ДПС не поставя условия за служебния кабинет, увери Местан

Той призова ГЕРБ и БСП да размислят за ремонта на бюджета
Обновена: 30 юли 2014 15:50 | 30 юли 2014 15:50, Камелия Цветанова
24
ДПС не поставя условия за служебния кабинет, увери Местан
Лютви Местан. Снимка: БТА

ДПС не поставя никакви условия за служебния кабинет, стана ясно след среща на президента Росен Плевнелиев с лидера на движението Лютви Местан.

„Ние не сме поставили никакви условия за служебния кабинет. Изразихме силното очакване това да е кабинетът на България и понеже той ще организира изборите, като състав да има достатъчно доверие в него и да създаде усещането за равна отделеност от политическите сили и мисля, че президентът ще постигне този ефект“, заяви Местан.

Още по темата

Той увери, че с президента не са говорили за структурата на служебния кабинет, нито за конкретни имена.

Местан обясни, че според държавния глава отговорностите на служебния кабинет не могат да се сведат само до провеждане на изборите.

Лидерът на ДПС отново призова ГЕРБ и БСП да преосмислят позициите си и да одобрят актуализацията на държавния бюджет и на този на НЗОК. Социалистите са против промени в държавния бюджет, защото това не се налага, а от ГЕРБ днес обявиха, че напускат парламента.

„Имаме ден-два, в които да премислим отговорността си пред пациенти, лекари и цялото общество и в понеделник да стигнем до правилното решение. ГЕРБ и БСП са автономни партии и очаквам да направят верния прочит и да вземат правилното решение“, коментира Местан.

По думите му, ако президентът прецени, че има нужда отново да проведе консултации с партиите, за да направят последно усилие и да постигнат съгласие, от ДПС са отворени за диалог.

„Ще водим позитивна предизборна кампания, макар че най-вероятно ще сме обект на компромати и вероятно ще се наложи да отговорим на някои, но ние няма да продуцираме такива“, увери накрая Местан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Крайно време е и ние българите да направим ДПС
10
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гласувай за Герб и получаваш този на снимката
9
2
 
3
 
! Отговори
Venko преди 9 години
Mestane pravite li lubov s Boiko i Rosko :)? DPS I GERB = LUBOV
8
4
 
4
 
! Отговори
Саламандър преди 9 години
До WilderСолидарен съм с теб, това трябва да е девиз на всички които се считат за българи, относно тоя 24 каратов *** наименован ДПС. Крайно време е да бъде натикан там от където е излязал!
7
5
 
7
 
! Отговори
балканджи йово преди 9 години
ДПС-демек ДВИЖЕНИЕ ЗА ПРАВА И СВОБОДИ.В България има ли права и свободи? Има . Е....какво дпс тогава? Това си е чисто етническа партия на ченгета ,които разиграват България с техния ,,баланс" в парламента,заедно с еничарите /Бисеров,царевицо продаващия по плажа Й. Цонев и др. предатели на българския народ/До КОГА БЪЛГАРИ,тези мазни фесове ще замърсяват БЪЛГАРСКИЯ ПАРЛАМЕНТ?Гласувайте ,а не ГЛЕДАЙТЕ само новините за атракция.
6
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
нас ни управляват разбоиници а от такива добро не чакаи
5
7
 
9
 
! Отговори
Wilder преди 9 години
А кога БЪЛГАРИТЕ ще поставим условие, Движение за Пръдня и Сране да се махне от политическата сцена ? НЯМАТ МЯСТО ТУРЦИТЕ В БЪЛГАРСКИЯ ПАРЛАМЕНТ
4
4
 
12
 
! Отговори
Затворника преди 9 години
Абе вие луди ли сте да давате на един Миризлив Затворник да разпределя баницата за бизнеса? Тоя Местю, пак ще ходи да се кланя на Оня Незаменимия, на който му дали да разпределя дяловете в Бизнеса моля ви се?!.. Гледам и не вярвам на ушите си.. Ха-ха.. Я се стегнете малко, турците и ге разкарайте тия...
3
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Местане, кажи за булката?! Ти ли я оправи, Доган или и двамата?
2
4
 
5
 
! Отговори
До Жорко, пост № 1 преди 9 години
Здрасти Жорко, трансформаторите за които искаш да гласуваме отдавна са в смесен брак с по тежкия вариант на ДПС ( Касим Дал).
1
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
страхотна снимка...имам чувството ,че Ботев и Захари Стоянов ще го хванат за врата местан и ще го ритат в *** до второ пришествие !...Дай,Боже ! ! ! ! !