Президентът свиква партиите, увещава ги да ремонтират бюджета

Плевнелиев настоява да се обсъди необходимостта от актуализация
31 юли 2014 18:05,
104
Президентът свиква партиите, увещава ги да ремонтират бюджета
Снимка: архив Булфото

Президентът Росен Плевнелиев свиква спешно утре на консултации партиите в Народно събрание и тези с представители в Европейския парламент. Темата на насрочената от него среща е „неотложни финансови въпроси и необходимостта от актуализация на държавния бюджет и на бюджета на НЗОК за 2014 г.“.

Още по темата
Плевнелиев поиска разговори с партиите малко след като Българският лекарски съюз го призова да убеди депутатите да приемат ремонта на бюджета.

Актуализацията, която парламентът прие на първо четене, беше направенa по искане на държавния глава. Преди няколко седмици той първи настоя за актуализация на финансовите параметри за тази година. След това искането му беше подкрепено от ГЕРБ и ДПС. Впоследствие кабинетът внесе изменението в бюджета на Здравната каса и на републиканския бюджет в Народното събрание.

Парите за здраве бяха актуализирани единодушно от БСП, ДПС и ГЕРБ преди два дни, но промените в републиканския бюджет срещнаха отпора на социалистите. Въпреки това те бяха приети с гласовете на депутатите на Бойко Борисов и Лютви Местан. Това даде повод на червените да обвинят ГЕРБ и ДПС, че са сформирали коалиция и да посрещнат общия им вот с викове „Горчиво“.

Ден по-късно Бойко Борисов обяви, че не иска да го пришиват към ДПС и ядосан заяви, че ГЕРБ напуска парламента. Това автоматично провали приемането на актуализацията на второ четене.

Ако президентът успее да убеди ГЕРБ да се върне в пленарнаta зала, ремонтът на бюджета все пак ще може да бъде приет, защото за понеделник вече е насрочено извънредно заседание на Народното събрание.

В дневния му ред освен актуализацията е включено и искането на президента, внесено от ГЕРБ, да се дадат допълнителни правомощия на служебното правителство, за да може да тегли външни заеми.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
0
 
0
 
! Отговори
rose преди 9 години
Здравейте, аз съм г-жа Роуз Badmus, частен кредитор заем, който дава живот времеви възможности заеми. Имате ли нужда Имате ли нужда от консолидация заем или ипотека? Търсене размер на 2%. Искам да използвам тази среда да ви информирам, че ние прави надежден и бенефициент помощ и ще бъдат готови да ви предложим заем. Така се свържете с нас днес по електронната поща на адрес: (roseofsharonfinance @ gmail)
84
0
 
0
 
! Отговори
Hahaha преди 9 години
4ehlio
83
0
 
3
 
! Отговори
Pavkata Popov преди 9 години
Vinagi, kogato Bulgarskata Armia e pechelila pobedi, politicite sa dokarvali stranata do ncionalna katastrofa...
82
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ПАСТИРКЕЕ МАЙ ЩЕ ТЕ СМЕНЯВА БОЙКО ТИКВАТА ТАКА СЕ ДОЧУВА У НАШЕ СЕЛО
81
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
A pyk na men mi dopadna Geramaniqta ei tyi predi 10 godin i da me biqt nema a se vyrna u typiq Bylgaristan Vie si stoite tam to ntrqbva nqkoi da izdyrja tie deputate i prezidente i balyci trqbvat
80
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До outsiderНе си прав. Няма да се наложи Плевньо да го убеждава, има си хора за всичко.
79
3
 
5
 
! Отговори
ДО 91 преди 9 години
аМИ ИМА МАЛКИ ПАРТИИ, НЕЗАВИСИМИ КАНДИДАТИ, КАНДИДАТИРАЙ СЕ И ТИ. Без олигархо-медийна реклама тия читави партии са неизвестни на избирателя, аз например Минчо Христов си го харесвам, защото никога не се продаде, все беше на страната на хората.
78
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами да не ловим самолета! Да но нямам никаква вяра в ГЕРБ, БСП, АБВ допадат ми реформаторите но тези приказки за коалиция с ГЕРБ ме отблъсква и от тях и съм в пълен ПАТ! Др. партии няма смисъл и да ги коментирам.
77
2
 
8
 
! Отговори
outsider преди 9 години
Плевнелиев трябва да увещава бат'си Бойко, а това е безнадежна работа. Пък и за какво. Той и да обещае нещо, на другия ден ще се отметне.
76
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Именно ти не лови самолета, защото това е единствения начин да мърдаме напред а не да правим чужд брутен продукт. Наготово ни обират като еничарите навремето най-добрите ни чеда. Това си е чист гоноцид. Промиват мозъците на младите да нямат род и родина и ги лапат. После ни връщат вече част от паплачта като Велчевци и Дянковци да ни заробват... с дългове и колани претегнати.
75
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За честта на нашите окупатори поне у нас не ни спретнаха гражданска война както в Сирия, Либия, Ирак и Украйна Затова още по Сталински да им се дупим и да си слагаме вазелинец
74
0
 
9
 
! Отговори
До 86 преди 9 години
Не знам пропаганда ли е истина ли е но като гледам социологията от последните дни и нагласата на нацията се плаша. Ако се окажат прави защо се свали правителството на ГЕРБ преди година и половина? Защо имаше протести преди година срещу това правителство? Лошо е, че не тъпчем на място, а се връщаме години на зад. Глава ме боли вече и се чудя дали да не ловя и аз самолета за някъде, то се е видяло, че за на в БГ оправия няма.
73
0
 
4
 
! Отговори
82 до 83 преди 9 години
Мисли и гласувай само по джоба си и не се влияй от подлата пропаганда. Това е единствения начин да вървим макар и мъчително напред.
72
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
200 милиона за наше здраве, а още 3 милиарда за Бойково и Росково здраве ...Хамериканците уредиха Сталинка за евро външен министър, да се прави на ястреб на русите и да ни разкажат играта. Тоя пост ни е само за да си пати България. Източна Европа се доказа като амирикански троянски кон в ЕС и отчасти руски.
71
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дайте пример за едно успешно правителство и дайте идея на тези избори за кой да се гласува.
70
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
даааа, предимно разумни мнения, наближат ли изборите от гербава пропаганда нищо не може да се прочете, човек почва да си мисли че всичко е от матряла.
69
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Президентът свиква партиите, увещава ги да ремонтират бюджета ИНАЧЕ НЯМА СМИСЪЛ ДА СЛАГА НЕГОВИТЕ *** В КАБИНЕТА СЛУЖЕБЕН - ХАХАХАХАХА но човекът е доволен чрез конституционния съд обслужи зелените олигархоенергетици в ущръб на милионите потребители на ток. Е това е обединител на нацията.
68
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
абе всяка година се наливат все повече пари в НЗОК а пък народа намалява какво и кой лекувате бе *** като за всичко си плащаме
67
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
президентката иска да гепи по време на собственото си неотговорно към никого правителство
66
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
I kvo da ti osigurqt za zdrave kato do teb ne stiga nishto a doktorskata mafiq ne stiga 4e krade ami i te reketira