Стойнев: С цената на тока ще се спекулира предизборно

"Търсят се пари за плащания на близки до ГЕРБ фирми"
Обновена: 27 авг 2014 16:29 | 27 авг 2014 16:10, Камелия Цветанова
71
Стойнев: С цената на тока ще се спекулира предизборно
Снимка: Булфото, архив

С цената на тока ще се спекулира предизборно, както вече се спекулира с дълговете на НЕК, смята Драгомир Стойнев, заместник- председател на БСП и бивш министър на енергетиката.

Още по темата
„Питам защо Министерството на икономиката и енергетиката прие като сигурно увеличението на цените на тока – независимо дали плавно, или не? В същото време министърът твърди, че анализът му не е готов. Но пък е готов с искания за оставки в ДКЕВР, която трябва да е послушна. Причината за това е само една - търсят се пари, с които да се правят плащания на близки до ГЕРБ инвеститори в енергетиката. Може да потърсите тези инвеститори основно във ВЕИ сектора”, твърди той в социалната мрежа Facebook.

Според него дълговете на НЕК са започнали през 2012 г., когато по времето на управлението на ГЕРБ са присъединили над 1000 МВт ВЕИ-та към системата и са задължили електрическата компания да им плаща по тройни цени.

Той твърди, че заради това е заварил НЕК с близо 450 милиона лева финансов дефицит.

„В същото време, за да работят ВЕИ-тата, АЕЦ „Козлодуй” и държавната ТЕЦ бяха ограничавани. Всички тези дупки, от които изтичаха обществени пари, бяха запушени от нашето управление. Сега отново се опитват да ги отворят вместо реални действия - предоговоряне на дългосрочните договори и реформа при ВЕИ-тата”, допълва Драгомир Стойнев.

Според него това, което се случва в момента, е имитация на реформа, зад която стоят корпоративни интереси.

„ВЕИ-та срещу ядрената енергетика, ВЕИ-та срещу ТЕЦ-ове и миньори. Следващият ударен ще е целият български бизнес. Затова се създава и Енергиен борд, той е един удобен обществен и демократичен в кавички параван, който ще гласува правилните предложения. А държавата чрез тях ще взема решения, в резултат на които големи финансови потоци ще бъдат пренасочвани от българските домакинства към правилните сектори и фирми”, пише още Стойнев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
1
 
3
 
! Отговори
до Герб преди 9 години
Вместо да увеличавате тока за населението,анулирайте далаверажийските договори с ВЕИ-тата!Нали според Конституцията,всички търговски субекти са равнопоставени,откъде накъде за тях им се осигурява висока изкупна цена на продукцията,за години напред?На дядо Въсьо от Банкя,защо не му изкупувате тиквите по 5лв килото,за двайсет години напред?
50
4
 
0
 
! Отговори
anunimen преди 9 години
Орешарски с големия клюн, пелтека Чобанов и Драго мазния ей са икономическите гений на последното правителство, но не могат да достигнат Брад Пит с очила(Дянков), рибата Велчев и Ники тапата.
49
0
 
1
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 9 години
ДО 62 . А БЕ ТЕ ВСИЧКИ ПРОГРАМИ СЪВПАДАТ СЪС ИНТЕРЕСА НА НАРОДА АМА ЗАЩО ЛИ САМО ПРЕД ИЗБОРНО . СЛЕД ИЗБОРИТЕ ПРОГРАМИТЕ ИМ НЕЩО СЕ ПРОВАЛЯТ И ОБРЪЩАТ НЕЩАТА ОБРАТНО . И ПРОГРАМАТА СИ Е САМО ЗА ТЯХ . КУХИ *** . ЗАПОЧВАМ ДА МРАЗЯ СОБСТВЕНИЯТ СИ НАРОД КОЙТО НЕ Е НАРОД НА ОПЪЛЧЕНЦИ . А СТАДО ОВЦЕ КОЕТО ВОДЯТ 240 ОВЧАРИ .
48
0
 
1
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 9 години
А КОГА ЩЕ НИ ТУРИТЕ ОЩЕ ЕДИН СИНДЖИР НА ВРАТЪТ СЛЕД ИЗБОРНО ЛИ . НЯМА ДА ГЛАСУВАМ АМА АЙ СТЕ МИ ПИПНАЛИ ГЛАСА АЙ СЪМ ВИ ПРОКЛЕЛ
47
0
 
3
 
! Отговори
ognyanz преди 9 години
Предоговоряне на дългосрочните договори - това е ключът към стабилизирането на сектор Енергетика. Но ГЕРБ няма да го направят. Бойко Борисов си сложи наколенките и отиде предизборно да САЩ, та едва ли ще ограничи печалбите на американските тецове в Марица - Изток. А и на ВЕИ-тата, от които е получил комисионна.
46
1
 
6
 
! Отговори
Моля преди 9 години
Ще гласувам за тази партия ,програмата на която съвпада с интересите на народа,а именно да се посочат крадците на т.н. преход и да се спрат "кранчетата"за източване на народна пара...Чакам да прочета програми...Ако няма-наказателен вот до дупка ,докато не дойдат по-добри времена за обикновените хора...Мисля,че това е активна гражданска позиция.Засега не виждам алтернатива в тази посока...Затова и повече от 60 % не гласуват.
45
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
тоя некадърник стойнев нагуши БОБОВ ДОЛ предизборно видехме списъка с плащанията уйнееев
44
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ауууу,много герберски тролчета са налазили този сайт.А недоносчето Делян Добрев повече ли ви харесва?Акъла ви е колкото на вожда,затова няма да прокопсаме,ако имаме нещастието пак да ви ядем попарата.
43
0
 
4
 
! Отговори
До олигофрен преди 9 години
Личи си,че си ***.НЕК е търговско дружество,но ДЪРЖАВНО!Ако държавата е искала да го спаси да беше намалила 100-хилядната си администрация,да беше ограничила разходите на правителство и парламент,партиите да се откажат от държавните субсидии и да се издържат с членски внос,да се откажат от милионите бонуси които получават.Да си плащат осигуровките,тока и парното,а не държавата да им плаща всичко.Да контролират ЕРП-тата,които ни скубят всеки месец.И още много възможности за икономии и прена
42
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нека да вдигнат цената на тока и после протестите от 2013 год.ще им се видят като детска игра.
41
1
 
0
 
! Отговори
олигофрен преди 9 години
И още-след 1 година НЕК ще е на минус 4 мил.Значи НЕК ще изтегли заем за толкова(като заложи българската енергетика)При 6 % лихва на година е 240 000 000.Кой ли ще ги плаща със всяка сметка.Абе само БСП щот те шъ свалят цените...
40
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Стойнев, ти имаше своя шанс *** и доказа колко си некадърен.Стига говори моля те.
39
4
 
9
 
! Отговори
олигофрен преди 9 години
Какви са тези коментари бе-ако ни вдигнат тока ще се трошат глави.И квакво следва-купувайте си газови лампи *** такива.НЕК Е ТЪРГОВСКО ДРУЖЕСТВО.ЕДНО ТЪРГОВСКО ДРУЖЕСТВО АКО Е НА ЗАГУБА - ФАЛИРА.И после фалират мините,после тецовете и накрая АЕЦ-откъде пари за ядрено горивои ремонти.
38
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Стойнев,млъкни бе нещастнен некъдърник! Ако искаш разкажи,как си влизал вътре в ядрения реактор в Америка,дето не му знаеш името,ама искаш да се строи!
37
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нагло ***! Пази боже от такива, като този на снимката! Даже не ми се пише... Дано всичко, което натвори му се върне.... тъпкано!
36
8
 
7
 
! Отговори
АЛО преди 9 години
- ало Таню виж оправи Мишо бирата....- ало Дянков, имам милярд виж там направи нещо че искам скоро да празнувам втория си милярд.....- ало Фидосова виж направи нещо че с теб сме поотслабнали и трябва д се угоим повече.....- ало цв цв, печатай повече бюлетини, напечатай 10-тина милиона- но шефе Бг е само 6мил.- нищо бе за нас ще "ГЛАСУВАТ" и 15мил. ако трябва.Кой Кой стои зад телефона.....- но ше
35
6
 
9
 
! Отговори
Алекс преди 9 години
Сериозно ли бе Стойнев? Отделно от факта че се опитахте да покриете неефективността и корупцията на БЕХ като изнудите ЕРП-тата (не че те са вода ненапита) с титаничното усилие да свалите тока с 3 лева създадохте такова напрежение,ч е няма да е чудно и възстание да избухне при следващото увеличение. Пазараната икономика не търпи популизъм за дълго. Ти хитрец мръсен такава мина заложи, че следващия енергиен министър без глава ще остане само ако се доближи до проблемите.
34
6
 
5
 
! Отговори
неутрален преди 9 години
Само така за народа яки сметки и ниски заплати ..щом си търси по дебелия ще си го получат. Съветвам който е още на себе си и не е протестиращ на надница при Герб .. да пали подметките и да бяга ако ще да е и в Африка пак ще е по добре... В близките години в Бг ще бъде ГЕНОЦИД.
33
7
 
5
 
! Отговори
ГЕРБ преди 9 години
Ако нямате пари - хванете се да работите на две-три места. Ако обаче няма работа - хванете се за пармаците! То това си е ваша работа, а нашата е лесна, дойдем ли на власт.
32
4
 
4
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
След управление БСП/ДПС пък и ГЕРБ изхода ,като че ли е през терминал 1или 2.