Кадиев стяга преференциален бойкот за листите на БСП

Иска 30% от соцдепутатите да са избрани с преподреждане
Обновена: 19 авг 2014 18:37 | 19 авг 2014 18:22,
32
Кадиев стяга преференциален бойкот за листите на БСП
Снимка: архив Булфото

Червеният опозиционер Георги Кадиев призова социалистите да гласуват масово преференциално на изборите през октомври. Според него само така ще може да се осъществи промяна в БСП и да се даде отпор на "любимците на „Позитано“.

Още по темата
„Моля всеки от вас, който познава читави хора от листата във вашата област, пишете ми. И ако те са готови, ще дадем този отпор заедно“, написа Кадиев в профила си във Фейсбук.

Преференциалното гласуване на изборите за евродепутати през май се превърна в една от големите изненади на вота. БСП пострада най-много, защото благодарение на преференциите, макар и използвани по незнание, номер 15 в листата на левицата Момчил Неков измести лидера Сергей Станишев от първото място и стана евродепутат.

В посланието си Кадиев призовава преференциалният вот да се използва за отпор на статуквото, номенклатурата, партбюрокрацията и абонираните за депутатски места.

„Единственият шанс на БСП да привлича хора е като покажем, че не се страхуваме, не вървим по течението, не се подмазваме на партийни "лидери", а имаме собствено достойнство и извоюваме местата си със собствени усилия. И когато покажем, че този Б отбор е по-желан от любимците на "Позитано", ще докажем, че промяната сме ние, не те“, пише още Кадиев.

Според опозиционера ще е истинско щастие, ако поне 30-ина процента от депутатите в БСП бъдат избрани с преференции. „Апаратът може да манипулира конгрес или национален съвет, но не може да манипулира вас“, отправя посланието си Кадиев и завършва с мото: Промени България, промени БСП, гласувай преференциално!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още по темата: бспизборикадиевлисти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
v GERB sa samo poslusni slugi na velikia BOG mutra
29
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кога яде кюфтетата, няма преференциален вот, сега, кога ти замириса на шарена сол, има преференциален вот.
28
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
kADIEW HODI V GERB DA VIDIS KAK SE REDJAT LISTI OT MUTRITE PASATA I MADGO
27
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
A V GERB NJAMA I EDIN CESTEN GERBERPROSTO FAKT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
26
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Единствения честен социалист. Време е и той да излезе от *** на манолова.
25
3
 
4
 
! Отговори
KK преди 9 години
Кой, бабите ли ще гласуват преференциално?
24
2
 
5
 
! Отговори
??? преди 9 години
До Предател=гнусАбе ***, вие колективно не предадохте ли БКП през 1989-та? *** уж в "столетница", *** с друго име, *** от синчетата на Ония, *** вече слуги на левия капитализъм... Вие сте за Курило ей!
23
3
 
9
 
! Отговори
GRN преди 9 години
Кадиев бе може би единствения умен човек в това далавераджийско и лапаческо котило на Позитано. Но както всеки умен знае, на Позитано умни не им трябват, а верни на Дъбов, Буков, Чугунов и подобните им ***.
22
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кадиев е втория Близнашки и бесепарите трябваше отдавна да го изгонят от партията.
21
4
 
8
 
! Отговори
Буда- хванал и кит преди 9 години
След като Боце по- миналата неделя бе сниман с 2 шарана от развъдник гол до кръстта ,снощи е хванал кит!Боце май е хванал кит!Във герана бил е скрит...Опнал *** вода да точи,нещо взело да клокочи!Цяла Банкя се събралаза да види тази хала!А мълвата се понесла,за юнака ни известен.Журналетки с репортажи,телевизии,масажи!Боцевата риба-кит,станала световен хит!Вече съм наясно аз.Цяла Банкя маже мас!Китоловец се родив родните ни ширини.
20
3
 
8
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 9 години
Червените в БСП то започнаха да се ритат като шугави магарета.
19
10
 
7
 
! Отговори
ko-fe преди 9 години
А бе ТОЯ ПРОДАЖНИК ОЩЕ ЛИ ГО ТЪРПЯТ В БСП ? кадиев , мижитурка ниедна , махай се от БСП-то докато не сме те махнали ние, службогонец гаден !!!!!!
18
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Продажна душица
17
11
 
7
 
! Отговори
ognyanz преди 9 години
Кадиев, първо трябва да си намериш мястото. Като си толкова недоволен от БСП *** при Бойко Борисов. Може да си следващия Близнашки ако има друго служебно правителство.
16
11
 
7
 
! Отговори
дон преди 9 години
кадиев ти си за затвора *** долен
15
1
 
9
 
! Отговори
бай Петко преди 9 години
Георги, освен във фейсбуга на коя -Е-мейл да ти пиша? И аз съм съгласен с мнението ти да се чуе нашия глас, защото до сега ние, избирателите , само узаконявахме предварително самоизбрали се индивиди, независимо от коя партия, без значение кой гласувал и кой НЕ. Може и 10 човека да гласуват важен е процента за кандидатите и... голяма изборна победа! ЕКВИЛИБРИСТИКА !? Така, че е важно всеки да гласува, макар и с бяла, невалидна бюлетина !
14
1
 
17
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 9 години
Кадиев,начинанието ти е...похвално,желая ти...успех.
13
21
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кадиев засрами се от себе си , продал си се на Бойко, не те ли е срам поне малко ?
12
12
 
1
 
! Отговори
Подколенков преди 9 години
Тойзи с червената вратовръзка е болен от "син език".
11
10
 
16
 
! Отговори
123 преди 9 години
Кадиев, защо нито веднъж не разкритикува корупцията в общината, безобразията на гл. архитект, конфликта на интереси и т.н. и т.н. Това ти е работата. Но търпиш всички тези неща незнайно защо. Почваш да дразниш, като се правиш на праведник.