18 партии и 7 коалиции във вота на 5 октомври

Теглят жребия за номерата в бюлетината на 3 септември
Обновена: 23 авг 2014 19:15 | 23 авг 2014 19:15, Веселина Йорданова
12
18 партии и 7 коалиции във вота на 5 октомври
Снимка: архив, БулФото

18 партии и 7 коалиции имат право да участват в парламентарните избори. Това стана ясно след проверката на ГРАО за редовността на подписките на партиите, съобщи БНТ.

Още по темата

За вота се записаха 22 партии и 7 коалиции. ЦИК отказа регистрацията на три партии – Българската работническо-селска партия, „Другата България” и една от двете партии с името „Българска комунистическа партия”.

До 2 септември партия може да поиска заличаване на регистрацията й и да си получи депозита от 2500 лв.

Въпреки облекчените условия, броят на желаещите формации да участват на вота са почти два пъти по-малко от тези през 2013 г., когато се регистрираха 38 партии и 7 коалиции.

Жребият за номерата на партиите в интегралната бюлетина ще бъде изтеглен на 3 септември, а два по-късно ще бъде даден старт на предизборната кампания.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Цветан Караилиев преди 9 години
До ПешоПрав си,човече,негласуването направо може да ги направи доста значими.А трябва да имат значение колкото забутена крайпътна лавка
7
0
 
0
 
! Отговори
Мая преди 9 години
До политологИзвини ме,но ти добре ли си?
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кога ще приемат закон за ,,неприкосновенност на частната собственост и праввото на защитата му,,.След като държавата не може да защити собственоста ми от кражби,тя трябва да ми даде правото да се защитя сам и с мои средства
5
1
 
3
 
! Отговори
123 преди 9 години
Ще гласувам, за тези, които предложат следните 3 неща:1. Работеща държава2. Работещи местна власт3. Работеща армияЗа съжаление никой политик няма такива желания и ресурси...
4
3
 
7
 
! Отговори
Пешо преди 9 години
Трябва да се гласува!Ако не пак ДПС ще ни е..еТо па и рима има.
3
17
 
4
 
! Отговори
К преди 9 години
Гласувам за ГЕРБ и тиквата само за да спомогна за унищожаването на гнойната коалиция. Иначе всяка партия която кара *** да *** е добре дошла. Колкото по бързо бъдат унищожени партии като бсп атака дпс....... толкова по бързо България ще си стъпи на краката и ще достигне средния европейски стандарт! Крайно време е хората да разберат че една страна се развива не заради политиците и партиите си а ВЪПРЕКИ ТЯХ! Като премахнем тези които пречат на развитието нещата ще потръгнат.
2
6
 
14
 
! Отговори
до 1 преди 9 години
Ами да,страхотен ред,голямо спокойствие и никаква престъпност!Ти това сънува ли го,или си просто на хапчета?
1
26
 
7
 
! Отговори
политолог преди 9 години
По време на управлението на ГЕРБ имаше ред, спокойствие и ниска престъпност. Имаше финансова стабилност и се строеше и развиваше Държавата. При БСП и ДПС убийства, кражби и всякаква престъпност. Само за една година Орешарски взе заеми от над 5 милиарда лв. и нищо насреща т.е. откраднаха ги. Това е разликата.