Христосков: Ще се опитаме да поправим грешките "от инатлък"

"Дупка" има не само в социалното министерство по вина на парламента
Обновена: 23 авг 2014 18:47 | 23 авг 2014 18:35, Веселина Йорданова
37
Христосков: Ще се опитаме да поправим грешките "от инатлък"
Йордан Христосков. Снимка: архив, БулФото

Вицепремиерът и министър на труда Йордан Христосков е категоричен, че социалните плащания са приоритетни и хората ще ги получат в срок.

Вчера са изплатени всички детски добавки, а днес са наредени и плащанията по месечните социални помощи.

Още по темата
"Дупка" има, но тя е не само в социалното министерство, а в бюджета, коментира Йордан Христосков.

По думите му "дупката" в бюджета е между 600 и 800 хил. лв., а причината е, че "по вина на парламента не беше актуализиран бюджетът". Така че няма вина служебното правителство, а то по-скоро ще се опита да изправи грешките, "произтичащи най-вече от инатлъка на предишния парламент", коментира вицепремиерът Христосков.

Той заяви, че един от приоритетите на служебното правителство е да се гарантират социалните плащания по закон, независимо от предварителните разчети, които показват, че около 50 млн. лв. не достигат за социални плащания и за програмите за заетост.

Около 8000 млади хора ще бъдат ангажирани по програмата за младежка заетост, заяви той в Мадан, където участва днес в церемонията по откриване на възстановения рудник "Върба- Батанци".

По думите му вече има абсолютна техническа готовност да стартира програмата, прогнозите са това да се случи до края на годината или в началото на следващата.

До края на 2014 г. ще стартира нова програма, наречена Европейски фонд за подпомагане на най-нуждаещите се, с която ще се осигурят хуманитарни пакети, предоставяни досега от Министерството на земеделието, допълни министър Христосков, цитиран от БТА.

По програмата за младежка заетост се предвижда да бъдат наети при работодател млади хора в две групи. Първата група от младежи, които имат квалификация, ще получават възнаграждение равно на минималния осигурителен праг, допълни социалният министър.

Във втората група попадат млади хора без квалификация, които ще работят под формата на чиракуване при заплащане 90 процента от минималната работна заплата за периода, в който ще бъдат обучавани.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
3
 
3
 
! Отговори
политолог преди 9 години
Всеки в този сайт се пеняви тия такива, ония онакива. Е и кой ще ни управлява пак ли ДПС. Те си траят и си гласуват , а ние после олеле майко какво стана. Да сте видели избирателите на ДПС да се карат-не нали. В момента най Българската партия е ГЕРБ и Б.Борисов е най добрия Държавник. Това е истината . Хайде едно малко сравнение с другите т.н. лидери на партии. Мишо Миков-пиянде и ***. Бареков-наркоман и луд за връзване. Радан Кънев-мижитурка и пудел на Иван Костов. Е сега си избирайте бъдещ Премиер.
26
5
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
До чичиКуманиз си нали...
25
2
 
5
 
! Отговори
Вкусно Теле преди 9 години
Бас държа че тоя е зодия рак като се инати толкова
24
9
 
7
 
! Отговори
чичи преди 9 години
И тоз к...т го смятат за специалист! Какво са 50 млн сравнени с бюджета на министерството? Адемов беше по добър!!!
23
5
 
18
 
! Отговори
Гост преди 9 години
Христосков, ти си на този пост за два месеца. Не се прави на голям експерт. Защо по времето на управлението на СДС не направихте тези "риформи". Тогава министър беше друг "експерт" - Нейков?
22
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 15Аууууу, как да ти обясним, кът фсички сме малко глупафи,май не малко а мношко
21
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 14.При Тодор Живков беше още по-добре.То при управлението на Борисов и ГЕРБ беше почнало да става нещо като късния социализъм - един човек,една партия,една власт-законодателна,изпълнителна,съдебна=авторитаризъм.Щях да забравя четвъртата власт-медиите.Те самите се натискаха да славят гениалното управление и невиждани успехи и най-вече лично организатора,вдъхновителя,любимия ръководител,великия вожд ББ.
20
8
 
14
 
! Отговори
хлъц преди 9 години
Разберете "Атака" е мъртва заради Волен ага , а сидерастите са разложени трупове !
19
6
 
7
 
! Отговори
ognyanz преди 9 години
До"политолог": Ти да не би да си СТРАНДЖАТА, който беше писал преди време, че няма нищо лошо в това, да получи част от субсидията на партия ГЕРБ за това, което пише във форума.
18
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е няма как да не налеят 50 милиона държавна пара в частна фирма, патент на мутрата.
17
14
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
След крадеца Орешарски и шайката му пишман-експерти, дупки има навсякъдев бюджета дупкав банката дупкав здравната каса дупкав еврофондовете дупка....дупки да искаш, обаче важното че страх няма
16
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ще гласувам за ГЕРБ, преди бяха ме уредили в Мини Марица Изток на заплата 2000 лв.Работех дежурен в подстанция, цял ден спах .Беше ми добре, всяка вечер ядох, пих и се забавлявах с ученичките .Дойдоха БСП и ме съкратиха, назначиха техни хора и роднини .Искам пак хубава заплата .Бойко с тебе сме, само ГЕРБ .
15
14
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бихте ли ми обяснили, щот съм малко глупаф. Тоя къф се пада на Бойко и пак с държавни пари ли спасяваме частни фирми в Мадан?
14
21
 
24
 
! Отговори
политолог преди 9 години
По време на управлението на ГЕРБ имаше ред, спокойствие и ниска престъпност. Имаше финансова стабилност и се строеше и развиваше Държавата. При БСП и ДПС убийства, кражби и всякаква престъпност. Само за една година Орешарски взе заеми от над 5 милиарда лв. и нищо насреща т.е. откраднаха ги. Това е разликата.
13
16
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И тоя нагъл гербер има смелостта да говори за "дупка".По-голяма дупка от тази, на Дянков - здраве му кажи.
12
21
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Герберастът е закърмен първо да гепи, после да лъже и да се оправдава с комунистите.
11
18
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дефицитът по време на ГЕРБ, беше има няма 8 милиарда и половина.
10
14
 
15
 
! Отговори
ivo преди 9 години
До Анонимен 6Защото е гербераски прецедент.
9
7
 
32
 
! Отговори
художника преди 9 години
Ако администрация, парламент, правителство НЕ РАБОТИ, това са грешки. Ако в един завод хората спрат да работят - това е САБОТАЖ.Всички правителства от 89г. насам САБОТИРАТ България, саботират бизнес, еврофондове...Какви грешки те гонят бе ХРИСТОСКООООВ ????????????????
8
16
 
20
 
! Отговори
баш финансист преди 9 години
До финансистМахни си кривите очила.Колко беще резерва в края на боково-дянковото управление----3,5 млрд.Колко е след едногодишно управление на ореха-.-----8 млрд. и то без да гепи 2 млрд. от здравната каса.Да ви таковам у гербавите финансисти!