Парламентът пак няма да работи

Отново няма кворум, само депутати на БСП и ДПС се регистрираха
Обновена: 30 юли 2014 09:23 | 30 юли 2014 09:19, Камелия Цветанова
71
Парламентът пак няма да работи
Снимка: архив, БТА

Парламентът няма да работи днес. Това стана, след като депутатите от ГЕРБ спазиха заканата си да участват в работата на парламента само за приемането на актуализацията на бюджета на НЗОК и на държавния бюджет и не влязоха в пленарна зала.

Народните представители от „Атака“ пък бойкотираха работата на парламента преди месец и очаквано днес също не дойдоха на работа.

Още по темата
В 9 часа се регистрираха 104 депутати от БСП и ДПС, а за да има кворум, са нужни 121.

Председателят на парламента Михаил Миков обяви, че следващото заседание ще е утре в 9 ч., което обаче също е под въпрос. В дневния ред е предвидено да се обсъдят законите за управление на отпадъците, за защита на конкуренцията, който засяга търговските вериги, за митниците, както и няколко ратификации.

Най-вероятно следващото заседание ще е в понеделник и то ще е извънредно, защото за тогава е предвидено да се приемат окончателно промените в държавния бюджет и този на НЗОК.

Тогава опозицията ще влезе в зала, защото настоява да се променят параметрите, а и свикването на извънредното заседание беше по тяхно предложение. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още по темата: парламенткворум
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
1
 
3
 
! Отговори
Bubbles преди 9 години
До ЧЕРВЕН АХМАКАко не бяха ПРОСТИТУИРАЩИ тия така наречени будни граждани и сега щяха да са пред парламента и ПРОТЕСТИРАТ срещу приемането на абсурдната актуализация на бюджета.Но нали Боко я е поискал и НЕ СМЕЯТ ДА ГЪКНАТ!
42
0
 
1
 
! Отговори
Bubbles преди 9 години
До ЧЕРВЕН АХМАКАко не бяха ПРОСТИТУИРАЩИ ти
41
0
 
1
 
! Отговори
ha ha преди 9 години
навремето за 3 закъснения ме изгониха дисциплинарно, а тези и на работа не ходят и луди кинти взимат за това, ееее, в българси парламент да работиш на днешно време. уффф размечтах се.
40
1
 
4
 
! Отговори
www преди 9 години
ЩОМ НЯМА ДА РАБОТЯТ МНОГО Е ПРОСТО - УВОЛНЯВАТ СЕ ДИСЦИПЛИНАРНО.
39
0
 
5
 
! Отговори
Тес преди 9 години
Че той парламента кога е работил? ;)
38
6
 
6
 
! Отговори
Bubbles преди 9 години
До атакистНяма ги протестиращите, защото както ни бе известно още много отдавна те не са протестиращи а ПРОСТИТУИРАЩИ в ползва на ГЕРБ!А ние не трябва да стоим безучастно докато тивкоча и компания ни обират за пореден път.ВСИЧКИ ПРЕД ПАРЛАМЕНТА А АКО ТРЯБВА И ВЪТРЕ В НЕГО ДОКАТО Е ВРЕМЕ!
37
1
 
1
 
! Отговори
Рали1 преди 9 години
Вижте дневния ред добре ,за да разберете че хода е правилен.Но трябва да мислите и като българи,не само партийнопристрастни."В дневния ред е предвидено да се обсъдят законите за управление на отпадъците, за защита на конкуренцията, който засяга търговските вериги, за митниците, както и няколко ратификации."
36
0
 
3
 
! Отговори
мдаа преди 9 години
Ако обвържат държавните пари за партиите с регистрация впленаран зала, кворум винаги ще има.*** от ДПС и БСП, трябваше да го направят.
35
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
айде сега октомври месец нови 30-40 милиона за избори + заплати и нови коли за депутатите и те пак няма да са на работното си място
34
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Духaйте супaтa Да само в мечтите си ви герберските тролчета ще спечелите 15% на изборите.Истината е друга българоубийеците от герб на 5 октомври 2014 ще спечелят само 27% отново няма да имат мнозинство никога повече няма да управляват самостоятелно .И за ужас на герберастите избирателната активност на идващите избори ще е ниска.Хората се отвратиха от всички политици независимо дали се казват бойко мутрата прочие и затова не гласуват на изборите
33
4
 
4
 
! Отговори
bobo преди 9 години
Дръжте се Българи,следващия *** от БСП, Бойчев ще ви оправи!! как може в една партия толкова много *** да има!!
32
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Че той не работи вече повече от година...
31
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това че народните избранници отказват да се трудят е престъпление. Къде са сега протестърите да скандират пред НС, че техните представители там отказват да работят. Народен представител отсъствал от НС по неуважителни причини 3 пъти, да няма право да се кандидатира за следващия парламент.
30
1
 
11
 
! Отговори
Избори преди 9 години
ГЕРБ не влизат в парламента т.е не ходят на работа. Не знам след изборите на 5 октомври ако пак нямат мнозинство в парламента и не се коалират с никого останат в опозиция значи пак няма да ходят на работа. В никакъв случай не печелят от това - предават собствения си електорат. Аз също не искам да ходя на работа да получавам заплата и шефа да продъжава да ме харесва.
29
3
 
10
 
! Отговори
атакист преди 9 години
Робърт де Ниро в 'Жега' днес ми прилича на малката русалка в сравнение с тандемът Цветан Василев и Бойко БорисовПарите вече не са откраднати от КТБ, тъй като се гласува да се изтегли зем от името на децата ни, с който да се върнат тези пари!Т.е. парите вече са откраднати от държавата!И то по-осбено тривиален и нескопосан начин, но за овцете бе достатъчен!!!Къде сте граждански общества и пртестни мрежи когато пред очите ни обират !!Или и вие сте в играта и сега мълчите !Кой Кой КойПРОТЕСТ!
28
1
 
9
 
! Отговори
ПОЗОРНО и ДОЛНО! преди 9 години
ЕЙ МАСТИКА ЗАКРИВАЙ ГО ТОЯ ПАРЛАМЕНТ ВЕЧЕ БЕ СТИГА С ТОЯ ЦИРК,КАТО НЕ МОЖЕТЕ ДА СИ ОСИГУРИТЕ КВОРУМ ЧИИ ГО ДИРИТЕ В ПАРЛАМЕНТА БЕ ***,НЕЩО ДА ВИ ГОВОРИ УПРАВЛЯВАЩИТЕ ТРЯБВА ДА СА МНОЗИНСТВО ЗА ДА ВОДЯТ НОРМАЛЕН ПАРЛАМЕНТАРЕН КОНТРОЛ,КАТО СТЕ МАЛЦИНСТВО СТЕ ЗА ЗАТВОРА,А НЕ ПАРЛАМЕНТ ДА МИ ВОДИТЕ БЕБИЛИ НАГЛИ,АЙ СТИГА С ТОЯ ЦИРК АМАН ОТ ВАС...
27
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
След ината на всички българоубийеците от герб съм твърдо реших на 5 октомври 2014 да гласувам напук и то срещу бойко мутрата и гъзоблизците му.За да не съберът *** герберасти без мозък в главите си мнозинство и да се наакат от яд в гащите.Ето това най много би ме изкефило.
26
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До смях в залата 35Комунист е Бойко и си има факти!Софиянски не е бил член,а за Бареков изобщо няма да го коментирам тоя шут!
25
7
 
16
 
! Отговори
избирател преди 9 години
Гербаджиите се оказаха скъпо платени лентяи-не ги интересуват закони,развитие на д-вата.Те искат властта и нищо друго,за да може ББ да откирава некачествени магистрали,пречиствателни станции,които не работят,детски градини без акт 16,да пътува за мачове от шампионската лига и пр.Къде са т.нар.граждански организации и протестъри да скочат срещу съботирането на парламента,незачитането на върховенството на закона,правила и др.Дано тези,гласували за ББ имат памет и не повторят грешката си.
24
0
 
14
 
! Отговори
ха ха ха хо хо хо преди 9 години
е кога пък са работили че нямаме такива спомени,виж в ресторанта яко работят не можеш да ги изкараш,това мастика узо метакса уиски и пр.,мезета скари,,чалга певици и пр.,дааа те така работят депутатите ни начело с председателя а зам.преседателя работи на бахамите зъбките си оправя ицко бисера