22 партии и 7 коалиции се записаха за вота на 5 октомври

Крайният срок за подаване на документи изтече
Обновена: 20 авг 2014 20:35 | 20 авг 2014 18:41,
67
22 партии и 7 коалиции се записаха за вота на 5 октомври
Снимка: архив Impact Press Group

22 партии и 7 коалиции подадоха в ЦИК документи за регистрация за участие в предсрочния вот на 5 октомври. Това съобщи пред Dnes.bg говорителят на комисията Александър Андреев. Днес беше последният ден за записвания, крайният срок изтече в 18 часа.

Сред партиите и коалициите, подали документи за участие във вота, са основните политически сили ГЕРБ, БСП, ДПС, „Атака”, ББЦ, АБВ. Документи в последния момент са подали Социалдемократическата партия на Александър Томов, БКП, партията на Илияна Раева „Обединена България”, Партията на Зелените, „Глас народен” на Светльо Витков, „Другата България”, „Нова сила”, „Новото време” и др.

Още по темата
Пълният списък с партиите и коалициите, които са поискали да участват на вота, ще бъде обявен от ЦИК утре по време на редовния й брифинг, уточни Андреев.

Все още не е ясно дали този брой партии и коалиции ще участват във вота на 5 октомври. Централната избирателна комисия все още не се произнесла по редовността на документите на всички формации, които са ги подали. Възможно е ЦИК да откаже регистрация на някоя от тях.

Първи документите си за участие във вота и тази кампания по традиция подадоха ГЕРБ. Основните им конкуренти от БСП пък предпочетоха да направят това днес – в последния ден. Същото сториха и ДПС.

Предизборната кампания за предсрочните парламентарни избори ще започне на 5 септември, реши преди няколко дни ЦИК.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още по темата: изборирегистрацияЦИК
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
0
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 9 години
МНОГО ПАРТИИ, МНОГО КОАЛИЦИИ, МНОГО ДЕПУТАТИ, МНОГО ЛАПАЧИ. Я ДА ГИ СЪКРАТИМ НА 1/ 3 ДА ВИДИТЕ КОЛКО МНОГО ПАРИ ЩЕ ОСТАНАТ ЗА НАРОДА. ЧОВЕШКАТА ЛАКОМИЯ Е ГОЛЯМА. НАРОДА ИМА ДУМАТА ПРИ ГЛАСУВАНЕ- СТИГА СМЕ ГИ ХРАНТУТИЛИ , ЧЕ ПЪК И СЪВЕТНИЦИ, КОИТО НЕ ЗНАЯТ ПО КАКЪВ ВЪПРОС ДА СЪВЕТВАТ. Е ЗА ТОВА СМЕ НА ТУЙ ДЕРЕДЖЕ.
46
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
лЪЖЕНЕТО НЕ СЕ НУЖДАЕ ОТ ОБЯСНЕНИЯ ПО ПРИНЦИП. :-)
45
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
МЕДИИТЕ НА ПРОКОПИЕВ И ГЕРБ- МИЛИАРД И ПОЛОВИНА ДЕФИЦИТ- УЖАС !!!!!!!!!! А ВЧЕРА ЧУХМЕ МИНИСЪТЪР НА ФИНАНСИТЕ ПОРОЖАНОВ, КОЙТО КАЗА- ФИСКАЛНИЯТ РЕЗЕРВР ОСТАВЕН ОТ ОРЕШАРСКИ Е ТОЧНО 8 МИЛИАРДА 860 МИЛИОНА- ЕР ПРИ РЕЗЕРВ 8,860 МИЛИАРДА КАК ТАКА ИМА ДЕФИЦИТ 1,5 МИЛИАРДА ? НЯКОЙ ФИНАСИСТ ДА ГО ОБЯСНИ , МОЛЯ
44
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо няма осъден политик? съдебната система била лоша? Ами така ще е докато политиците имат конституционни правомощия да кадруват високите постове в съдебната система. Спасението е едно - изборност на шефовете в съдебната система а не парашутизъм. Пълна независимост на съдебната власт от политиката. Включително и финансова независимост - да се запише какъв дял от БВП е бюджета на съдебната власт и точка. Сега във всеки момент може да им спрат финансирането. Как да са НЕЗАВИСИМИ?
43
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
РЕШИХ ДА ЗАДАМ ЕДИН ОЧЕВИДЕН ВЪПРОС, КОЙТО НИКОЙ НЕ ЗАДАВА НА ТН ПРОТЕСТЪРЧЕТА. Защо толкова яростно твърдите че не сте платени, а в същото време прибрахте в гардероба \"будната си гражданска съвест\" и даже скандална рокада не ви впечатлява вече? Нещо което толкова ви мъчеше? Не мислите ли че по делата ви си личи твърде ясно платени ли сте или не? И по постовете също? Къде отиде стройната ви спонтанна и безплатна както твърдите организация, та не протестирате?
42
0
 
5
 
! Отговори
Хей, форумисти! преди 9 години
Намерих в Гугъл материала, за който пишат 53 и 54 тук.Бълг. Хелз. комитет се аргументира с това, че ромите ползвали транспорта, за да ходят на училище! Затова пътуванията трябвало да са безплатни за тях.Ами нали знаем, че бригадите джебчийки се качват в градския транспорт със съвсем друга цел!Нали за учениците са осигурени автобуси до училищеНека БХК да предложи да се дават безплатни карти на онези учащи, които са от социално слаби семейства и учат там, където няма специален училищен превоз!
41
2
 
4
 
! Отговори
дебил депутат преди 9 години
айде честито ,да минават изборите че да ви надънем 300% УВЕЛИЧИНИЕ ЦЕНАТА НА ТОКА.
40
1
 
5
 
! Отговори
До 53 преди 9 години
В градския транспорт те и сега си пътуват безплатно. За междуградския не знам, но позволят ли им, човек вече няма да може да пътува с обществен междуградски транспорт, защото ромите безделници ще се разкарват непрекъснато насам натам за развлечение.
39
4
 
2
 
! Отговори
Десен преди 9 години
Пак плюене и негативизъм. Големият политик Чърчил е казал "Демокрацията не е най-добрият начин на управаление, но никой не е измислил нещо по добро" А демократичноот управление уважаеми сънародници изисква партии. Който не му харесва сега границите са отворени да заминава там където няма демокрация и партии.
38
1
 
1
 
! Отговори
муспи преди 9 години
Докога ли?!! Докато избием евреите. Няма още комунист неевреин, както и капиталист неевреин. Това което остава, нищото, е зе народа. Така е казал дявола йехова и те живеят в заветите му. Казал им е още - внимавайте да не ви убият, защото извън това което съм ви послал друго нямам.
37
2
 
4
 
! Отговори
Пешо преди 9 години
22 партии и 7 коалиции и то все комунисти!
36
2
 
3
 
! Отговори
копи от колега преди 9 години
Бойко един ден осъзнал, че има много тежък здравословен проблем касаещ *** му и решил да отиде на доктор. На прегледа доктора възкликнал веднага, когато видял проблема на голо: " Леле не бях виждал *** излизан до кокал"
35
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
пак ли ще харчим народни пари за тия ***.
34
5
 
5
 
! Отговори
ТЕРОРИСТИ vs + преди 9 години
СИДЕРОВ - изненадата на изборите.Долу мюслетата терористи. Християните са водили най-жестоките и продължителни войни в името на Христос.Става ми ясно, защо е било така.Еми, май идва времето, когато ще започне войната.Колят ни пред камери, крадат ни банките,смучат социалните.Стига.Ние християни ли сме.Мюслета,анадолци,роми-все терористи.Дори децата си тровят.Женят ги на по 7,8 годиники.ТЕРОРИСТИ.***!Скоро,скоро.
33
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 28 - да прав си, но пропускаш, че доведоха хора да се самозапалват ццццгадни комунисти
32
1
 
7
 
! Отговори
КРАЙ преди 9 години
МЮСУЛМАСНКИ ТЕРОРИСТИ разбиха цяла една банка и откраднаха милярди. В този момент това е най-силната мюсулманска-терористична организация.Пеевски е депутата издигнат от цяло СТОЛЮПИНОВ.Неофите, какво чакаш?Попитай твоите митрополити какво мислят по-въпроса.Не става дума за пари.Става дума за кражба на милярди, а с тези пари осигоряват ромския и анадолския вот.В червките няма хора и по-време на неделната служба отвън *** бият тъпани и празнуват сватба-500 човека.И това в центъра на София.
31
1
 
6
 
! Отговори
АНАТЕМА-КТБ преди 9 години
До До 35Пише се андрографолид.Анатема за терориста ***,който с нашите пари стана евродепутат.
30
1
 
1
 
! Отговори
До 35 преди 9 години
Що е това "андрографолит"?
29
3
 
10
 
! Отговори
уж-избирател преди 9 години
В нашата уж-демокрация е все тая дали ще гласуваш. Всичко е платено, продадено, предначертано. Образование и здравеопазване ще стават още по-зле. Работа ще НЯМА за все повече хора и ще трябва да започнем да ядем камъни. Защото не на избори а преди тях всичко е решено!!! Дано го разберете най-после!А вие си стойте в къщи, цъкайте с език и подкрепяйте ГЕРБ, ДПС, СДС, БСП, АТАКА, ББЦ и другите измислени пседвоалтернативи, които тихо унищожават или явно обявяват, че ще развалят ако пипнат властта!
28
1
 
8
 
! Отговори
дърт ГОЛЯМ преди 9 години
Правим ТРОЙКИ И ПЕТИЦИ, САМО ДА СМЕ ПОЛИТИЦИ /УПРАВЛЯВАЩИ/