Прогноза: Може и да нямаме правителство след изборите

Нямаме нито една нормална партия, заяви Михаил Константинов
27 авг 2014 17:31,
84
Прогноза: Може и да нямаме правителство след изборите
Снимка: архив Булфото

Има опасност след изборите на 5 октомври да не може да се сформи правителство. Това заяви математикът проф. Михаил Константинов пред агенция „Фокус“. По думите му това би се отразило зле на държавата и би задълбочило политическата криза.

Според Константинов политическите партии се състезават само с листите си, а не с политически послания.

"Изненадваща е упоритостта, с която партиите продължават да се занимават с листи и подредби, но не и с политики, с това, от което се нуждаят хората и изобщо всички останали дейности, характерни за един управленец“, заяви той и допълни, че в страната няма нито една нормална политическа партия.

По думите на Константинов естествената коалиция в следващия парламент би била във формат ЕНП – ГЕРБ и Реформаторския блок, тъй като ГЕРБ ще има между 100 и 105 депутати, което ще е недостатъчно за сформиране на кабинет.

Той определи като рекетиране на избирателите заявената позиция от ГЕРБ, че ако партията няма 121 депутати, няма да участва в управлението. “Смешен и натискът на Реформаторите върху ГЕРБ “, смята експертът.

Според Константинов е ясно за всички, че БСП ще загубят изборите.“Те се опитват да ги загубят на макс, което в крайна сметка си е тяхна работа, да губят както искат“, допълни още той.

Математикът изрази надежда, че партийните листи могат да бъдат пренаредени чрез преференциалния вот и ще бъдат нарушени партийните сметки.

Според математика следващия парламент ще има между 4 и 6 партии.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
0
 
! Отговори
FAKT преди 9 години
Кой е най-големия комунист в България ? Живков. # Кой комунист е най-верния заместник на Живков ? бодигарда на Живков !
67
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
това е герберската Чибурашка вижте го
66
0
 
5
 
! Отговори
Dichev преди 9 години
"Нямаме нито една нормална партия, заяви Михаил Константинов" Тъжно, но вярно! Спомням си и че в Белгия дълго време нямаше правителство в продължение на 5 години мисля и май се оправиха!
65
5
 
4
 
! Отговори
granatomet преди 9 години
докога на този сосоиден гном ще му слушаме пропагандата?скоро ще потече от кранчетата в кухните...
64
3
 
6
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Другари, днес Близнашки постъпи много мъдро и държавнически като се противопостави на костинбродския печатен президент и им начука *** манерки на ония марионетки от МС. Респект! Да даде Бог родолюбив и почтен управник на България, дето да има страх от Бога и обич към народа си!
63
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Смешната герберастка чибурашка. Колко е жалка само. Професор, произведен от генерал Борисов, който пък бе направен генерал от Ахмед Доган.
62
0
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
и ще добавя . НЯМАМЕ И НОРМАЛНИ ПОЛИТИЦИ .
61
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Господи, моля те искам потоп. Трябва да загине човечеството.Всичко е толкова объркано.Трябва живота да започне отначало. Да се прочисти тази ***. Направи така, че да дойде нов живот и то само с добри хора и всичко да е толкова обикновенно, живот без лукс и пари, за да няма омраза и алчност.
60
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма значение дали е нова Турция. Мисля, че нова Турция ще въдвори ред. Господата избрани от народа ме докараха до това положение да мисля вече и по този начин, и хората около нас, че ми писна да гледам, как гледат те да са добре, а комшията да е зле. Важното е да си взема хилядите, а другите до него....... .Какъв народ сме били за това 500 години са ни малко.
59
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Толкова сте смешни. Стига сте се подреждали по телевизия и вестници. Вече не вярвам на никого, като гледам какви не реални неща стават. Наредени са на работа в учреждения и то в общини хора пенсионери и то с големи пенсии и в същото време на заплати. Господа избраници от народа за какво сте там за ред или само за далаверки. Има много безработни хора. Тези господа, ако искат да ряботят има много пустееща земя.
58
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да идват тия избори, че горките..... Не те не са горките, а започнаха осул, осул да търсят улея как да се вклинят и пак те да са добре.Отврат е в тази държава.Кога ще станем нормална страна. Такава, каквато бяхме. То тези върли *** винаги ги е имало, но когато има ред, закони и дисциплина - тогава такива много, много не виреят. Такива само ги правят доносници и точно тия доносни преди и сега се въртят като черва.
57
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А дано, ама надали!
56
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не ни и трябва правителство.За какво му е на останали - шепа българи в тази опоскана страна. Не ти трябва българино да гласуваш пак за едни и същи муцуни. Въртят се като черва преди илиус и пак са те, да грабят. Не ни трябват толкова партии. Това е с цел да са всичките пак там. Една партия и това е, че подмазвачите и нагаждачите и те се умориха да въртят тавата - ха на ляво, ха на дясно.При ГЕРБ на тях заплати, при БСП пак същите калинки бяха добре.
55
1
 
11
 
! Отговори
Aman преди 9 години
Вече не ме интересува. Аман от популизъм 25 години. Вярвах, спорех, вълнувах се...но все тая...и остарях в утопии
54
7
 
3
 
! Отговори
Рали1 преди 9 години
Защо сте игнорирали Волен тази вечер.Никъде няма статия за театрото му от тази вечер.И в крими търсех-няма. Радвам се,че Атака потъна.Слугите на чужда държава,не трябва да се наричат патриоти!
53
0
 
2
 
! Отговори
pravda преди 9 години
stef4o gamizov-op greshka-Stef4o Mentata shtre vi opravi...otkradna ot Kovachki,krade ot Vasilev, vreme e Boiko da my osigyri tribyna prez mediite na tozi izpechen moshenik, i shte ni opraviat izotzad bez vazelinche...Da my pysnat EAZ v interpol kato Vasilev i da ni otarvat ot oshte adin nagal krdec i moshenik
52
2
 
3
 
! Отговори
grob преди 9 години
e dobre za GERB GLASUVAITE I POSLE SE SAMOZAPALVAITE, tova shte e pri tqh
51
11
 
10
 
! Отговори
САМО АТАКА преди 9 години
БЪЛГАРИНО АКО ИСКАШ ДА ТИ ДИГАТ ЦЕНИТЕ НА ТОКА, ГОРИВА И Т.Н., ДА ТИ ЗАМРАЗЯВАТ ЗАПЛАТИТЕ И ПЕНСИИТЕ, ДА ТЕ ДУПЧАТ ЗА ШИСТОВ ГАЗ, ДА ТЕ СЪКРАЩАВАТ ОТ РАБОТА, ДА ГЛЕДАШ ГЕЙ ПАРАДИ ПРЕЗ ДЕН ПО УЛИЦИТЕ, ДА ЯДЕШ ГМО, ДА ТИ КРАДАТ РЕСУРСИТЕ /ЗЛАТО, РУДА И ДР./, ДА РОВИШ ПО КОФИТЕ И ДА ТИ Е.АТ ДЪЩЕРЯ ТИ, ЖЕНА ТИ И ТЕБЕ НАКРАЯ НЕДЕЙ ДА ГЛАСУВАШ ЗА АТАКА !!!
50
2
 
12
 
! Отговори
активен преди 9 години
До 53. Не, че му е светнало. Чисто и просто "професора" се надяваше на кандидат- депутатско място от ГЕРБ.
49
1
 
5
 
! Отговори
на таблет хуй скрина преди 9 години
Евети и елита на България , то с такива *** поюдобре да ни няма , всички имат някакъв интерес от Бг .само аз нямам интерес да живея тук , по голяда идиоина не се е виждала , а дали Слафи плевенския кукуриго ще влиза в политиката си е нигов проблем и без това е куку цирк и без него , та ми писна от разни изпърдени партии ,елити , ЕСМосква , турци , роми и какви ли още не да ми казват как да живея и кое добро за мен , я умиркаите барабар стъпите журналисти.