Знакови сблъсъци в листите в поне 6 избирателни района

Бивши министри и парламентаристи застават един срещу друг за доверието на народа
Обновена: 20 авг 2014 07:08 | 20 авг 2014 07:07, Красимир Ангелов
45
Знакови сблъсъци в листите в поне 6 избирателни района
Снимка: Булфото, архив

Сериозни лидерски битки между емблематични партийни фигури, бивши министри и парламентарни шефове, се очертава в поне 6 от 31-те избирателни района в страната. Директен сблъсък между такива фигури на предстоящия предсрочен вот ще има на две места в София, както и в Плевен, Благоевград, Стара Загора и Варна, съобщава "Монитор".

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който ще бъде единственият бивш премиер, който ще се бори за депутатско място в 43-тото НС, ще мери сили в лидерски сблъсък с новия соцлидер Михаил Миков в 25 МИР в София. По всяка вероятност срещу двамата ще се изправи и бившият еврокомисар и лидер на ДБГ Меглена Кунева, която ще води листата на Реформаторския блок.

В друг МИР в столицата – 24-ти, ще се сблъскат двама ексминистри – на транспорта в правителството на ГЕРБ Ивайло Московски и на културата в правителството на Сергей Станишев – Стефан Данаилов.

Според вестника в Плевен се очертава един срещу друг да се изправят шефът на 41-вото НС Цецка Цачева и финансист номер 1 в кабинета „Виденов” Румен Гечев. В Благоевград нещата все още са на кантар, но твърде вероятно и тук да има сблъсък на бивши министри. Очаква се ГЕРБ да издигне в района зам.-председателя си Цветан Цветанов, който ръководеше МВР при на управлението на Борисов, а срещу него най-вероятно БСП все пак ще пусне външния министър от кабинета "Орешарски“ Кристиан Вигенин.

В Стара Загора най-вероятно ще се сблъскат ексенергийният министър Драгомир Стойнев и строителната министърка от правителството „Борисов“ Лиляна Павлова. Вероятно отново Павлова ще мери сили във Варна с ексминистъра на отбраната от БСП Ангел Найденов. Листата на Реформаторския блок в морската столица пък ще оглави председателят на ДСБ Радан Кънев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
на избори простотията винаги побеждава. И сега ще е така.
30
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ей сега е момента преференциалния вот да сработи и водачите до един да отидат на последно място, но матрялът е калпав.
29
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На избори ли да се шляем?На изборите ний пикаем!
28
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В Благоевград Вигенин е нежелан,така,че не го вписвайте за знакови сблъсъци.Нека на Позитано да си блъскат главите.
27
1
 
5
 
! Отговори
наивносТ преди 9 години
До Има хора : колко е лесно да съдиш човека , който няма избор , който е над 50 годишен и живее в провинцията , който е безработен и няма избор на работа и живее на гърба на родителите си пенсионери, който е гласувал до сега с надеждата за по-добро , който вече е отчаян и не вярва в нищо . да него това което става в София изобщо не го вълнува той даже не иска да чуе новините защото за новинарите журналисти Бг свършва на околовръстното на Сф
26
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Обективен!Ти ли, трплче смотано си "обективен" Ххахаах! Мърш, плазмодии!
25
1
 
2
 
! Отговори
тролгеносен преди 9 години
Нали сте наясно защо е гризането на гърла при червените за първото място в листите? Елементарно Уотсън! Вторите нямат щанс за влизане! :))
24
4
 
3
 
! Отговори
Има хора преди 9 години
Има хора които обичат да живеят в ***. Тях не ги интересува магистрали, зали, инфраструктура. Тях "ГИ ТОПЛИ" само това да си получават поредната порция помия в ***.
23
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До До 34 прав си отвориха още един пътя за емигриране
22
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В 18-ти Разградски мандатен район водач на листата на ГЕРБ е Мюмюн Сусаккабакчъ
21
2
 
2
 
! Отговори
До 31 преди 9 години
Какво го топли ще се види на изборите драги.Ще видим колко сте стоплените от БСП -- по броя на гласувалите за тяхИ колко са стоплените от ГЕРБ -- пак по този брой.А, до тогава по-добре да не мълсим форума с глупости от рода "какво го топли"
20
3
 
3
 
! Отговори
До 28, Обективен преди 9 години
Това което сте писали е оксиморон с представянето ви като "Обективен".А, това че сте *** е ОБЕКТИВНО -- дали на БСП или на ДСБ без значение, вие действате на една писта.
19
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Генадикакво го топли бедния българин кредитния рейтинг на Бг по скоро кредита е за крадливата политическа пасмина в Бг . построеното метрото , спортната залата магистралата е хубаво нещо, но това е само за софиянци а в дълбоката провинция какво има построено . елементарното е да има работа за хората и всичкото друго ще е последващо
18
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЗАЩО ХОРАТА ГЛАСУВАТ ЗА ГЕРБ ? - Защото при ГЕРБ има ред, сигурност и стабилност - има падни стани ти си престъпник- Защото при ГЕРБ не фалират банки и болници - източена Здравна каса 1,5 милиона- Защото при ГЕРБ се построиха много неща /магистрали, дунав мост 2, метростанции, спортни зали/ София не е България- Защото Бойко Борисов е добре приет от световните лидери, Меркел, Обама и т.н.- - Защото при ГЕРБ няма задкулисие - Алоо Танов Мишо Бирата- Защото ГЕРБ доказа че може да усвоява успешно милиарди еврофондове - и да харчи 8 милиарда от резерва- Защото ГЕРБ е член на
17
3
 
9
 
! Отговори
истински случай преди 9 години
Да ви разкажа нещо... На евроизборите, един познат ми разказа /той беше в СИК/ как един *** му казал - много сте *** българите. Ще стоиш в тая комисия за някакви мижави пари. Аз за 3 дни съм събрал толкова пари, колкото ти и цял месец да работиш, няма да изкараш. Край на цитата. Размишленията оставям за вас.
16
9
 
4
 
! Отговори
СС преди 9 години
Радан водач във Варна - чудесно!!Печели от раз срещу комундела и герберката!
15
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 21 гласувай това е твое право , но недей да си мислиш, че отвратените от политиците в Бг са червени ,сини,жълти,зелени,*** или пембени те са отвратени от всички партии и политици без изключени
14
10
 
7
 
! Отговори
не! преди 9 години
Аз няма да гласувам. Хората около мен също няма да гласуват. 25 г се въртят едни и същи муцуни, с леки поправки през няколко години - някоя нова физиономия за цвят. За 25 г нищо в тая държава не се промени, напротив - затънахме до ушите. Закони никакви, хората са на прага на мизерията, а политиците не се интересуват от нищо, освен да натъпкат джобовете си. Не, няма да гласувам. И без това вота ще го решат *** срещу 20-30 лв.
13
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До тук изброените всичките са за затвора буквално! Другите ,които не са изброени са поне за съд най-малко!
12
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Със какво лице ще застанат политиците за да поискат гласа на човека от дълбоката западнала провинция с лицето на палача ли...?, който го докара да е безработен или да работи на минимална заплата ,който го направи озлобен и отчаян за живота ,отчаян за своето бъдещето и бъдещето на децата си, внуците си , който раздели България на Богата южна и бедна северна България