Президентът връчва мандат на ДПС

Очаква се и движението да откаже да състави правителство
5
 Президентът връчва мандат на ДПС
Снимка: Булфото, архив

Президентът Росен Плевнелиев ще връчи в днес проучвателен мандат за съставяне на правителство в рамките на 42-то Народно събрание на парламентарната група на Движението за права и свободи.

Очакванията са и ДПС да откаже да състави кабинет, защото вече има договореност между политическите сили за предсрочни избори на 5 октомври.

Както Dnes. bg писа, в четвъртък, само няколко часа след като беше приета оставката на правителството на Пламен Орешарски, държавният глава връчи проучвателен мандат на парламентарната група с най-много депутати – тази на ГЕРБ, а лидерът на партията Бойко Борисов го върна веднага.

В петък се повтори същото с БСП. Плевнелиев даде възможност на втората сила в парламента да състави правителство, но председателят на парламентарната група на Коалиция за България Атанас Мерджанов върна мандата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: ДПСмандатПлевнелиев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
0
 
! Отговори
Българче преди 9 години
Президента доказа,че някой доста добри го води за носа.Приключиха игричките и той с "гордост" ще връчи мандата.Жалка картина.
4
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ФАКТЪТ,ЧЕ ПЛЕВНЯТА ЗАБАВИ ВРЪЧВАНЕТО ЗАРАДИ РАМАЗАНА ДОКАЗВА, ЧЕ ДПС Е НАИСТИНА ПАРТИЯ НА РЕЛИГИОЗНА ОСНОВА, КОЕТО АВТОМАТИЧНО Я ПРАВИ НЕЗАКОННА
3
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо забави мандата за ДПС - аа, за да се гласуват милиардите и да има лапаница. ДПС биха взели мандата, имат си нова булка, но проблема е че им трябват избори да вкарат ДПС-2 на Бареков та ако депутатите стигат ГЕРБ да се коалира само с Бареков и те да го играят фиктивна опозиция. Но не стигнат ли или баречето не влезе, коалицията е с ДПС-1Умните и красивите, къде се скрихте ве, за тоя протест май няма пари
2
1
 
4
 
! Отговори
Еди Койси преди 9 години
Президентът Росен Плевнелиев ще връчи днес пакет с експлозиви на парламентарната група на Движението за права и свободи.
1
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Президентът връчва мандат на ДПС"Това остава. Незаконна партия да ни управлява. И защо не се нарича ППС - партия за права и свободи - за да си личи, че са долни ибрикчииски мекерета, а "движение" ??? Това не е някаква хуманитарна организация, че да се наричат "движение". Колкото по-скоро спре да се движи това "движение" - толкова по-добре за България и българите. Айде "движеници" заминавайте си в Турция и оставете България на мира. Ако сте родени тук и се чувствате българи се откажете от ДПС