Готвят министър за изборите в служебния кабинет

Целта е да се избегнат скандали от типа на костинбродските бюлетини
Обновена: 30 юли 2014 07:11 | 30 юли 2014 07:10, Камелия Цветанова
14
Готвят министър за изборите в служебния кабинет
Снимка: Булфото, архив

Министър без портфейл, който да координира подготовката и провеждането на предсрочните парламентарни избори на 5 октомври, ще има в служебния кабинет.

Още по темата
Държавният глава Росен Плевнелиев и неговата администрация преценили, че позицията е наложителна не само за да се стикова работата между министерството на регионалното развитие, МВР и външно министерство, но и за да се избегнат скандали от типа на костинбродските бюлетини, пише "Стандарт". За поста се обсъждат няколко кандидатури, една от които е на специалиста по избирателни системи Димитър Димитров.

Най-големи шансове за служебен премиер има преподавателят по конституционно право проф. Георги Близнашки.

Самият Близнашки заяви преди ден, че ще даде "ясен и еднозначен отговор", след като и ДПС върне мандата за съставяне на правителство в рамките на 42-то народно събрание, което се очаква да стане днес. Почти сигурно е отново присъствието в служебното правителство на Екатерина Захариева като министър на регионалното развитие и най-вероятно и вицепремиер. Финансистът Илияна Цанова пак ще отговаря за еврофондовете и е другият вероятен вицепремиер. МВР шеф се очаква да бъде бившият депутат от СДС Йордан Бакалов или зам.-министърът от кабинета на ГЕРБ Димитър Георгиев. Проф. Николай Петров се спряга за здравен министър, какъвто беше и в миналогодишното служебно правителство.

За социален министър се спряга името на бившия шеф на НОИ Йордан Христосков, а за военен - Велизар Шаламанов. За поста на външен министър се търсел представител на Реформаторския блок. Министър на образованието пък най-вероятно ще е президентският секретар по връзки с гражданското общество Румяна Коларова. А за културен министър бил поканен режисьорът Явор Гърдев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
4
 
! Отговори
друсан кебап преди 9 години
До кайма везирстига с тия кебапчета ,няма ли да вдигнат класата малко...аз искам вече на ресторант;)
8
1
 
3
 
! Отговори
кайма везир преди 9 години
Трябва и министър за кебапчетата.
7
1
 
4
 
! Отговори
НАРОДЪТ НЕ ЗАБРАВЯ преди 9 години
Г- Цацаров,много нагло мълчите как се развиват делата на Цв.Цветанов!Нали имаше ефективна присъда?Съдията добре ли е със здравето?Делата общо бяха 6-какво стана с другите?Кой упражни натиск за спирането им-може би немският демократичен адвокат на пределна възраст...Или по-лесно е да се тръби как е наказан бедняк откраднал геврек?!Защо не си подадете оставката,или и вие сте се взели на сериозно?По решенията на съда се определя демократичността в една държава-този урок да не сте го пропуснали?
6
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
и далаверата да мине успешно... че умните и красивите изпълзяват на припек отново. избори до дупка :-)
5
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
КАТО НЯМА ПРОКУРАТУРА И МВР ТРЯБВА НЯКОЙ ДА КОНТРОЛИРА.МАЯ И БАРЕКОФФФФ СЕ ПРИСМИВАТ НА ЦЯЛА НАЦИЯ И НЕ НОСАТ НИКАКВА ОТГОВОРНОС ЗА ДЕИСТВИЯТА СИ В ДЕНЯ ЗА РАЗМИСЪЛ.
4
5
 
9
 
! Отговори
остап бендер преди 9 години
скандали от типа на костинбродските бюлетини могат да се избегнат само ако ГЕРБ престанат мамят и да лъжат...но това ,както и афинитета им към крадене са отличителни черти на индианската им партия...........
3
10
 
5
 
! Отговори
Зорница преди 9 години
За министър председател трябва да посочат Соломон Паси.....Това е един от най-начетените политици в държавата ни и може би най-големият дипломат...трябват ни точно такива хора,които да представят България !
2
0
 
2
 
! Отговори
Еди Койси преди 9 години
Сготвят министър със кисало зеле. Целта е да се избегне булмача от типа на костинбродските бюлетини,
1
1
 
4
 
! Отговори
Минчо Празников преди 9 години
А министър на облаците може ли ?