Уволниха директора на Агенцията по рибарство

Причината са неспазени срокове по оперативна програма "Рибарство"
20 авг 2014 18:17, Надежда Бочева
6
Уволниха директора на Агенцията по рибарство
Снимка: архив Булфото

Министърът на земеделието Васил Грудев е освободи изпълнителния директор на Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА)  Майдън Сакаджиев, съобщиха от агроминистерството.

Това е направено след анализ на дейността на Агенцията, която отговаря за оперативна програма „Рибарство“.

Мотивът за уволнението е системно неизпълнение на задължения в предвидените за това срокове по еврорегламент за създаване на система за контрол в областта на рибарството, се уточнява в съобщението.

Още по темата
Поради забавянето срещу България е стартирана наказателна процедура от страна на Европейската комисия, която към момента се намира в досъдебна фаза.

Получени са били и редица писма от страна на Еврокомисията за недоброто функциониране на ИАРА, като одитът на дейността й, извършен от страна на земеделското министерство, е потвърдил тези констатации.

Министърът на земеделието Васил Грудев е назначил за изпълнителен директор на ИАРА Янчо Янев.

Той е роден през 1969 г. в Несебър и има магистърска степен по „Публична администрация“ от УНСС. От 2009 г. работи в ИАРА, като последната заемана от него длъжност е началник- отдел „Регионален център за рибарство и контрол „Югоизточна България“.

Припомняме, че програма „Рибарство“ за периода 2007-2013 г. върви най-бавно в сравнение с останалите оперативни програми. Една от причините са честите смени на шефовете на агенцията.

Още икономически новини четете в Investor.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какво разбира Майдън от европроекти, нали е първо поколение с обувки. Пък за аквакултури да не говорим. Той е там не да работи, а да пречи да се работи качествено. И да назначава верни на партията хора. А и да отклонява пари колкото може.
3
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сложете егнето, той става за всичко.
2
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Така ами, няма да го държат! Ще сложат за водещ рибовъдец Главният позиращ с шараните и ловец на "шарани" за крепене на групировката ГРАБ - Боце Тиквата бре, кой друг?!
1
3
 
3
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Смешно е кадри "завършили" библиотекознание да не са прочели една книга през живота си.