Орешарски: Нужна е приемственост за проекта за 7-и блок на "Козлодуй"

Премиерът в оставка разговаря с шефа на Westinghouse
29 юли 2014 19:28, Елка Василева
4
Орешарски: Нужна е приемственост за проекта за 7-и блок на "Козлодуй"
Пламен Орешарски и Дани Родерик. Снимка: БТА

Кабинетът подкрепя проекта за 7-и блок на АЕЦ "Козлодуй". Това е национален проект и по него трябва да има приемственост между правителствата, заяви министър-председателят в оставка Пламен Орешарски на срещата си в Министерския съвет с президента и главен изпълнителен директор на Westinghouse Дани Родерик, съобщи правителствената пресслужба.

Орешарски е отбелязал одобрението си за дейността по проекта досега и е подчертал, че това е предпоставка следващото правителство да го препотвърди. "Убеден съм, че проектът е добър", е добавил той.

 "Оценявам подкрепата, която сме получили досега", е заявил Родерик. Той е изразил увереност, че проектът ще бъде дългосрочен актив за България и е изтъкнал ползите от него.

Родерик е отбелязал опасенията си от забавяне на проекта и е изразил желание работата по него да продължи. Според него е важно да се работи по енергийната политика и енергийната сигурност, независимо от политическия цикъл, се посочва в съобщението.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Орешарски, колко ти плати тоя дебелак? Какво му е доброто, след като техен реактор не е лицензиран дори и в САЩ? Нас опитни мишки ли ще ни правиш?, или ти вече си преподавател в САЩ? Защо просто не кажете - никой не мисли да строи 7 в Козлодуй, целта е да се откраднат едни пари... Народа заслужава своите управници. Някой беше казал, време е....