Дефицитът в социалното министерство е 50 млн. лв.

Социалните помощи се изплащали без закъснение
Обновена: 22 авг 2014 19:18 | 22 авг 2014 19:18, Веселина Йорданова
7
Дефицитът в социалното министерство е 50 млн. лв.
Снимка: архив, БулФото

Дефицитът в Министерството на труда и социалната политика до края на годината е 50 милиона лева. Това съобщи в Пловдив вицепремиерът и социален министър в служебното правителство Йордан Христосков.

Проблемът е поставен пред Министерския съвет и министър-председателя. Финансовият министър Румен Порожанов анализира държавния бюджет и възможностите до края на годината, за да се определят приоритетите, посочи вицепремиерът.

Почти сигурен съм, че сред тях ще бъдат социалните плащания и социални услуги, които ще получат необходимите ресурси, смята Йордан Христосков.

По думите му, не може да се говори за закъснение при изплащането на социалните помощи в страната, с изключение на помощно-техническите средства за инвалидите, тъй като срокът е до края на месеца. Парите за семейните помощи за деца вече са наредени и трябва да са по дебитните карти, посочи Христосков, цитиран от БТА.

В края на септември ще стартира нова програма "Европейска гаранция за младежка заетост", която ще осигури стажове, чиракуване и работа на 8000 младежи. Очаква се да стартира и Европейски фонд за подпомагане на най-бедните хора. По тази линия крайно нуждаещите се ще получават хранителни пакети.

В Пловдив вицепремиерът Йордан Христосков се срещна с началници на социалните служби в града. Той увери, че кадрови промени не се предвиждат нито в Пловдив, нито в останалите градове на страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Само 50 преди 9 години
Няма страшно, ще им ги заемат от КТБ :):)
3
1
 
7
 
! Отговори
akud преди 9 години
аз няма да плащам данъци за да се издържат и живеят на мой гръб цига и роми. крайно време е помошите да се намалят за да бъдат помощи а не да се издържат с тях
2
0
 
9
 
! Отговори
гец преди 9 години
А Хасан Адемов (ДПС) българско име ли е? Явно предсрочно е усвоил бюджета.
1
1
 
11
 
! Отговори
икономист преди 9 години
Що не напишете, че бюджета на това министерство за 2014 е 500 млн. лева, по-голямата част от които е за политика в областта на ромското включване? И не стигат, казвате?