Мощен фонд от Виена имал интерес към КТБ

Близнашки чака официални предложения до 10 дни
Обновена: 19 авг 2014 17:57 | 19 авг 2014 17:57, Веселина Йорданова
110
Мощен фонд от Виена имал интерес към КТБ
Георги Близнашки участва в националното съвещание на МВР. Снимка: БТА

Мощен финансов фонд от Виена проявява интерес към Корпоративна търговска банка, съобщи премиерът Георги Близнашки.

„Става дума за фонд, базиран във Виена, който е участвал в приватизацията в Чехия, в Русия и в редица други страни. Тези хора се представиха пред нас и дадоха надежда, че в рамките на десетдневен срок ще направят своите предложения“, разясни премиерът.

Още по темата
Близнашки съобщи още, че от фонда се опитват да обединят всички акционери да застанат зад тях, „за да могат да действат с развързани ръце“.

По думите му засега са проведени предварителни разговори.

„Казах им, че са много смели хора. Те казаха -  други ни наричат луди, но имат желанието нещо да направят. Какво ще стане, ми е трудно да кажа отсега, очакваме официалните предложения от тяхна страна", обясни още служебният премиер и добави, че ще даде по-конкретна информация след 10 дни.

Близнашки каза още, че "хората от Виена" разполагат с много солиден финансов ресурс.

Засега не е ясно какви са намеренията на Оманския фонд, който държи 30% от КТБ.

През юли изпълнителният му директор проведе разговор с тогавашния финансов министър Петър Чобанов, а впоследствие Чобанов заяви, че намирането на частно решение на проблема, което да не ангажира публичен ресурс, е най-желаният изход от създалата се ситуация.

Междувременно днес в София беше учреден Инициативен комитет за защита на финансовата и банковата стабилност в България.

В него участват основно вложители в КТБ с депозити над гарантираните 100 хил. евро. Бившият министър на културата Вежди Рашидов, който също е вложител в банката, отсъстваше заради неотложен ангажимент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още по темата: КТБГеорги Близнашки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
0
 
2
 
! Отговори
Четящ преди 9 години
КТБ е голямата конфузия на цялостното положение в страната. Уж навсякъде специалисти и все кадърни, а пък все дефицити все не им стигат парите и все нещо не име ясно. Кьор- фишек ми се струва това съобщение. Ако някой имаше интерес да подкрепя банката то това щяха да бъдат сегашните акционери и то само ако предварително не са си по някакъв начин прибрали вложените в това начинание пари и ако естествено "коня вече не е отишъл в ряката". Иначе да дойде външен фонд? Защо? Какво ще иска? Я помислете
87
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Западна Европа пази парите си от крадливия БГ политик.В никакъв случей няма да си сложат сами главите в торбите.Банков съюз?да, ама не!
86
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
След машинацията КТБ по-смъртно Брюксел няма да ни допустне в общия банков съюз.Хората да не пасат трева.Нали,ако това се случи,после техните глави ще хвърчат,че са допуснали супер крадливи политици и ченгета да се откраднат и парите на западни европейци.Докато българ.народ не изгони полит.,коитони окрадоха никъде няма да ни пуснат.
85
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ти нас за *** ли ни взимаш,*** крадлива,комунистическа.
84
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Я, чиба! Чакате тояга.
83
0
 
4
 
! Отговори
darcas преди 9 години
С източените пари от КТБ Цветан Василев е регистрирал офшорка, която сега ще спасява КТБ. А КТБ трябва да бъде спасено, не заради парите вътре, а заради схемата по която са раздавани кредитите, измамата чрез която са набирани депозитите и мръсната тайна на всички правителства - какви суми държавата е държала в тази банка, за да може тя да финансира медии, да купува гласове, съдии, прокурори, да пере пари и да участва във всички схеми на олигархията?
82
0
 
4
 
! Отговори
Ррр преди 9 години
Това е една голяма ЛЪЖА
81
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Още малко ще ви потърпим и измисленото служебно и другите крадливи ООД -та наточели се за държавната софра.Кой стой зад мощният луд фонд Близнашки и Плевнелиев?Имуществото на крадците политико-олигарси да не го подарим на мощни луди фондове под формата пепел.
80
1
 
8
 
! Отговори
някой на 60 преди 9 години
Айдее,втората вълна на крадените пари през кумунизма ще се върнат като инвестиции.Забравихте ли,че тази банка се създаде точно от виенските васали начело с главният касиер Огнян Дойнов и бившите кумунисти изнесли парите.Доказва се че КТБ е банка на червената мафия и нейното ръководство е точно във Виена.Айде народе вярвайте още на тия кумунистически олигарси и крадци.
79
1
 
8
 
! Отговори
яя преди 9 години
когато някой усъмне с дупка между очите и нещата ще потръгнат.апъ искров има и семейство.аз за загубен милион ще му затрия семето.и на банкянския тарикат ще му сложат амулет.дошло е време да се плаща
78
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Голем ми е дерт дали ще възстановят на Веждито парите!Направо,че умрем от притеснение!
77
1
 
11
 
! Отговори
параграф 22 преди 9 години
Аман с тези номера за ***!Оставихте арабския фонд и се прехвърлихте на виенски.След него със сигурност ще се появи и "мощен марсиански фонд" и така,от фонд на фонд,от отлагане на отлагане на предизвестената смърт,докато му дойде времето някой да ви прати картичка от ЮАР,а "родната полиция" и Интерпол да о0бявят за неоткриваем.Ха-ха,много изтъркан номер,за изтъркани овце.
76
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ami kade vasia v koi djob ,viena razpolagali smatki ...
75
0
 
4
 
! Отговори
pastoral преди 9 години
интересно е да се знае, дали този базиран на виена фонд, който е приватизирал чехия, русия и други страни е запазил и предприятията, които е приватизирал. т.е. колко процента от "приватизираното" е доразвито, а не доведено до колапс и фалирано нарочно за да не носи със себе си конкуренция на "богоизбраните". наричали ги били "луди". аз пък не знам някой, който да нарича диаманд диамандиев, шорош и мадов луди.
74
3
 
3
 
! Отговори
Сандо преди 9 години
еййй комунски гадни мастодонти вееее
73
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
83Ще ти се Сорос да купи КТБ но не би!По-скоро Сийка от Горубляне ще е заинтересована от банкрутиралата каса на *** Лостов.
72
1
 
4
 
! Отговори
Радка-пиратка преди 9 години
само да те гепна, дънките щи цепна
71
2
 
8
 
! Отговори
Къв фонд бе балъци преди 9 години
"Банкерът-беглец Цветан Василев се крие в ЮАР! Притежавал имение на 70 км от къщата на Веска Меджидиева"
70
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мощен, мощен, колко да е мощен.............Тоя цайс на снимката си е професионален балък.Тези *** ще закопаят тази територия.
69
1
 
5
 
! Отговори
Loli преди 9 години
Ta te i malkite deca znaqt kakvi sa tezi "хората от Виена" -dyrtata komunisticheska nonenklatura !