ГЕРБ направила всичко, за да се актуализира бюджетът

БСП се отрекоха от кабинета си, заяви Цачева
31 юли 2014 09:49,
46
ГЕРБ направила всичко, за да се актуализира бюджетът
Снимка: архив Булфото

ГЕРБ направи всичко възможно актуализацията на бюджета да се случи. Това заяви в сутрешния блок на Нова телевизия депутатът от ГЕРБ Цецка Цачева. Според нея обаче актуализацията не може да се реализира на всяка цена, която ГЕРБ може да плати.

Още по темата
Както Dnes.bg писа, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че партията му напуска парламента. Той обяви, че отговорността за проблемите в държавата през следващите три месеца ще бъде на БСП, тъй като актуализацията на бюджета няма да се случи.

По думите на Цачева не ГЕРБ са виновни за непреодолимите противоречия вътре в управляващата коалиция. Тя припомни, че "Атака" са напуснали парламента и заяви, че между ДПС и БСП към момента няма никакъв диалог. Цачева напомни и договореното при президента Росен Плевнелиев да бъдат подсигурени медицинските грижи и лекарства за дефицита в Касата, служебното правителство да бъде оставено със средства, за да може нормално да функционира и да се гарантира плавният преход, за който се заговори преди месец и половина.

„В последните дни БСП се отрекоха няколко пъти от своя кабинет, премиер и финансов министър, които се обявиха за актуализация на бюджета“, каза още Цачева.

По думите й езикът на конфронтацията в парламента, довел до решението на групата на ГЕРБ да напусне парламента, е бил зададен от председателя на парламентарната група на БСП Атанас Мерджанов. „Стигна се само и единствено до остро политизиране, до пришиване и твърдение за налични връзки, коалиции и прочие, което несъществува”, подчерта Цачева.

"Нямаше как бюджетът да бъде гласуван на 4 август заради това, че можеше да има процедурни хватки. След като от „Коалиция за България” твърдят, че оставят държавата в цветущо състояние, нека те да се обясняват с българските граждани”, заяви Цачева. По думите на депутата от ГЕРБ дупката в бюджета е близо 1 млрд. лева.

"От държавния бюджет за подкрепа на банките са нужни 1,2 милиарда, които ще паднат от фискалния резерв", заяви Цачева. По думите й средствата в резерва са около 4,7 млрд. лева, което е малко над санитарния минимум от 4,5 млрд. лева. В тази връзка Цачева заяви, че според нея няма да има пари за гарантираните влогове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари