Да покажем, че органите на реда не се страхуват от задкулисието!

Близнашки: Разбита е първата група за купуване на гласове
Обновена: 19 авг 2014 16:27 | 19 авг 2014 15:12, Веселина Йорданова
108
Да покажем, че органите на реда не се страхуват от задкулисието!
Премиерът Георги Близнашки и МВР шефът Йордан Бакалов. Снимка: БТА

Служебният премиер Георги Близнашки призова МВР да се концентрира върху пресичането на търговията с гласове на изборите освен върху охраната на вота.

"Наш дълг и отговорност е да покажем нетърпимост към тези явления“, подчерта премиерът.

Още по темата
Според него за целта е необходима превантивна работа, а гражданите да бъдат насърчени да съдействат на правоохранителните органи за предотвратяване на този тип престъпления, тъй като те са посегателство върху политическите им права.

Близнашки присъства на национално съвещание на ръководството на МВР, посветено на организацията и поддържането на реда при произвеждането на изборите.

„Изправени сме пред сложни задачи, основната от които е нормалното произвеждане на изборите. Преди това обаче трябва да стабилизираме всички обществени системи“, заяви той и беше категоричен, че за протичането на нормален изборен процес е необходима спокойна обстановка в страната.

Премиерът даде висока оценка за работата на МВР по подготовката на изборния процес.

„Трябва да покажем, че органите на реда не се страхуват от задкулисието. Стоя зад вашата работа и очаквам изборите да възвърнат доверието на гражданите в собствените им институции“, каза още проф. Георги Близнашки пред ръководния състав на Министерството на вътрешните работи.

Пред журналисти министър-председателят обяви, че работата по подготовката на изборите върви по план, а следващата седмица се очаква да започне работа Изборният борд към Министерския съвет. Близнашки съобщи, че е разбита първата група за купуване на гласове, но не уточни подробности.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
1
 
2
 
! Отговори
Българин преди 9 години
За какви "борби",за какви чудеса говориш бе г-н БлизАшки.?Стига си демагогствал. Нали това "задкулисие"те направи премиер?
74
2
 
3
 
! Отговори
задкулисие? преди 9 години
Абе къде е оня *** Данчо Ментата да разкрие всичко около Мишо бирата?Кой лъже в БОСТАНа?По-голямо задкулисие от това да назначиш *** със спрени права за министър или да назначиш зам.министър за това,че е бил на площада или от "Ало Ваньо",или от такъв който фалшифицира подписи за референдум!Какво задкулисие те гони тебе бе Мазнишки?
73
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ovcev susto e ot GERB...
72
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Я попитай уволнените и пенсионираните насила? Ами той Йовчев мамата им е.а на органите на реда! И благодарение на поредната "гениална" реформа в системата за сигурност, сега на улицата имаме десетки бивши полицаи, съдържащи достатъчно интересна информация!
71
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Близнашки, много плещиш. Мине се не мине, нова дъвка - забравихте олигархията, сега на мода излезе задкулисието. Абе, Близнашки, ти знаеш ли, че си част от задкулисието?
70
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
gerb sa ot predkulisieto i si imat Caca - Tanov i bb vse bez greska Kostinbrod i tn i tn
69
0
 
7
 
! Отговори
876 преди 9 години
ВЪВ ВРАЧАНСКО ВСИЧКИ *** ГЛАСУВАХА ЗА ДПС ...ЗАЩО ЛИ ...
68
4
 
4
 
! Отговори
ognyanz преди 9 години
Близалков и задкулисието - тема за професура. Що наука може да се извади от такава монография!
67
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Че как ще се страхуват нали ТЕ и българските СМИ са задкулисието!
66
3
 
7
 
! Отговори
Музикант преди 9 години
Аз съм протестирал 400 дни. Бях първи вувузелист до паметника на Цар Освободител. Роялиста беше назначен за зам. министър на културата. Няколко от свиркаджиите и тъпанджиите също бяха назначени за зам. министри. За мен място не остана , а времето изтича. Има и друго безумие. Никой не е виждал Йордан Бакалов на протестите, а той беше назначен за вътрешен министър. Всички очаквахме за шеф на МВР да бъде назначен човекът който счупи задното стъкло на белия автобус. Питам , така ли ще я караме ?
65
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Че то точно задкулисието се режисира от "органите на реда " ! На , създали са си " ред " и си го поддържат !"
64
2
 
7
 
! Отговори
Стефан преди 9 години
Тези избори са много важни за страната и дано нанарода бъде позволено да направи избора си честно, а не вота му за пореден път да бъде опорочен, все пак много добре си спомняме аферата Костинброд. . . .
63
2
 
8
 
! Отговори
Емил преди 9 години
Това сега действие на Близнашки ли е или на началника му Бойко, който просто го ползва за лице на операцията?
62
1
 
7
 
! Отговори
Цеци преди 9 години
След като рейтинга им стремглаво пада от момента на назначавенето им, най-сетне кабинета се сети да направи нещо, което да спечели някакво одобрение. Лошото е, че се вижда, че това е продиктувано по-скоро от стремеж за рейтинг, а не от желание за работа
61
3
 
8
 
! Отговори
Тони преди 9 години
Близнашки и хората му са назначени от Плевнелиев, за да подсигурят лесни избори за ГЕРБ и това е поредната стъпка към реализацията на тази единствена реална цел за този кабинет
60
0
 
4
 
! Отговори
Алек преди 9 години
Това е първото нещо направено от кабинета, което да не е пълна излагация. Надявам се, че като се появи повече ясното по случая ще си остане така
59
1
 
6
 
! Отговори
Марин преди 9 години
Имам усещането, че това правителство само разчиства съперниците на ГЕРБ за купуване на гласове
58
0
 
3
 
! Отговори
Бошето преди 9 години
Въпреки мнимите резултати още не съм сигурен, че служебния кабинет ще се справи със ситуацията
57
0
 
7
 
! Отговори
Весо преди 9 години
Не разбирам само, защо Близнашки позволява името му да бъде разрушено заради този пост, който му подари марионетката на ГЕРБ-Плевнелиев
56
0
 
4
 
! Отговори
Пламен преди 9 години
Ами на Бойко и ГЕРБ кога ще им дойде времето?