Завоят на ГЕРБ може да е заради заплаха на Манолова

Политолог: Тя ясно обяви, че БСП ще атакува актуализацията в КС
Обновена: 30 юли 2014 15:49 | 30 юли 2014 15:46,
62
Завоят на ГЕРБ може да е заради заплаха на Манолова
Снимка: архив Булфото

Причината ГЕРБ да се откажат от ремонта на бюджета и да напуснат парламента може да е в заплахата, отправена от Мая Манолова, че актуализацията ще бъде дадена на Конституционния съд. Това предположи политологът Антоний  Гълъбов пред БНР. 

Той беше категоричен, че само публичната информация трудно може да даде смислен отговор на поведението на политиците. Според него очевидно има втори план на спектакъла, който действа мощно. „Моето предположение за причините за решението на ГЕРБ е свързано със заплахата, много ясно артикулирана от Мая Манолова, че БСП има намерение да атакува решението за актуализация пред Конституционния съд”, каза Гълъбов. Той допълни, че социалистите имат необходимия броя депутати, за да стартират процедурата. Според Гълъбов можело да се стигне и до решение на съда в полза на БСП, което да внесе повече хаос.

Още по темата
„Има и някакъв междуличностен план”, каза още Гълъбов.

Той припомни, че преди да обяви решението си лидерът на ГЕРБ разговаря с Михаил Миков. „Очевидно разговорът е приключил с категоричен отговор от страна на Миков, че партията му ще блокира приемането на бюджета”, каза политологът.

Антоний Гълъбов припомни и думите на Лютви Местан, че е настъпило време разделно. Според него поведението на политиците от днес показва, че предстои много агресивна предизборна кампания, която може да доведе до ниска избирателна активност. „Ако имаме такава, възможността да възпроизведем парламент, който няма да довърши мандата си, нараства”, каза още политологът.

Той беше категоричен, че след днешните събития политическата криза ще нараства. „Отказът да бъде актуализиран бюджетът и този на НЗОК може да изправи различни системи в държавата пред изключителни трудности”, смята Гълъбов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
2
 
1
 
! Отговори
FMC преди 9 години
Уплашиха се, Бероне!
46
2
 
1
 
! Отговори
ognyanz преди 9 години
Всичко може, например бат' им Бойко да е станал тази сутрин със з..ника нагоре.
45
4
 
8
 
! Отговори
Юруш преди 9 години
Сидеров и бареков са родени един за друг, *** та вдлъбнати.
44
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Някакъв *** атакист *** избухва само като си помисли за главния *** долния волен.
43
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Манолова става по жалка и от Бареков.
42
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мая вече е никой дори и в Кюстендил. В момента се подлага на Гоце.
41
5
 
10
 
! Отговори
Dekadent преди 9 години
Още нещо не мога да разбера - след целодневните пледоарии вчера от страна на ГЕРБ колко жизненоважна е актуализацията на бюджета и днешното решение да не го подкрепят какво следва?1. Това което са говорили вчера не е така2. Това че подкрепата на ДПС ще им повлияе лошо на изборите?И в двата случая е ясно следното - или са некомпетентни, или лъжат, или изобщо не им пука за това какво ще се случи с народа и гледат самоцелно да се докопат до власт. Искам някой да ме обори с факти!
40
2
 
7
 
! Отговори
Рали1 преди 9 години
До Анонимен 39,Атакабеше създадена и спечели парламентарните избори през 2005 г.като предизборна коалиция между няколко формации,между които бяхаЗащитаи партиятаНова зора.Тази политическа формация присъства в българския политически живот от 1990 година,но днес вече е част от КБ.Толкова за яростно отричаната от Станишев връзка междуАтакаи БСПедин от основателите наАтакаднес е народен представител от Коалиция за България."КОЙ,КОЙ патриот да ви поведе-Сидеров ли,срещу кои хрантутници?
39
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бойко и оня Пастирката и има едно къде плямпа по цял ден Деси от Дулуво е тия да ги питам какъв бюджет искат и каква актуализация да крадат още що малко крадоха особено Деси от Дулово разследвайте я тази тази е за затвора
38
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
народеееее в АТАКАААААААААААААААА
37
3
 
11
 
! Отговори
Нели преди 9 години
Защо не се портестира сега нека ми отговори един от протестиращите преди
36
2
 
10
 
! Отговори
А може да не е преди 9 години
от Манолова, просто да си е душевно разстройство?
35
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Къде са протестиращите който така хубаво протестираха къде са е сега е за протест и то истински ако има българи истински а не да протестират за 20лв
34
1
 
5
 
! Отговори
ЧИЧО КИРО преди 9 години
АБЕ ХОРА МЕНЕ МИ СЕ ВИДИ ЧЕ ШЕ СИ ИЗМЕШАМЕ КАПИТЕ
33
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
СИДЕРОВВ ИЗЛЕЗ И КАЖИ КОЙ КОЙ Е НАРОДА ЩЕ ВЪСТАНЕЕ И ЩЕ ГИ ПОМЕТЕМ ТЕЗИ ХРАНТУТНИЦИ
32
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не се пъни бре "политолог" Антоний, няма да ни убедиш с приказки, ами цункай дупето на Тиквата пред камера, че всички да видят. ..."Според Гълъбов можело да се стигне и до решение на съда в полза на БСП, което да внесе повече хаос"... Какво искаш да кажеш Лъжлив Тони? Че българският съд не е безпристрастен ли? Струва ми се, че настъпваш "котето" с подобно велико "умозаключение", тип Боко и Цеко! Или пък си убеден, че "аргументите" на Мутрогените не чинат и пет пари?!
31
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вчера Боко говори едно днес друго абе какво става у тази дръжава бее има лу ди къде ще гласуват за Герб
30
3
 
10
 
! Отговори
Минаващ преди 9 години
Тезата за Конституционния съд е смешна. Ако в понеделник приемат закона ще го публикуват в петък, а преди това, още в сряда, Парламентът ще бъде разпуснат. Затова няма как депутати от вече разпуснатия Парламент да правят каквото и да е, защото преди да се публикува закона в Държавен вестник не е възможно да се атакува пред Конституционния съд. Измислете нещо друго, за да обясните големия срам най-вече за депутатите на ГЕРБ, които едно правят вечерта, а на сутринта точно обратното.
29
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Докога тия партии ще ни разделят бе хораа а си правят милиончетата а ти гладувай само това се прави сега
28
4
 
11
 
! Отговори
протесна мрежа преди 9 години
ПИТАМ ЗА ПОСЛЕДНО ИМА ЛИ ОЩЕ ЛУДИ КЪДЕ ЩЕ ГЛАСУВАТ ЗА ГЕРБ