БСП залага на икономисти, листите обаче не са готови

Вигенин остава водач в Благоевград, ГЕРБ били с къса скамейка
Обновена: 26 авг 2014 20:30 | 26 авг 2014 17:40, Камелия Цветанова
89
БСП залага на икономисти, листите обаче не са готови
Михаил Миков. Снимка: БСП

БСП не успя да утвърди окончателният вариант на листите с кандидати за депутати на изборите през октомври на пленум днес и в събота ще трябва да ги донареди.

Останаха да се до уточнят трите софийски избирателни района, Хасково и Габрово, съобщи лидерът на партията Михаил Миков.

За софийските райони има определени водачи, но листите са най-дълги и все още се оформят като баланс от гледна точка на граждански и коалиционни квоти.

Още по темата
Листата в Габрово пък е наредена, но няма водач, защото предварително определеният Йордан Стойков катастрофира и е настанен във ВМА в кома.

Миков заяви, че има много варианти, но няма да каже какви са те заради деликатната ситуация, която пречи на социалистите да вземат бързо решение.

Кристиян Вигенин пък остава водач на листата в Благоевград, въпреки че местни структури номинираха Корнелия Нинова.

„В Благоеградско има доста структури и доста различни мнения“, защити решението на ръководството на БСП Миков.
 
Лидерът на партията се похвали, че 20 на сто от участващите в листите са на възраст до 35 години, 30 процента са до 45 години, а над 65 години са само 2,5 процента, което според него е значително подмладяване.

Левицата разчита основно на финансисти, икономисти, 10 процента са юристи, има и представители на научните среди като Анелия Клисарова, която беше просветен министър в кабинета на Пламен Орешарски.

65 на 35 на сто е съотношението между мъже и жени.

„Но не бива да се робува на половете, важното е човекът да има качества“, заключи Миков.

„БСП е незаобиколим фактор и не искам да се пъчим и да обещаваме обратната страна на Луната. Ако хората ни повярват, че сме автентичните представители на мнозинството български граждани, ще имаме добър резултат“, коментира той.

На днешния пленум с бил отправен призив за повишена отговорност на водачите и на областните председатели за кампанията.

 „Прие се обръщение за специално внимание към хора в листите, които могат да уронят престижа на БСП. Ще искаме декларация от областните председатели, че кандидатите отговарят на изискванията за висок морален облик, защото често при компроматна война се вадят от гардеробите скелети, които се представят пред публиката, и заради това искаме този въпрос да бъде решен“, разясни лидерът на левицата.

Според него прави впечатление, че водачите на листите на ГЕРБ са познати лица.

„Доста къса скамейка, налагат се дублажи на водачите, а това затруднява активно да се участва в кампанията. Прави впечатление, че са само стари имена с малки изключения, хората ги познават добре, знаят какво са си свършили“, иронично подметна Миков.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още по темата: бспмихаил миковлисти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
0
 
! Отговори
сравнения преди 9 години
Созопол-провежда се фестивал на изкуствата.София-поканен за концерт е Андреа Бочели.Видин-провежда се ежегодният панаир и кметът на града който е от БСП е поканил банда чалгаджии които зеят до прегракване всяка вечер до ранни зори.Извод-БСП е спонсор на чалгарията,простотията и тъпотията!Това е БСП не ги винете те просто толкова си могат.
56
0
 
1
 
! Отговори
БИРЕН ПАРТИЕЦ преди 9 години
Наздраве Мимо! Ти назе уважаваш ли ни?Какви избори,какви 5 лева?И ДА ПАДНЕМ И ДА БИЕМ ВСЕ ЩЕ СЕ НАПИЕМ!
55
0
 
0
 
! Отговори
видинчанин преди 9 години
Който иска градът му да заприлича на Видин нека да гласува за БСП.А който има мозък в главата си нека да не гласува за БСП.Иначе градът му ще заприлича на Видин.
54
0
 
1
 
! Отговори
4epa преди 9 години
VZEMETE SI ORE6ARSKI -PSEVDO PREMIERA
53
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
пещернодесните - къш! След като Меркел и Юнкер са по-леви и от БСП и това е нормалната политика на Европа, се питам защо има нужда от нашите пещерни десни. Я да си се появи една нормална европейска дясна партия, която да се намести вляво от БСП и БСП и тия пещерните десни да изчезват. Само така България ще се оправи. В тролдневника-апология на монополите, веи, шистови, всякакви... Къш дясна ***, къш! Европа е това което е САМ БЛАГОДАРЕНИЕ НА ИЗГОНВАНЕТО НА ПЕЩЕРНИТЕ ДЕСНИ ОТВЛАСТТАчакотВОЙНАТ
52
0
 
3
 
! Отговори
DreamTheater преди 9 години
Социалкомунисткапиталист-икономист!Това някак не звучи сериозно.Нещо повече-звучи глупаво.Видяхме ги в "действие"Много години вече.Освен да крадат брутално, тези друго не умеят.А ,пропуснах нещо-и да се целуват на публични места с Местан!
51
0
 
1
 
! Отговори
Белчо и Сивушка преди 9 години
Мише тая бутилчица блести малко странно ! Какво ли има в нея ? И какво гледаш гаче ти е приседнало парламентарно кюфте на гърлото ,цапни една глътка да ти дойде музата, а такааааа.Миков пускай кепенците бе пич ,вие не сте социалисти и сте много далеч от БКП ,ако ще и да празнувате партизански празници ,вие сте една изродена крадлива и фалшива партия , идете си с мир ,разтурете се да се свърши веднъж завинаги с пародията БСП
50
0
 
3
 
! Отговори
ДРУГАР , НО ПО ЧАШКА преди 9 години
Наздраааеее Миков.
49
0
 
2
 
! Отговори
Fena преди 9 години
Кви икономисти, всички дето отиват в парламента нямат и един ден в реалната икономика. Само калинки
48
0
 
0
 
! Отговори
муспи преди 9 години
Айм сори, нашио тартор е тесен специалист то - пожарникар и полицейски експерт охранник. Наистина е и член на съюзо на художниците. Но ако толкоз държите на икономиката де, ха да видим кое е по богат - нашио ли или всичките ваши икономисти на куп!!! Хахаха!!! *** оти народо е за нас!
47
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе другарю Миков като ви гледам икономистите като Ангел Найденов, Вигенин и пр. как да ви гласуваме и май ще се наложи да пасуваме.
46
1
 
5
 
! Отговори
123 преди 9 години
Обърнете се за помощ към светия синод за листите бе *** нещастни!!!!!!!! Никой не ви иска нито да ви вижда нито да ви чува.Къде се скри в миша дупка "плъхчо"Станишев и компания??????Национални предатели!!!!!!
45
0
 
4
 
! Отговори
алкохолист преди 9 години
Ой милия.Мъкааааааа, мъка! Пет часа след обед е ..а още го държат на пленума.А на него му се пие, пие.......като за световно...
44
0
 
8
 
! Отговори
Местен преди 9 години
Някой от тези "икономисти" и хората по места не ги долюбват! Ама нали при БКП/БСП всичко става отгоре! Така ще е , пак ще са губещи за пореден 13 - ти път!
43
0
 
8
 
! Отговори
Антихристи преди 9 години
До ognyanzОт кога комунистите станаха набожни!
42
0
 
6
 
! Отговори
Листи преди 9 години
Водачи на листи от провалили се министри в предни правителства или икономисти на дребно!
41
4
 
4
 
! Отговори
кълвач преди 9 години
не се хабете граждани нищо не зависи от васпочти всичко по изборите вече е нагласено и натъкмено
40
10
 
6
 
! Отговори
ognyanz преди 9 години
Пази Боже да не дойде пак на власт тоя *** *** Бойко Борисов. Всичко друго има шанс да се оправи.
39
4
 
5
 
! Отговори
Garibaldi преди 9 години
До бг Отиват си ама някой друг път.Пак ще ви управляват гламова филия с мас!
38
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
нещастниците избрали водещи икономисти за водачи на листите абе вие ако имахте икономисти нямаше след всяко ваше управление да сме под летвата за отскок