БСП–Пловдив нареди листата, чака "Да" от "Позитано"

Георги Гергов поиска същия резултат като на предишните избори
21 авг 2014 14:26,
4
БСП–Пловдив нареди листата, чака "Да" от "Позитано"
Снимка: архив Булфото

БСП в Пловдив подреди листата си за предсрочните парламентарни избори през октомври. Това стана с гласуване на заседание на Градската партийна конференция на пловдивските социалисти снощи, съобщиха от местната организация. Крайната дума обаче ще има Националното ръководство на партията, както е по устав.

Водач на листата ще е бившият зам.-министър на финансите Георги Търновлийски. Той беше посочен от Националния съвет на БСП по време на заседанието миналата събота.

Още по темата
Втори в листата е досегашният депутат от Пловдив Захари Георгиев, а трети директорът на МБАЛ „Пловдив“ доц. д-р Георги Йорданов. На четвърто място ще е коалиционен партньор. 10, 16 и 18 позиция също е запазена за хора на партиите партньори на БСП в „БСП-Лява България“.

На пето място ще е Калин Милчев, на шесто - проф. д-р Красимир Мурджев, следван от Атанаска Тенева и от Красимир Трифонов. На девето място е журналистът от „Дума“ Александър Симов.

Във втората половина на листата се подреждат младият юрист Красимир Карамфилов, доц. Кирчо Атанасов, Минка Сърнешка, Атанас Петков, Нина Чавдарова, Васил Лалбонов, Петър Бояджиев, Димитринка Вакрилова, Антон Мартинов и Тодор Кръстев, съобщиха от централата на БСП в Пловдив.

По време на заседанието на Градската конференция самоотвод са си направили Явор Гечев, Ия Петкова – Гурбалова и Даринка Ненкова. На форума се чули различни мнения за предстоящата кампания и препоръки към лицата, с които БСП влиза в надпреварата. „Имаше и недоволство относно уставната норма за определяне на водач и коалиционните партньoри от Националния съвет. В залата се чуха персонални критики за кадрови и организационни решения, които според някои делегати ще повлияят на изборните резултати“, се казва в съобщението.

Лидерът на БСП-Пловдив Георги Гергов обяви, че целта на структурата е да повтори броя спечелени мандати от миналите избори. При незадоволителен резултат ще поема отговорността, казал пред форума Гергов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
5
 
! Отговори
666 преди 9 години
Пловдивчани и хора от областта, задайте си въпроса, защо Ви натресоха шуменеца Димитър ДъбоВ!?Отговора е, че той е един от най-мразените хора в Шумен и тук никой няма да гласува за него.Благодарение на него, в града ни няма никакво развитие и Шумен е един град, в който комунизма още властва.Замислете се струва ли се да се гласува за такъв, който цял живот е работил, като комсомолско-партиен функционер, които е "сивия кардинал" в БСП и дясна ръка на Станишев.
2
1
 
2
 
! Отговори
4epa преди 9 години
LITAR GROZDANKA NA MIKOV I POLU4AVATE DA
1
0
 
3
 
! Отговори
Пешко преди 9 години
Тъй тъй - дръзновено и устремено какво ще спусне Партията