БСП внесе законови промени за влоговете в банките

Плащането от Фонда да започне 2 месеца след спирането на банка
Обновена: 30 юли 2014 11:28 | 30 юли 2014 11:28, Камелия Цветанова
30
БСП внесе законови промени за влоговете в банките
Янаки Стоилов Снимка: архив, БТА

Депутати от БСП внесоха промени в Закона за гарантиране на влоговете в банките, с които се предлага изплащането на депозитите от Фонда да започне два месеца след спирането на дейността на някоя банка.

Социалистът Янаки Стоилов обясни, че предложението е в следствие на това, че ГЕРБ и ДПС с приемането на първо четене на актуализацията на бюджета записаха ръст на държавния дълг с 3,4 милиарда лева и следователно могат да се заделят 1,7 милиарда лева., които са необходими за попълване на Фонда за гарантиране на влоговете.

Стоилов обаче разясни предложенията за промени в закона, преди лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов да обяви, че ГЕРБ напуска парламента и актуализацията на бюджета няма да бъде приета окончателно. С решението на опозицията реално парламентът няма да работи до разпускането си на 6 август.

По думите на социалиста промяната в закона ще действа и по принцип.

„Посочва се, че Фондът е длъжен да започне изплащането на гарантираните влогове на средствата на всички лица, които имат право на това по закон, след като определена банкова институция е била поставена повече от два месеца под особен надзор, като нейната дейност е била преустановена”, обясни Стоилов.

Още по темата
Той добави, че такъв е случаят с КТБ и няма нужда да се чака преминаване към процедура по несъстоятелност, а още на 21 септември да има възможност вложителите да изискват и да получат своите средства от Фонда.

Той подчерта, че независимо дали дадена банкова институция ще бъде оздравена и стабилизирана, или ще се премине към несъстоятелност, тя дължи тези средства впоследствие на Фонда, който е изплатил средствата на вложителите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още по темата: влоговеКТБвложители
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
2
 
! Отговори
тъпчовци преди 9 години
нали като променят действащ закон засягащ извършено престъпление постфактум. После ще продължат да удължават срока до безкрай.ако не го променят трябва да платят дори и по-рано.ако го променят ще платет декември, ако не го променят действащия закон предвижда 6 месеца-септември е максимланата дата.Хора, вие *** ли сте или не разбирате що е то време-пространство?
18
0
 
4
 
! Отговори
хора се палят преди 9 години
пак почнаха да се палят. нямат пари, нямат храна, болести и прочие.има кражби, има и мъка.взеха и малкото спестени пари на обикновения човек. директно от банковата му сметка в КТБ.Никога няма да върнат парите, защото крадеца не връща откраднатото, затова и постоянно променят законите и ще удължават срока, докато накрая и лева и еврото се обезценят.И след5,6 години ще Ви се обадят да си търсите парите от кредитните институции, тъй като има нов закон приет в ЕС за банковите фалити.
17
1
 
2
 
! Отговори
Питане от избирател преди 9 години
С решението на опозицията реално парламентът няма да работи до разпускането си на 6 август.А това не значи ли, че като не работят не бива и да им се плаща заплата и трябва да им се пишат самоотлъчки и след това пожизнено да не им се разрешава да се кандидатират за "народни представители"?
16
0
 
10
 
! Отговори
darcas преди 9 години
Забележете какво пише в закона - "Изплащането на гарантираните депозити да започне 2 месеца след затварянето на банката" НО НИКЪДЕ НЕ ПИШЕ КОГА ТРЯБВА ДА ПРИКЛЮЧИ ТОВА ИЗПЛАЩАНЕ - тоест може да стане като компенсаторките - 20-30 години да си чакате парите от банката. Не бъдете прости, четете между редовете!
15
1
 
4
 
! Отговори
Рали1 преди 9 години
До AHТИМУТРАБорисов иска или не иска-държавата отива по нанадолнището!Започваме по малко."Националният осигурителен институт съобщи, че са изчерпани парите по програмата за рехабилитация през тази година.Удостоверения за процедури ще се издават до 29-и август, а санаториумите ще могат да се посещават до 12-и септември."От 31 март е започнала програмата -15 млн.лв.похарчени,годината има 12 месеца.
14
3
 
9
 
! Отговори
Кукувица преди 9 години
Точно тези са се загрижили за парите ни, които по т.н. преход окрадоха милярди от БНБ. Всичките спестявания на хората. И имат лице да дрънкат!!!
13
8
 
10
 
! Отговори
AHТИМУТРА преди 9 години
БРАВО НА БСП!БОРИСОВ И ВОЛЕН СПРЯХА ИЗПЛАЩАНЕТО НА ПАРИТЕ НА ХОРАТА А МОЖЕХА ДА ПОДКРЕПЯТ ТОВА ДА СТАНЕ. А ЗА ДЕПОЗИТИТЕ НАД ГАРАНТИРАНОТО МАЛКО ПО-КЪСНО НО БОРИСОВ ИСКА ДЪРЖАВАТА ДА СЕ СРИНЕ ЗА ДА ДОЙТЕ ПАК ТОЙ НА ВЛАСТ И ПУБЛИЧНО ГО Е КАЗВАЛ!
12
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Някои хора тук не схващат за какво става дума , ама си пишат колкото да не заспат или да си заслужат парите!
11
3
 
11
 
! Отговори
Кукувица преди 9 години
Да припомня само. След 9 Септември , с помощта на руснаците комунистите без избори и със силата на оръжието и терор се докопаха до властта. Убиха най-достойните и културните хора, а другите натикаха в затвори и концлагери. Организираха си една престъпна власт, точно както прави мафията. Окрадоха 45 години населението. Раздадоха си постове и най-хубавите парчета от земята ни. Тази партия и нейните членове трябва да бъдат подведени под съдебна отговорност. Само дето и съдилищата са инфилтрирани.
10
2
 
10
 
! Отговори
Рали1 преди 9 години
От снощи ревете против ГЕРБ и ДПС,сега с чужда пита помен правите!"ГЕРБ и ДПС с приемането на първо четене на актуализацията на бюджета записаха ръст на държавния дълг с 3,4 млрд.лв.и следователно могат да се заделят 1,7 млрд. лв.,които са необходими за попълване на Фонда за гарантиране на влоговете."Защо започвате,г-да комунисти, да разпределяте и да казвате за какво да се харчат пари,които не искахте да вземате,викахте"горчиво",коалиция имало.Има закон-надзор 6 месеца!Иначе-друг да ви плаща
9
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо не променихте закона преди години,а сега-постфактум.Нали ще ви осъдя -септември според сега действащото законодателство.Плащайте веднага, а не да играете игрички.Първо след седмица,после месец,след това 3,6месеца.сега чувам чак до края на годината.Вие за какви ни взимате?Ясно е че бавите изплащането.Чакате нещо.Може би зякона за кредитните институции в целия ЕС?Дигай се народе!!!Нищо няма да дадът.няма закони в тази държва.крадеца не връща пари.
8
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Долу БСП.Променете закона-убийство на политик да не е престъпление.Защо не искате да е по-сегашното законодателство.Дигай се народе.Нищо няма да върнат.Спете,като дойде декември ще променят закомя за май 2015, като дойде май ще го променят за 3000 г.след Христа.А,защо не след 3.5 милярда години.Нали толкова откраднахте?
7
6
 
7
 
! Отговори
Кукувица преди 9 години
*** са се загрижили за парите на хората. Нали при комунизъмът нямаше да има пари, бре? Пак ли забравихте какво ни лъгахте?Комунист - криминален престъпник.
6
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако този закон се приеме,респективно може да приемем закон за реабилитиране на убийците на политици в БГ след извършване на революцията,която започва скоро.Хора това е все едно,аз да открадна и после като ме хванат да променят закона и да ме увенивият.Заплащането трябва да стане,както е по сегашно декстващия закон, а не от следващата година.Еми,че то като дойде декември,могат да решат да гласуват нпв закон и парите да ги дадът след 3 години.Еми защо не след 2 века,когато изчезне БГ.
5
10
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Компартията прави сетен опит за фалиране на държавата и падане на валутния съвет
4
11
 
9
 
! Отговори
do 1 преди 9 години
До АнонименБСП МНОГО ПЪТИ СА Я ПОГРЕБВАЛИ, АМА ОСНАТА НАЙ-СТАРАТА ПАРТИЯ. ДРУГИТЕ СА ЕДНОДНЕВКИ.............И СДС ЗАМИНА, И НДСВ ЗАМИНА, И ГЕРБ ЩЕ СИ ЗАМИНЕ............
3
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Как по-точно ще ги приемат след като нямат кворум - т.е парламента е нелигитим!
2
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"БСП внесе законови промени за влоговете в банките"Малко изглежда като законно купуване на гласовете на вложителите граждани в КТБ от БСП, ама както и да е. И така може. След като ДПС-то ги напусна и вече ще се намали купуването на ромски гласове.
1
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
То хубаво внася ама кой ще ги гласувa