 14:05, Веселина Йорданова
27
Няма вероятност ДПС да приеме мандата за нов кабинет!
Алиосман Имамов. Снимка: архив, БулФото

Зам.-председателят на НС Алиосман Имамов определи подозренията за съвместно управление между ДПС и ГЕРБ след изборите като твърде смели и немотивирани. "Какво ще се случи след изборите, зависи от това какво ще каже избирателят и кого ще прати в българския парламент", напомни той.

Имамов беше категоричен, че няма вероятност ДПС да приеме мандата за съставяне на правителство в рамките на 42-то НС.

Още по темата
Според него ефектите от актуализацията на бюджета ще бъдат положителни. Народното събрание гледа редакцията днес следобед на извънредно заседание.

Имамов бе категоричен, че не е прецедент правителство в оставка да актуализира бюджета.

“Актуализацията е най-обикновена фискална операция, която не бива да се използва за политически цели, защото това е твърде примитивно”, отсече той.

По думите му от ДПС не са толкова категорични, че без актуализацията на бюджета едва ли не ще стане нещо много лошо в страната. “Тази актуализация може да стане днес, може да стане и след като минат изборите. По-скоро обаче ефектите ще бъдат положителни”, коментира депутатът.

Според него на тази актуализация трябва да се гледа като на буфер срещу евентуалните негативни последствия за българската икономика и за обществото като цяло от политическата нестабилност и от процесите, които се развиват в България.

По думите му прави впечатление яростната съпротива на БСП срещу ремонта на бюжета. Имамов каза, че за него това е необяснимо.

“Политическият ефект от една такава актуализация ще бъде по-скоро положителен, а не отрицателен. Най-малкото в една изключително важна сфера, каквато е здравеопазването, ще се въведе някакъв ред и спокойствие по отношение на разплащанията. Това е много важно по време на преходния период, когато ще управлява едно служебно правителство”, допълни той.

Според Имамов основната причина за актуализацията е раздутата прогноза за приходите в бюджета.

“Данните, които са записани като план в оригиналния бюджет за 2014-а, са преувеличени”, подчерта той и добави, че неговата оценка е била същата още при приемането на бюджета в края на миналата година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още по темата: ДПСАлиосман Имамов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
BCP SA VECHE MINALO V ISTORIATA ! SHTE OSTANETE V ISTORIATA KATO PARTIA UPRAGNQVALA GENOCID I TEROR NA BALGARSKIAT NAROD ! PIRATITE NA 21 VEK !
22
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
BCP VIE STE FASHISTI , AZ SHKOLOTO ZA POSTANOVKI SAM GO MINAL 20GOD PREDI VAS ! ZASHTO NE VZEXTE MANDATA? UPRAVLENIETO BESHE VASHE? NALI STE SILNI, SHTE PRAVITE SILNA BG ? NE ISKATE MANDATA ZASHTOTO FALIRAXTE DARGAVATA, SEGA NE ISKATE AKTUALIZACIA NA BUDGETA ZA DA KAGETE POSLE CHE SLUGEBNOTO PRAVITELSTVO E FALIRALO DARGAVATA I DA VZEMETE NOVI MILIARDI I DA SI AKTUALIZIRATE BUDGETA TOGAVA ? PRESTAPNICI DOLNI I MIZERNI , VIE VECHE STE MARTVI DUSHI !
21
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
BCP OKRADOXA DARGAVATA, FALIRAXA BANKITE. AKTUALIZACIA E NUGNA ZA DA SE ZAPALNQT DUPKITE ZA DA NE IZPADNE DARGAVATA V DALBOKA KRIZA ! BCP ISKAT DA VKARAT DARGAVATA V DALBOKA KRIZA I NADQVAIKI SE DA VZEMAT VLASTTA TOGAVA DA SI AKTUALIZIRAT BUDGETA ! BCP VIE NQMA DA UPRAVLQVATE POVECHE ! ISKATE DA PRIKRIETE KRAGBITE SI, VIE VSICHKO OTKRADNAXTE TO NQMA KAKVO DA SE UPRAVLQVA ! VAN OT BG I UPRAVLENIETO INACHE ZATVORA E VASH
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимният преди 9 години
А ако Борисов гласува заедно с ДПС предложените промени в бюджета, значи той и Доган са се разбрали и вече разпределят порциите заедно.
19
0
 
1
 
! Отговори
Анонимният преди 9 години
Миналото лято протестираха, заради назначението на Делян Пеевски, защото бил от ДПС. Имало ЗАКУЛИСИЕ. Бойко Методиев Борисов не спираше да повтаря, че не може да се управлява държавата с кабинет между БСП и ДПС, подкрепян от Атака. Думите на Вожда Мутра бяха старателно повтаряни от всички гербери и протестиращи. Всичко лошо се въртеше около ДПС (Пеевски). А днес Бойко Борисов и Местан/Доган/Пеевски се прегръщат официално пред цяла България. Защо мълчат симпатизантите на ГЕРБ?! Къде са протестиращите?!
18
0
 
2
 
! Отговори
Анонимният преди 9 години
Имам един приятел привърженик на Герб. Казва, че гласувал за ГЕРБ защото само ГЕРБ държали ДПС далеч от властта.представете си, колко наивници има!
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимният преди 9 години
КОГАТО БЪЛГАРИНЪТ СЕ СЪБУДИ ОТ ЛЕТАРГИЯТА И БЕЗХАБЕРИЕТО И ПРЕЦЕНИ ,ЧЕ Е ЛИЧНОСТ А НЕ /МАТРЯЛ/, ТО ТОГАВА БЪЛГАРИЯ ЩЕ ИМА КАЧЕСТВЕНИ ПОЛИТИЦИ И МУТРАТА, ГЕРБЕРУГИТЕ, МЕСТАНЦИТЕ, ДУГАНЦИТЕ И Т. Н. ЩЕ СА НАТИКАНИ В ЪГЪЛА!
16
0
 
1
 
! Отговори
Анонимният преди 9 години
ЗАЩО ДНЕС НЕ РЕВЕТЕ СРЕЩУ БОЙКО БОРИСОВ И ГЕРБ, ЧЕ Е С ДПС И СМЯТА ДА УПРАВЛЯВА С ДПС В РАМКИТЕ НА СЛЕДВАЩОТО ПРАВИТЕЛСТВО?!ТОВА НЕ Е ЛИ ЗАДКУЛИСИЕ?! НАЛИ ПРОБЛЕМЪТ БЕШЕ УЖ В ДПС (Пеевски)?!
15
2
 
3
 
! Отговори
само почакайте преди 9 години
Какво ли ще стане, ако наесен се наложи на БСП-то да управляват отново. например с Атака и ББЦ. Е, сега си запишете всички оплювки, които изричат във връзка с актуализацията на бюджета и когато края на октомври поискат заем, им пуснете записите.... Естествено, че те са *** и пак ще измислят оправдания, но тогава народът ще ги изгони с камъни...
14
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако се одупите гербгерасти и турци, такъв Мейдан ви чака че направо ще ви се *** майката! Такива бунтове не сте и сънували наглеци долни
13
0
 
4
 
! Отговори
Тангра преди 9 години
До 7Ефтин популистки трик . По-вероятно е докато наш'те тиквеници се разбират как да си поделят и последното парче от баницата , наречена държава, тошко кенийски да е направил кретенизма да нападне КРИМ . Аз лично смятам че всеки с повече от 1 функционираща мозъчна клетка знае изхода от едно такова действие . За вас незнам , НО АЗ ЛИЧНО УСИЛЕНО СИ ТЪРСЯ ТАБЛЕТКИ С КАЛИЕВ ЙОДИД .
12
9
 
10
 
! Отговори
социолог преди 9 години
Голяма мъка налегна другарите от БСП. Тяхната партия загина, а патерицата им ББЦ тотално се провали. При това положение единствената утеха на червените *** е да псуват Б.Борисов. Да ама не. На тези избори ГЕРБ ще има пълно мнозинство. Този номер от миналите избори с компромата за Костинбродската печатница няма да се повтори. Ще се гласува масово за Б.Борисов.
11
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За пенсиите все няма пари в бюджета, а за банките веднага се намериха. Актуализирайте бюджета на НОИ и вдигнете пенсиите.
10
2
 
3
 
! Отговори
ДПС и НПСД преди 9 години
ГЕРБ ще се прегърне или с турците от РБ или с другите турци от ДПС, за да може да управлява, иначе БСП и ДПС се връщат на власт заедно с ББЦ и АБВ. Каквото и да става една турска партия ще е в опозиция, а друга на власт. За мен е без значение дали партията на Касим Дал и Корман Исмаилов ще е на власт с целия РБ или партията на Доган ще продължи да турцизира заедно с БСП, ББЦ и евентуално АБВ. ГЕРБ и РБ са сигурни коалиционни партньор, а партията на Дал ще бъде на власт, както и тази на Кунева...
9
2
 
3
 
! Отговори
БРАТСКИ СЪЮЗ преди 9 години
Братя да изпратим Тодор Живков на Съд в Хага , там кадето му е местото а после съответно в Затвора , 24 години вече нищо не предприемат тези некадърници в Парламента , и следващите нищо нема да направят
8
5
 
5
 
! Отговори
БУДА-ла преди 9 години
Ха-ха, турците как метнаха пишман българите от БСП и Гроб да се скарат помежду си и сега ще им вземат властта под носа!То и без това българите не знаят как да се управляват сами. Вижте само - 25 години се лутаме и още не се вижда Пътят..Болния Лидеров разпали искрата на омразата и да се събарят *** къщи и сега им гледа само Сеира, на ония които му се вързаха да събарят къщи.Царя обра горите и външния дълг и сега още му плащаме скъпия дълг от "бизнес сделката".Само Барека ще ви оправи!
7
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ГЕРБ, а после и БСП след като развалиха рахатлъка с ДПС, говореха за задължително и електронно гласуване, което автоматично изпращаше ДПС в историята на следващите избори. Но след това си замълччаха по въпроса. Защо ли ?!?
6
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Доволна усмивка с израз:следваща партия в коалицияБългарска партия никога в коалиция с ДПС.
5
3
 
4
 
! Отговори
с турски имена преди 9 години
време е Министър председател или Президент с турски имена , така или иначе Тодор Живков в в гроба и други ще го последват , Господ си знае работата
4
3
 
5
 
! Отговори
OK преди 9 години
да му мислят другите Партии , ДПС си е ОК'