Ако ГЕРБ вземе властта, Цветанов вади СРС-тата от ДАНС

Партията готова със законите за сигурността в края на септември
Обновена: 31 юли 2014 14:43 | 31 юли 2014 14:10, Камелия Цветанова
93
Ако ГЕРБ вземе властта, Цветанов вади СРС-тата от ДАНС
Снимка: БТА

В края на септември ГЕРБ ще бъде готова с целия пакет от закони в сектора "Сигурност", в това число и със закона за МВР, заяви зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов на форум, на който бе представена управленската програма на партията в областта на вътрешната сигурност в периода 2014-2018 година.

Още по темата
Цветанов припомни, че законодателните промени в сектора "Сигурност" са били предложени, разработени и финализирани от ГЕРБ в рамките на 41-то НС, но поради предсрочното прекратяване на работата му законите не са приети, предаде БТА.

Зам.-председателят на ГЕРБ изрази съжаление, че макар още през май 2013 г. тези законопроекти да са били първите, внесени от ГЕРБ в 42-то НС, те и до днес не намират място за разглеждане в законодателната програма на парламента.

Цветанов посочи, че основната цел на едно бъдещо управление на ГЕРБ ще бъде отмяната на реформата "Йовчев-Бисеров" от 2013-2014 г., която е била проведена по силов законодателен начин, но не и с диалог и ползване на консенсуса на парламентарните партии. Важно според Цветанов е ГЕРБ да върне доверието на евроатлантическите партньори.

Като друг акцент в управленската политика на партията в сектора "Сигурност" Цветанов открои извеждането на звеното за специални разузнавателни средства от ДАНС и вливането му в ДАТО.

България не е достатъчно богата, за да може да поддържа подобни две структури, които дори се конкурират, посочи зам.-председателят на ГЕРБ. Според него възстановяването на ГДБОП в структурите на МВР също е от съществено значение. От отчета на ДАНС става ясно, че се говори само за полицейски операции, но не и за дейности за предотвратяване на банковата криза и дори за "Южен поток", отбеляза Цветанов. По неговите думи точно службите е трябвало да кажат какви са последствията от действията на правителството, заемайки руската страна за "Южен поток".

Сред належащи реформи са още изграждане на самостоятелна държавна агенция с контраразузнавателен профил, изваждане на всички полицейски и разследващи функции от ДАНС, както и възстановяване на конкурсното начало за растеж в кариерата в МВР и поетапното му въвеждане в другите служби за сигурност.

Борбата с битовата престъпност също фигурира в управленската програма на ГЕРБ за сигурността. От ГЕРБ си поставят за цел да разширят системата за видеонаблюдение в по-малките населени места и да изградят звена на "Общинска полиция" в по-малките общини чрез сътрудничество с местната власт. Що се отнася до реакцията при бедствия, Цветанов изтъкна важността на доброволческата дейност. Цветанов даде за пример Столичната община, една от първите, която по думите му още през 2012 г. е изградила отлично оборудвани доброволчески екипи за реакция при бедствия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
2
 
1
 
! Отговори
Lidia преди 9 години
До Анонимен 87 . Ehhoooo... aide po- krotko s podobni dumi po adres na Boiko i na Ceco !
71
2
 
2
 
! Отговори
до 86 преди 9 години
Главата ти толкова се е размътила, че изобщо не вдяваш за какво иде реч. Никой не споменава в статията, че някой ще връща подслушванията в мвр. Четете глави замаяни!
70
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
CVYKI I TI BOKO STE STRASHNO GOLQMO AKO POMNETE I DVAMATA.
69
1
 
7
 
! Отговори
ognyanz преди 9 години
Цецо е специалист по подслушванията. Даже и министри по втремето на ГЕРБ казваха, че започвали разговорите помежду си по телефона със "Здравей, Цецо". Естествено че ще прехвърли пак подслушванията в МВР - да са му подръка.
68
2
 
11
 
! Отговори
Тинев преди 9 години
Не бих се учудил ако простаците и *** пак изберат ГЕРБ!Каймака на прослойката вече се кани да властва.В тази страна, по-добре да не си учил. Образован - това звучи гадно за простаците. И най вече за вождовете им.
67
1
 
11
 
! Отговори
Добре де, преди 9 години
Може ли толкова дебелоочие и наглост?!? Цветанов щял да се занимава сьс СРС-тата ако спечелели.. Този няма ли свястна прократура за да го осьди точно са тия своеволия?? Очевидно няма,....
66
3
 
13
 
! Отговори
НЕ в БЕЛЕНЕ преди 9 години
В затвора!Централният! Той е осъден!
65
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Цвятко не трябваше ли да е в Белене?Къде се покри тоя мишок че сега пак цъфна?
64
1
 
7
 
! Отговори
АНТИОВЦА преди 9 години
Очивидно е, че ДАНС е НЕЩО КАТО НЕЗАВИСИМА ДЪРЖАВА в ДЪРЖАВА!
63
21
 
3
 
! Отговори
Гог преди 9 години
Браво Цецо с теб сме.
62
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако някой българин от нас, независимо към коя политическа се самоопределя е осъден на първа инстанция на 4 години затвор за злоупотреба със служено положение, е ли е възможно той да започне работа на държавна работа някъде? В частния бизнес някой би ли го назначил? Убеждавам се, че няма гражданско общество у нас. Не противниците на ГЕРБ трябва да критикуват този човек, а самите привърженици на ГЕРБ със знамена на ГЕРБ трябва да излязат на площада и да покажат изхода от политиката на този човек.
61
1
 
10
 
! Отговори
Апо преди 9 години
Не ставйте смешни!Колелото се завъртя и тия ,които бяха долу, съвсем скоро отново ще са на върха и както е известно победителите не ги съдят.Някой вярва ли в силата,неазвисимостта и морала на милата ни съдебна систена?Има ли осъден политик за кражби,злоупотреби и национално предателство?Физкултурника с неговите 6 апартамена е клет сиромах в сравнение другарите заграбили милиарди.....Не забравяйте че всички ние,независимо от убежденията си, плащаме за кражбите и предателствата на ония......горе.
60
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Значи главната цел е да се натегнат на господарите си в Брюксел и Вашингтон. И защо Цецко Ушев още не е в пандиза. ?
59
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Скандала с Пеевски на мен ми прилича на детска играчка с изказванията на и намеренията пак да министерства на този човек!
58
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
CVYKI PRAV SI IMA EDNO GOLQMO AKO. I TO E CHE VIS TIKVUN SE OAKAXTE ZDRAVO DO PLESHKITEAAXAAX
57
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да станеш полицай ти ти искат родословието до 9-то коляно, за да станеш продавач в магазин ти искат свидетелство за съдимост, а за министър може и да си осъден ефективно на първа инстанция. Е що за балъци сме бре хора, как не ви трепва нещо от вътре? Как може да приемате всичко това за нормално и да гласувате доверие на такива хора, и такива да определят живота Ви, вашият и на децата Ви.
56
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Осъден престъпник с ефектвна и влязла в сила присъда, вместо да търка наровете в затвора се гласи отново да управлява при това най-важното Министерсво в държвата.Това може да се случи единствено в Абсурдистан - страната на мутрите и чалгата.
55
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
добре де не разбирампо закон има ли право да заема държавна длъжност и то в МВРвсе пак е осъден и за сега не е оправдан на по-горна инстанция
54
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
NIE BYLGARITE SME NAPRAVO NE ZA GINES AMI ZA NE ZNAM KOQ KNIGA ZATVORNIK SHTE NIE MINISTYR NA MVR LELEEEE ANALOG V SVETA NQMA
53
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ей кривоглав милиционероидиот - ти си с ефективна присъда бе! Каква власт, какви 5 лв?