Четворна коалиция се готви в следващото НС!

Първанов: Сегашният президент е пристра̀стен
Обновена: 21 авг 2014 10:57 | 21 авг 2014 10:55, Веселина Йорданова
43
Четворна коалиция се готви в следващото НС!
Георги Първанов. Снимка: архив, БулФото

Четворна коалиция в следващия парламент описа президентът в периода 2002-2012 г. и лидер на АБВ Георги Първанов.

„Затваря се може би една четворна коалиция - това е и в представите на кукловодите. Две партии ще са в явната част - ГЕРБ и Реформаторския блок. ДПС и Бареков, ако влезе, ще са задкулисието. Съмнявам се, че ще влезе, защото финансирането е намалено“, заяви Първанов пред TV7.

Още по темата
По думите му формална коалиция между ГЕРБ и ДПС няма да има. „Не съм наивник. Познавам лидерите на двете партии. По-скоро ще става дума за задкулисно взаимодействие, което да запази или разшири позициите на ДПС, както става ясно от анонса за 10-те зам.-министри мюсюлмани", добави Георги Първанов, визирайки обещанието на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

Според Първанов няма затрудняващи фактори за задкулисна коалиция, "когато се очаква те да имат едно добро взаимодействие, когато един Бареков, който работи активно с ДПС, ако влезе в парламента, би бил също част от това взаимодействие".

Първанов е на мнение, че настоящият президент създава впечатление за пристрастност. „Това се вижда дори в начина, по който се формира служебният кабинет. Вижда се уклон към хора, които изразяваха определена позиция по време на протестите“, обясни президентът в периода 2002-2012 г.

Той е убеден, че АБВ ще влезе в следващото Народно събрание, защото има хора в листите, които са се доказали.
Бих се радвал да имаме и над 20-30 депутати в следващото НС, но повече искам да имаме добро парламентарно присъствие и да сме незаобиколим фактор, посочи Първанов.

Той се обяви за преференциален вот и то при по-ниска бариера. Според него самият факт, че БСП спряха искането за референдум за мажоритарен вот идва да покаже, че партиите - от ГЕРБ до БСП, не желаят да има преференциален вот. "При мажоритарен вот апаратчиците, които се набутаха в листите, горят, а те не искат това", категоричен е Първанов.

Според него никой не иска да се води дебат. “Ние сме предложили рязко намаляване на субсидиите на партиите, промяна на плоския данък, на системата на доходите и може би най-важното - искаме радикално да се промени моделът на българската икономика. Тя работи на ишлеме - за износ. Нямаме икономика, която да даде шанс за висок и качествен растеж", продължи той.

По думите му една от грешките на прехода е, че държавата се е изтеглила от всички сектори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още по темата: Георги ПървановАБВ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
2
 
1
 
! Отговори
Todoroff преди 9 години
Комбинаторът знае, че само сриналата се БСП би се коалирала с него
27
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
а правителството тоя път ще се избере със златния пръст на Местан. :-)
26
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
може и да е прав, да излезе прикрит бостан.
25
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименКаква комунистическа партия в парламента?Ти нормален ли си?Мястото на тези национални предатели и престъпници е по затворите или най-добре по лагерите които построиха за геноцида над българския народ
24
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До асдЧе каква българска партия е БСП.Това са най долните руски лакеи и ***.Това е партията изклала най-много българи
23
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Авджията или се прави на луд или е глупав или най-вече се опитва да хитрее и да вкара ГЕРБ в Някакъв сценарий!!? Не се спира да сватосва ГЕРБ с ДПС и Деформаторите, абе комуниста си е комунист, това е истината, от него не чакай нищо хубаво да направи за тази обрулена точно от партията им страна!
22
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Двжение 21 на Т.Дончева ще ви вземе електорат г-н Първанов. Всички бабки от нашия блок й симпатизират. А и тя все още не се показала предизборно.Може би тя ще бъде изненадата
21
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
При коалиция Герб с ДПС, Герб безславно пада под бариерата, същото важи и за реформаторите. Очаквам че тази грешка няма да я допуснат. Само БСП имат достатъчно безмозъчен електорат, за да оцелеят и след ДПС.
20
0
 
7
 
! Отговори
pastoral преди 9 години
а може ли да ни поясните и колкочислена коалиция се готви и извънпарламентарно? просто ей така, събирам статистики.
19
7
 
5
 
! Отговори
поговорка преди 9 години
Гоце и Роско, от трън та на глог !
18
1
 
11
 
! Отговори
Иванов преди 9 години
Да бе, Гошко Седефчев Параванов, искате това, искате онова. Ама не казвате как да се реализират тези искания. Защото кажете ли - веднга лъсва истината, че не са за вашата уста лъжица. Много са ви хърбави и недъгави раменцата за такива дела. А и като цяло проекта АБВ е писан от неграмотници познаващи само тези три буквички от азбуката. За това пък те добре познават цифричките, особено онези върху банкнотите. Кихай, Гошко, кихай, колкото кихнеш, толкова ще влезнат в парламата!
17
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Боко в случая постъпи по-умно от Сергей, ще се целуват тайно с Местан, няма да е пред камерите и матриала:) А, електората, блееки ще се радва отново и ще си брои стотинките
16
4
 
16
 
! Отговори
! преди 9 години
Гоце го видяхме каква руско-турска *** е.
15
0
 
24
 
! Отговори
Герчо с тамбуратаДем преди 9 години
За 30 години не можа да се намери един свестен българин да органицира едно хубаво помитане на изключително замърсената ни столица с всевъзможни политически ***. Жалко!
14
1
 
17
 
! Отговори
БГ преди 9 години
Ами защо не се разтури противоконституционната етническа партия ? Нали това е записано в конституцията ! Или всички си правят оглушки - да не стане у нас като в анадола ей, българи, да гласувате през октомври че иначе няма да се оплаквате..
13
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За това трябва да има 2 партии и общо 100(най-много) местта в парламентта!!!Истинска комунистичестка партия и една демократична (по възможност да не е еничерска ,като досегашните)!!!!
12
9
 
12
 
! Отговори
тролгеносен преди 9 години
Изобщо не им вярвайте на червените шарлатани. Тези епични битки между АБВ и БСП са сага за наивници. Лъжата за строеж на Белене няма как да бъде лансирана повече от БСП. Е, другарите от АБВ ще си я дъвчат сега. Ще го играят "добрите червени". Кадиев го играе "бунтар". Въпроса е нито един червен глас да не се разпилее. Праволинейните бетонни глави за БСП, плевенско за АБВ а наивниците с преференциалния вот "по съвест":) Т.Е. ПАК ЗА ПЪРВИТЕ В ЛИСТИТЕ ПОДРЕДЕНИ ОТ МИКОВ. Бойко ловял шарани!! Да бе!
11
0
 
10
 
! Отговори
Факт преди 9 години
" По думите му една от грешките на прехода е, че държавата се е изтеглила от всички сектори. "Първанов преоткри колелото ....
10
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
МЕРЗОСТ!Бащата на ЗАДКУЛИСИЕТО,ПРОДАЖНИКА на БЪЛГАРИЯ,пръв приятел на ОДСТРЕЛЯНИТЕ олигарси,СЕМЕЙНИЯ ПРИЯТЕЛ НА СВИНАРЯ от Пловдив,откраднал благодарение на ГОЦЕ и КОСТОВ ЦУМ,Пловдивския панаир,заробил БГ с РУСКИ ПРОЕКТИ,защитник на МИЛОШЕВИЧ и ПУТИН!ДЕМОКРАТ и НЕЗАВИСИМ,плюе по ПРЕЗИДЕНТА!БЕЗОЧИЕ!
9
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А на гоце задкулисието е путин